Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Občas si pustím novější horor a nepřestávám mít pocit, že v polovině z nich je barák o dvou místnostech, který má však zevnitř rozlohu i světelné podmínky hradu, a po kterém jako ještěrka čile běhá cosi s loknami rozšafně do tváře a chrčivým hlasem. Splněno na 100%, přidány dva záběry na pokoutníka a hrdě nazváno Pavučinou. Zrovna pavoučí motiv, abychom ten horor udělali teda joo děsivý, hezky upomíná na celkově otřesnou práci s vedlejšími motivy, náznaky a vodítky (nejen proto, že často ani není co naznačovat a kam vést). Například scény s obrázkem, který otočí na hlavu dosud skvěle fungující model rodiny patro-přízemí-podzemí, jsou svou doslovností až dusivě tupé a člověk skoro zlostí prokopává papundekl, že tvůrčí tým není schopný stokrát viděné scény oživit vůbec ničím. Ale u matky nestačí, že se chová zvlášně, je třeba, aby doma nosila oblečení jako z 50. let, protože 50. léta mají moc ošklivé konotace (...). Ohledně nejen epesní výzdoby třídy dýněmi se hodí okřídlené "kolik jich tam chcete?" - "všechny". Neexistuje zde žádná každodennost, ani v obraze ani v jednání postav, od začátku do konce filmu mají všichni v hlavě just dýně a Halloween a problémy se synem, případně dýně, Halloween a problémy s rodiči. Proto musí kluci kamerovatí látat například i jakési školní uvědomění hlavního hrdiny pouze jednou použitým voiceoverem. Smutné. Jedna hvězda za poučení: když chcete věznit svého nechtěného parchanta, nepořizujte si dřevěný příbytek. Někdo by mohl uslyšet klepání. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že zlo je fyzickými schopnostmi a pohyby natolik vytržené z reality, přičemž film se v ní jinak snaží pevně držet. A škoda všech těch divných a nedomyšlených momentů v chování postav či vůbec jejich zasazení do průběhu scén. Protože jinak tato “holka pod schody z Holdenfieldu” velice zajímavě nakládá s žánrovými klišé, umí překvapit a taky potěšit delikátními kameramanskými, střihovými i soundtrackovými lahůdkami. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

The itsy bitsy spider went up the water spout. Down came the rain, and washed the spider out. Out came the sun, and dried up all the rain. So, the itsy bitsy spider went up the spout again. Zábavné. Ano, předtitulková pointa zbytečná (a možná celkově ne ideální dramaturgie... jako bych věděl, co to je...), ale pořád celkově lepší než Kostlivec. A… zlaté pravidlo hororů, za vše můžou děti. Takže se doma člověk nemusí bát :) ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Upřímně, z tohoto snímku jsem opravdu zklamaná. Jevilo se to jako kvalitní počin, tu naději umocňoval ještě podařený trailer, ale..... za nic na světě nevěřím, že to má jen 88 min, strašně se to táhlo a nic zásadního se tam nestalo. Některé scény nedávaly hlavu ani patu. Jediné co mě na tom bavilo byla úča a psycho máti. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluk co žije s rodiči v nějakém zapadákově slyší ve vedlejší místnosti nějaké zvuky pak slyší i hlasy řekne to rodičům, ale ty mu nevěří. Ve škole ho šikanuje jeden kluk a zastává se ho jen nová učitelka pak to tomu klukovi vrátí a shodí ho ze schodů  tak, že mu zlomí nohu a vyloučí ho za trest ze školy  rodiče ho za trest zavřou do sklepa pak ho pustí a on si vykládá s tím hlasem. Ten mu řekne, že je jejich dcera co ji tam zavřely a  pokud jich naštve udělají mu to taky chce po něm , aby ji vysvobodil než bude pozdě a oni ji zabijí tak ji kluk vysvobodí. Samozřejmě není to tak přímočaré jak se zdá a  ta ´´dcera, je něco jiného do toho tam dojde ten zraněný kluk s kámoši se pomstít (aby tam byla nějaká akce a gore) a  ta učitelka . Má to dobrý děj a atmosféru bohužel v závěru se z toho stane Barbar 2 a podobné horory herecky je to taky dobré ta matka a otec jsou dost divní a ta entita ujde.  Konec je divný a nedává smysl tak, že on to zavřel ono se to dostalo  ven a zabilo ho to?  Jinak český název úplně mimo zhruba dvakrát je tam pavouk a jednou pavučina. P.s. kdyby ta holka byla hororová verze Lociky tak s těmi vlasy by se zasekla už dávno a ne až na koni zvláště poté co tam měla tak malý prostor  60 procent ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama