Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak zprvu musím říct, že mám sérii Insidious nesmírně rád, proto mu některé vady na kráse vždy rád odpustím, ale Leigh Whannell se coby nástupce Wana s trojkou popasoval dobře. V něčem byl možná i lepší než Wan, ale je to strašně těžký posuzovat. Člověk tu potká staré známé a zjistí, jak si někteří vlastně našli k sobě cestu, což je samozřejmě velký plus. Jinak ve srovnání s předchozími díly musím říci, že je trojka asi nejslabší a to hlavně v gradaci, nebo v nějakém pořádném zvratu, který je tady slabší. To určitě hodně uživatelů odsoudí, protože očekávali něco extázového jako u předchozích dílů, ale já byl rozhodně spokojený i s tímhle zakončením. Může se přirovnat třeba k Annabelle. Jednička je pro mě srdcovka, dvojka má neskutečný, propletený děj a tady by si právě závěr zasloužil něco víc, ale pod čtyři hvězdičky rozhodně nepůjdu, protože i tady mi šla chvílema husí kůže. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu ... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po 20ti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovantnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizual, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dobre, že nezostalo len pri jednotke, lebo čím vyšší diel tejto série, tým viac ma to baví. Teda, aby som bol presný - trojka je horšia, ako dvojka, ale prekvapivo ma bavila viac, ako jednotka. Scenár je predvídateľný a nenáročný, ale postavy sú znova sympatické a i keď tomu chýbajú až takí silní hrdinovia, ako boli manželia z jednotky a ich svokra, situáciu zachraňuje aspoň znova raz skvelá Lin Shaye (inak ju nemám rád, ale ako médium Elise mi sadla a byť na mieste duchov, tiež by som z nej mal rešpekt) a jej dvojica budúcich pomocníkov ("Nemohli by ste si to zapisovať potichšie?"). Tí do ponurého, smrteľne vážneho hororu, vnášajú vítaný a osviežujúci jemný nadhľad a humor bez toho, aby narúšali temnú atmosféru. Aj v trojke uvidíme „podsvetie“, nie príliš nápadité masky duchov a dosť čudné scény, kedy títo duchovia niekoho bijú (alebo niekto bije ich). Ale postavy, atmosféra a ľakacie scény sú znova na pomerne vysokej úrovni. A mnohé pasáže sú fakt dosť nepríjemné (finálne štekanie psa, oko v hrdle alebo klopkanie na stenu). Nejde o klasické videobéčko, ale vcelku ambiciózny (dojemná linka s mamou) prequel, kde na zachovanie kvality predchádzajúcich dielov dohliadal James Wan z pozície producenta. Filmom režijne debutoval jeho kamarát a dvorný spolupracovník James Whannell (zároveň predstaviteľ Specsa), s ktorým stvoril ako Saw a V zajatí démonov, tak všetky Insidiousy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $52,218,558Tržby Celosvetovo $112,983,889 Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,673,943Tržby za predaj DVD v USA $2,822,076║ aj keď takýchto duchárskych hororov je už nespočet a je len ťažko niečo nové v tomto smere ponúknuť, tak tento má slušnú temnú atmosféru a lakačiek aj nad mieru, veru v kine to každú chvíľu zahučalo strachom, podarené publikum, pár krát som sa veru aj ja mykol /videl v kine: 60%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával sice volné, ale zato podobné pokračování prvních dvou dílů Insidious. Vůbec mě ale nenapadlo, že bych se mohl dočkat filmu, který si vědomě utahuje ze všech možných zrůd, démonů a děsů noci. Úplně jak kdyby si vzal nálepku Insidious do názvu filmu schválně, aby si z ní následně dělal legraci a první dva díly mu to bez problémů tolerovali. Na druhou stranu jsem si říkal, jestli mám z těch logických zhovadilostí brečet a nebo si scénu za scénou užívat. Když totiž do teen horůrku v půlce filmu vlítnou dva hoši s punkovou imidží Krotitelů duchů, tak film dostává naprosto unikátní rozměr. K tomu technická stránka filmu taky není vůbec zlá. Prostě sečteno a podtrženo, tohle je film, který nelze brát vážně a tak se na něj také musíte koukat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)
  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama