Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jednička čistých 80%, kvůli Mickovi. U dvojky váhám mezi 3 a 4 hvězdami. Bohužel, křivka zábavy neustále skákala nahoru a dolů, jak nějaký klokan tydýt po dálnici (R.I.P. Skippy). Přitom úvod byl naprosto EPESNÍ [© Mick Taylor]. Šikanovali vás někdy nudící se policajti? Tak vězte, že dopraváci jsou pěkně arogantní svině všude, dokonce i u protinožců! Díky, Micku, za tvou trefu, udělal jsi mi fakt radost! A celý ten úvod bych povinně promítal na policejních akademiích: „Jste si opravdu jistí, že mi tu pokutu chcete dát?“ :-)) Bohužel, nad některými úlety Greg McLeana (scenárista i režisér obou dílů Wolf Creeku) mi ve dvojce zůstával rozum stát. Mick vrazí mladíkovi Rutgerovi nůž do páteře (recept „Hlava na špejli“, pamatujete?) a jinoch lehne jako jehně. Pochopitelně. Cha! Ale po chvíli se klučina vymrští ze země, divoce jak péro z chabrus gauče a začne se s Mickem prát. S přerušenou míchou, heh. Takže Mick ho kuchnul neodborně? To jako vážně?! Náš Mick?! Traper každým coulem, s desítkami zářezů na pažbě i na rukojeti nože... a takový flink? Vzápětí další WTF scéna: Ušmiknutý kulasec, čili pindík - proč by ne, však sranda musí bejt. Upižlat hlavu, rozčtvrtit, okrájet končetiny - jasně, však jsme v hororu. Ovšem Mick pokračuje, dál listuje příručkou „Patologem snadno a rychle“ a furt něco odněkud vytahuje. To máte: srdce, plíce, játra, ledviny, brzlík, žlučník, dvanácterník, tlusté střevo, tenké střevo, slepé střevo, hluché střevo, němé střevo, blbé střevo, nadledvinky, žlučovody, močovody, chámovody... pomalu snad i podvěsek mozkový... Hodně (a zbytečně) přetažená struna, alespoň pro mě. Otrava a nuda. Další zbytečná odbočka – náklaďák. Docela se bojím třetího dílu Wolf Creek, to asi Mick šlohne vrtulník a bude nalétávat na otravné turisty a střílet je z výšky jako přemnožené králíky. Možná mu zhulený (a po výdělečném blockbusteru bažící) McLean strčí do ruky i panzerfaust či raketomet. Sakra, vždyť já jsem jedničce dal 4 hvězdy právě kvůli svéráznému lovci turistů, zkušenému zálesákovi Mickovi. Ten si vystačil jen s otřískaným hrnkem na kafe, s puškou, nožem a nenávistí k cizincům. Poctivá ruční práce, v tom je jeho síla a ne v nějakém amatérském napodobování Řidiče. Ostatně, veškeré honičky v autech měly být sestříhané na polovinu a filmu by to jen prospělo. Shrnuto: kráter stále zajímavý, ale Mick Taylor oproti jedničce už nemá ty koule. Jejich velikost se totiž neměří počtem mrtvol, kolik si jich stihnul doma ve sklepě nakřečkovat, víme, pane McLean? A taky Mick už daleko méně sykal při tom svém tiku, než v jedničce. Škoda. To na něm právě bylo originální. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Australia cocksucker" Mike se po delší době vrací, aby zatopil dalším nevinným turistům a udělal jim tak ze života peklo, nebo aspoň z toho zbytku co jim zbývá. Spokojenost a veliká. Po průměrné jedničce, ze které si nepamatuji skoro nic, přichází lepší, brutálnější a nekompromisnější pokračování, ze kterého si určitě budu pamatovat víc. Za to mohu vděčit skvělému gore, které je zde nádherně a hlavně manuálně zpracované. Dále odlehčenému driveu, který se nese celým filmem a v neposlední řádě hlavnímu zmetkovi, který mi film neskutečně zpříjemnil. Jak již zde mnoho uživatelů psalo, najdou se zde pěkné odkazy na starší snímky jako např. Stopař atd. Také scéna s klokany je super, protože mě pobavila jako dlouho nic. Konec trošku ošuntělejší, ale pořád se jedná o prvotřídní snímek. Skvělé!!!! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hustý, od začátku až do konce. V tom nejlepším slova smyslu. Nádherné přírodní scenérie, všude přítomné horko, pár policistů, sem tam nějaký ten turista a pak hlavně geniální John Jarrartt. Tohle je přesně ideální kombinace na opravdu kvalitní horůrek. Rozhodně neváhejte, já si ho až na nějaké drobné mouchy užil skoro maximálně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl hroznej, pak se to ale naštěstí chytlo, dostalo to takový černohumorný thrillerovský nádech, což byl určitě krok správným směrem. Má to určitě slabší místa, ale najdou se i výborný scénky a hlášky, který stojí opravdu za to (klokani wtf). A závěrečná sekvence s netradiční konfrontací mezi dvěma hlavními protagonisty taky hodně potěšila. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mick Taylor. Ochránce krás Austrálie, regulátor stavů vačnatců i turistů, rudokrký buran držící slovo, lovecký nůž a pušku. A snad to bylo tou převládající červenou na flanelové košili, schopností zjevit se nečekaně, či zálibou ve vulgaritách a sžíravém sarkasmu, ale taky tak trochu Freddy Krueger mimo fázi snění.. Sice kostra a kůže klasického hixploitationu, ale uvnitř maso Rodrigueze (policejní hlídka), Duelu (kamion), či No Country for Old Men (genius loci pouště) a jedno bijící srdce filmaře se smyslem pro symetrii, humor a budování napětí (je úžasné, že až na svéráznou Quiz Show se vše odehrává na otevřeném prostranství). Na další počin Grega McLeana si milerád počkám a vůbec bych se nezlobil, kdyby znova zamířil ke kráteru s podezřele vysokým počtem nezvěstných - za tím milým, žoviálním majitelem ještě delších kotlet, než si nalepují v seriálu Vyprávěj.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Volně natočeno na motivy australského sériového vraha Ivana Milata, který si až do své smrti 27. října 2019 odpykával doživotní trest v australském vězení. (Johnny.ARN)
  • Dom vo filme, ktorý patrí Lil a Jackovi, sa objaví aj v poslednej epizóde seriálu Wolf Creek (2016) ako rodný dom Micka Taylora. (BoredKid)
  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)

Reklama

Reklama