Reklama

Reklama

Nenávist

  • USA The Grudge (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když někdo zemře v náručí ukrutného hněvu… zrodí se kletba. Kletba se usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Producent Sam Raimi nám přináší nový pohled na klasický horor. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Strašný. Doslova děs. Nejdřív sem chtěl pochválit, že aspoň nejde o restart. Jenže je to divákovi stejně hovno platný, protože napojení na předchozí díly je naprosto nefunkční a vlastně i zcela zbytečný. Film se stočil směrem k lekačkám (holt USA horor koncept a režisér/kripl, co absolutně neumí budovat atmoféru - prostě v určitejch scénách klasický volume doprava a BAF! To se ale všichni bojíme co?), navíc v lekačkách vidíme akorát směšný digitální rádoby děsivý duchy, kteří nalíčené Fuji Takako s trhavýma pohybama nesahají ani po kotníky (mimochodem na Kayako můžete zapomenout úplně). Navíc snaha snažit se nějakým způsobem citovat scény z originálu je ve výsledku směšná, vlastně skoro trapná. Film naprosto bez invence. Když už nic, tak aspoň občas nevypadá úplně levně a hlavní role (jak Andrea, tak Demián) mi přišly celkem v pohodě. Jinak od toho dejte ruce pryč, sledování je naprostá ztráta času. PS: U zdejších komentářů sem si všim, že má spousta lidí problém s chronologií událostí, osbně mi zrovna tady přišlo vyprávění ok a zcela přehledný, bohužel to ve výsledku k ničemu stejně nebylo... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal, medzi dvomi a tromi hviezdami. Nakoniec dávam tri, predsa len tomu nemožno uprieť snahu, najmä po hororovej stránke. Počas sledovania som si ale uvedomil, ako smiešne mi je pozerať sa na ázijského bubáka, tie vlasatice sú už vážne dosť pasé a miesto strachu skôr prinášajú opačný efekt. To už tak skôr len do nejakých hororových paródií v štýle Scary movie. Ťamani by už konečne mohli zmeniť módu a prísť s iným bubákom. Tí americkí už boli v pohode, a niektoré lakačky sa tiež podarili, aj keď drvivá väčšina z nich sa dala čakať už na kilometre ďaleko, takže keď sa nakoniec vystrčil bubák, tak som to riešil iba zívnutím a mávnutím rukou. Dejová linka tiež nič moc - akási hatlanina, ktorá sa neúspešne snažila spojiť rôzne verzie tohto príbehu. No nelogičnosť mi trieskala hlavou o stenu. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nejde zase úplně o to samé (i když de facto jde), pátrání policistky a skládání rozházených střípků, co se za poslední 2 roky stalo v „domě s nenávistí“ (čili jak brutálně a nechutně zemřeli jeho nájemníci či návštěvníci) je celkem o něčem. Jenže se totéž nedá říct o ubíjejícím plíživém strašení, o očekávaných lekačkách ani o nijak objevných fatalitách od naštvaných duchů (naštěstí různorodých, již megatrapné krkající „bledule“ zůstaly v Japonsku). ()

Sayko odpad!

všechny recenze uživatele

Tleskám a gratuluju. Hororový snímek The Grudge s přehledem vyhrává anketu nejdebilnější film roku, protože to, co tvůrci spáchali, je tak moc příšerný, až jsem se musel smát. Nešlo spíš o komedii? The Grudge postrádá hlavu a patu, divák od samého začátku až po konec netuší, proč se děje co se děje, jumpscary jsou předvídatelné, směšné a samozřejmě plné zvukových efektů, jako bychom to tu už 20, možná 30 let neomýlali stále dokola. Herci přehrávají, chovají se nepřirozeně, jejich dialogy jsou naprosto debilní, make-up je naprosto debilní, hudba je naprosto nevhodná, načasování jumpscarů je naprosto idiotské a takhle bych mohl pokračovat až do nekonečna. Vždycky se při recenzi filmu snažím zmínit alespoň jednu pozitivní věc, která mě zaujmula, ale tady prostě vůbec nic pozitivního není. Snad až na výsledky testů rakoviny vyšetřovatelčinýho manžela. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

K sérii "Ju-On" chovám kladný vztah již od svých deseti let, tudíž jsem si (i přes nízká očekávání) ani tento díl samozřejmě nemohl nechat ujít. Snaha dějově návázat na "The Grudge" z roku 2004 je naprosto zbytečná - snímek si nezachovává vizuální styl svého předchůdce, přechod z „šedého (ale živého)" filtru na „hnědo-černý" působí rušivě, což by samo o sobě tak nevadilo, ale pouze v případě, že by se tvůrci vydali cestou regulérního remaku, přišli alespoň s novými postavami a především do této srač*y nezatahovali nebohou Kayako (která má nevýrazný štěk hned v úvodu, jen aby se neřeklo)... Na chronologicky zpřeházený děj jsem v této sérii rovněž zvyklý (snad jediná "Smrtící nenávist 3" toto pravidlo porušila), ale abych se v dějových linkách a amerických hercích ztrácel a nevyznal víc než u jeho japonských předchůdců, to už opravdu o něčem vypovídá... Herecké výkony rovněž nikterak oslnivé nebyly a o lekačkách škoda mluvit, duchařiny už holt mají své nejlepší roky za sebou. Ta jedna hvězda je za těch několik málo slušných scén (které si už nepamatuji) a respektu k této sérii, která bohužel kvalitativně upadla stejně jako "Ring." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V průběhu filmu si lze několikrát všimnout číselné symboliky. Vícekrát je v záběru „haunting house“ s číslem popisným 44. Naopak policejní stanice hlavní hrdinky má číslo popisné 999. „Andělské“ číslo 44 symbolizuje pozitivní energii a boží ochranu, naopak 999 – pokud jej obrátíme – značí „ďábelské“ číslo bestie 666, což je vlastně úplně obráceně (detektivové jsou přeci ti hodní a nenávistní bubáci naopak zlí). (Haymar)
  • Během závěrečných titulků hraje „We Get What We Deserve“ od The Newton Brothers. (Duoscop)
  • Natáčení započalo 7. května 2018 v kanadském městě Winnipeg a skončilo 23. června téhož roku. Studio Sony jej pak do kin uvedlo až počátkem roku 2020. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama