Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Válek je konečně kulantní démon! Vypadá jako Mensnovic Mařenka v kostýmu Betmena, tedy dostatečně hrozivě, hned od startu se nebojí řádně bubat a jít pěkně naprudko s xichtem na trh, místo aby 90 procent filmu jen ukrutně nudil a skřípal panty, načež udělal na konci nesmělé homobaf, xmrti vyděsil všechny ty zdejší esoterické geje (čti „hororové experty“) a ti mohli nadšeně pětkovat, jak tomu bylo třeba u Inshitdious. Tudíž jako obvykle, když se objeví pěkně přímočarý, solidně ponurý a svižný gotik s pekelnou hudbou a mile tísnivou atmosférou prastarého rumunského jeptiškária, kde má skoro každá řádová sestra pod řeholním čepcem nachystanou nějakou tu odpornou démonickou držku, s níž bubá jako o život, všichni ti místní na rimming vzatí odborníci a milovníci artově pomalého prostupování pánských rekt otráveně sténají, melouce cosi o nedostatečně sofistikovaných scénářích (Ano, nevrzl v tom snad jediný pant a nikdo hodinu naprázdno nehoupal lustrem!), nedostatečném prokreslení charakterů (Víme hovno o démonově traumatickém dětství a zneužívání taťkou Luciferem, takže lze jen stěží predickovat jeho následné pohnutky!) a sériových kopírkách (Vraj že ak démon už kadekde otáčal kríže, keď to urobí v inom filme, je to klišé, a upíri by mali okamžite začať hrýzť ľudí do riti, aby to bolo akože originálne!), no a verbal jásá. Prostě roztomile temná a hezky odsejpající jednohubka, jejíž celkový dojem kazil snad jen ten rádoby tumorný žabožroutský bukanýr. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Měl sem velké obavy, když se okolo tohle filmu začal motat Wan, který ke každému filmovému žánru přistupuje pokaždé jinak, letos uvidíme jak dopadl jeho Aquaboy. O to příjemněji, sem byl vlastně překvapen, jak film hezky šlapal, film velice rychle a snadno vtáhne do děje a nemá žádné hluché místo. A démon Valak je ukázkový zmrd, jelikož hned po příjezdu hrdinů, začne dělat problémy a druhé noci nastolí regulérní teror, kdy děsí různými způsoby. Sou tady halucinace/vize, nebojí se ani posednutí, oživují se mrtvoly a jeho hadi sou všude. Nemluvě o atmosféře, která je zde parádně vytvořená a všechno je špinavé, pokryté plísní a zatuchlinou, mlha kam se podíváš a Valak, který o sobě pravidelně dává vědět. Gore na jedničku, nechutností taky dost, had v puse byl nejlepší. Je dobře, že postavy nebyli žádní Warrenové, ale celkem obyčejní lidé. Soundtrack taktéž stojí za zmínku https://www.youtube.com/watch?v=4zsO_JQyt9A . Osobně filmu nemůžu nic vytknout a tu pětku si zaslouží. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TADY NĚJAKÁ MOCNÁ ZLÁ BYTOST“… /// No tak určitě… baví mě ten příběh, protože církev a starý budovy maj co nabídnout. Navíc se tady snažej i trošku strašit a všechno je tak nějak hezky nasvícený,,, Nadstandartní duchařina, která neprudí ani nezdržuje, ale vyprávět vo tom vnoučatům nebudu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často se ptám, kde si se vzal „Valaku?“ 2.) Ségra se chce vypravit na misi do Rumunska. 3.) Thx za titule „Sarinka a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A komu tím prospějete, co? Druhé straně? Hele, takhle. I sebevětší kudlankoid a fráterův felátor by ucukl, když na něj hned po vlezu do klášterních vrat něco podobného místní abatyši bubne, a vzal roha. Tahle dvojka vykropenců se však chová asi stejně logicky, jako slepec s koncovkou hole zastrčenou v kyblíku. A ne, že by neměli po kokot šancí sebrat si svých pět švestek plus vesnického idiota a drandit dom. Ale to oni ne. Sice kvičejí co minutu, ale jinak se jedná o naprosté nebojsy. A i jinak to je vcelku slabota. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Chronologicky se jedná o první film v celé franšíze. (hansel97)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama