Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příznivci strašidelných panenek, vládnoucích méně bohatým pohybovým aparátem než má třeba Chucky, mohou být spokojeni. A když reparát po mdlé jedničce, tak je jednou z možností panenku Annabelle představit pěkně od začátku. Ta do svého teritoria, kterým je dům manželů Mullinsových, kde byla vyrobena, přivítá početný dívčí křesťansky založený sirotčinec, který zde bude trvale přebývat. Ale nadpřirozené a paranormální aktivity, které zmítají rozlehlým domem plným temných zákoutí, nechtějí do svých řad víc než jen jednu vyvolenou dívku, která věnuje svoji duši prokletému démonu. Hodně kritizovaná jednička dojela na špatného režiséra, jenže upřímně řečeno, ten jen těžko mohl navařit něco lepšího, když vařil z totálně béčkového scénáře. Prequel se ale nepoučil z béčkového scénáře a scenárista Gary Dauberman dostal důvěru zhmotnit Zlo podruhé. A právě scénář disponuje podobnými neduhy a béčkovými postupy jako předchozí výletování s Annabelle a je jednoznačně nejslabším článkem. Ještě že má film k dispozici režiséra Davida F.Sandberga, který oproti svému režijnímu kolegovi vládne daleko větší jistotou ve vedení příběhu a má nesrovnatelně větší cit pro práci s hororovými aspekty i je obdařen potřebným kvalitním režijním umem. Vyčíst mu lze určitě jen jeho nízkou krvelačnost, když už film dostal nepřístupný rating. Film má velmi trefný cast. Vedle zkušených herců, k nimž patří Anthony LaPaglia a Miranda Otto v rolích manželů, je hlavní devizou dívčí soubor sirot, jež má v kvalitě vyvolání děsu i strachu z neznámého citelně navrch nad nadpřirozenem. Hra stínů a temných koutů v baráku zde má nemalý prostor, tudíž napínavé slídění dívek po tajemnou aurou obdařeném domě a nezřídkavé pátrání v temných zákoutích, kdy se čeká, co za potvoru odtud vyskočí, je zahráno od všech účastnic věrohodným způsobem. U Lulu Wilson to není nijaké překvapení, ta už má zkušenosti s hororem, ostatní už tolik známé nejsou, ale vedly si neméně zdatně. Film sází na infarktové lekačky, intenzivně si vyhrává s pozorností diváka, když po něm chce, aby si všímal i věcí, které se odehrávají na pozadí snímaného obrazu, na výskyt entit ploužících se domem v čele s dvanáct let mrtvou dcerou manželů Bee, která je najednou až moc živá. Nechybí i hutnější finále eskalující v propojení tohoto prequelu s prvním filmem. Scénář, kdysi nenápadného Gary Daubermana, který na sebe strhl veškerou pozornost až scenáristickou prací na "To" , mě ani tentokrát nepřesvědčil svojí kvalitou. Nově povolaný režisér se naštěstí činil řemeslně precizně, strašil intenzivně, s velkou vervou, i když nepřeřadil z nastaveného kolovrátkového módu. Ve výsledku tahle Annabele jeho zásluhou nepoměrně převyšuje Leonettiho nevýrazné extempore. 8/10 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Škoda, příběh tuctový, lekačky prvoplánové, atmosféra jen v náznacích, celkově absolutně bez invence a špetky skutečného hororu. Absolutně zaměnitelné a rychlé zapomenutelné. A jelikož nepomohlo ani plátno, tak už je to skutečně zlé. Zajímalo by mě, zda šel Sandberg do kytek sám, nebo ho tam poslal až Wan. Hvězda navíc za ústřední písničku a pěkné exteriéry (teda pokud nebyly taky digitální). 30%. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou zase viděl kvalitní film. Šel jsem totiž na Emoji ve filmu a bylo to........ Počkat cože? Annabelle se vrací. A vrací se kvalitně. Pokračování/Prequel Annabelle je totiž neuvěřitelně krásná horrová práce. Annabelle 2 je neuvěřitelně kvalitní horror. Při čemž trvá než na ten horror dojde. Ale i to co se děje před ním je prostě a jednoduše super. Začíná se opravdu se zrozením panenky. Následně najede krásný život rodiny Mullinsových jejíž harmonie končí po havárii dcery. A následně začíná o 12 let později kdy přijedou dívky a řadová sestra. Ty dívky jsou neuvěřitelný. Mají neuvěřitelný herecký talent a všechno co se dělo jsem jim věřil. Série V zajetí démonů si holt umí pohlídat dětskou část obsazení. Annabelle 2 ani tak netlačí na lekačky kterých je ve filmu minimálně ale spíše na atmosféru která je správně mrazivá, depresivní a o v ohrožení opravdu mohou být i malé holčičky. Celou dobu tak film jede než začne finále které.... hrozně tápe oproti zbytku, nemá úplně stejnou atmosféru jako všechno předtím a i luze o naprosto dokonalém horroru jsou pryč. Závěrečná scéna odkazující na Annabelle 1 je ale fajn (a odkaz na Valaka naláká na příští léto) Jedna se prostě o další fajnovou část univerza V zajetí démonů. A celkem se těším na další části. Přece jenom takových horrových sérii držící si svojí kvalitu není moc. Viděno v kině: 2x ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

K první Annabelle jsem byl mírnější než většina ostatních diváků. Za a) jsem prostě fanoušek démonického vesmíru Jamese Wana a za b) i přes slabší prostřední část filmu byla poslední půl hodina infarktový námrd a od scény ve sklepě se to už nezastavilo. Takže jsem se na dvojku nejen těšil, ale po obsazení Sandberga na režisérskou sesli jsem byl dokonce nadšený. Ono vůbec hodnocení hororů tady je dost podivné, příjemná Annabelle má smutných 51%, dokonalé Lights Out pouhých 67% a takový unylý, zdlouhavý a nudný Conjuring 2 nesmyslných 78%. Nic, přejdeme ke zrození Annabelle. Nevím jestli to je kinem plných čuráků nemístně do atmosferického ticha šustících s pytlíky laciných čipsů a vyjebaných kund požírajících a chřoupajících předražené kukuřičné nachos s hnusně smrdící salsou, kdy sem si místy připadal jak v dobytčáku plným prasat a ne v kino sále, nebo bandou černých bezzubých monster které dostali na pracáku sociální dávky a po vybrakování KFC šli ukojit své touhy do kina (z téhle doby a lidí je mi opravdu zle), sem si ale film moc neužil i když sem se snažil soustředit čistě na děj a ne na tu spodinu lidstva která si dnes říká návštěvník kina. Začátek byl poněkud zdlouhavý a než se začne strašit trvá to na můj vkus dost dlouho. Atmosféra tu asi je, ale ocením jí určitě víc doma, než ve vydejchanym sále plným prasat. Hojně zde chválená hudba mi nějak unikala, Wallfisch není Bishara a velký význam jeho hudbě nepřikládám. Zato Sandberg je vizuální génius, který má dokonalé kamerové záběry zrežírované s naprostou elegancí. Jeho strašení od nástupu démona na scénu je skvělé, navíc hlavního bastarda je poměrně hodně vidět a na to sem čekal hodně dlouho. Záběry démona z poza panenky prostě nemají chybu a odkazy při kterých se dočkáme spousty Easter Eggů jsou boží. Kdo dává pozor najde Valaka. Zatímco v jedničce fungoval začátek a konec, ve dvojce funguje spíš jen prostřední část filmu, kdy se nejvíc straší, lekaček a děsivých nočních scén je tuna a ze Sandbergovi režie jde cítit hororová radost. Finále je typický Wanůw finální twist, kdy už jde atmoška trošku stranou a i když napojení na jedničku je skvělé, po finále ve mě zůstala prázdnota a pocit nenaplnění i když mi osazenstvo v sále naplnilo tělo hněvem, studem a odporem mírou vrchovatou. Je to paradox, některé horory jsou prostě v kině dobré (Lights Out, Conjuring) některým zase víc sedí klid domova při víkendové propršené noci (Insidious, Annabelle) a já pevně věřím, že si doma při další projekci Creation tu poctivou čtvrtou hvězdu vystraší a potvrdí, jelikož teď jsem tak na půl cesty mezi třema a čtyřma. Že se mi celou noc zdálo o té zkurvené, černé svini (o tom démonu, né o té dvěstěkilové moreně s mega porcí popcornu o tři sedadla od bratra) tak zůstanu zatím na 75% a 4*. Polo radost, polo zklamání. Sandberg potřebuje svůj scénář. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako to vyzerá, zmena režiséra vie filmom niekedy veľmi pomôcť. Ak toto budú čítať ľudia, ktorí milovali film "Annabelle", tak sa za svoj názor nebudem ospravedlňovať. Ten film bol absolútna katastrofa. Mizerne napísaný, otrasne zrežírovaný a celé to pôsobilo ako film, ktorý sa chcel priživiť na značke "The Conjuring". Ten film doteraz neznášam a je to jeden z najhorších hororových filmov, čo som mal možnosť vidieť. A možno tomu dosť prispel fakt, že to bol film, ktorý som naozaj chcel vidieť spracovaný po tom, čo sme tu mali "The Conjuring." A keď sa ohlásilo pokračovanie, tak som nadobudol obavy. No keď som zistil, že režisérom už nebude John R. Leonetti ale David F. Sandberg, skrsla tu iskra nádeje, nakoľko roku 2016 priniesol skvelý horor s názvom "Lights Out". Veci začali vyzerať lepšie. A budem úprimný, podarilo sa mu opätovne natočiť skvelý, atmosférický a aj strašidelný film. Myslím si síce, že "Lights Out" malo viac momentov, kde sa dokázala atmosféra aj trošku uvoľniť. Tu však rozhodne nie. Film by som rozdelil na dve polovice. Prvá je predstavenie hrdinov a situácie, do ktorej sa dostanú. Je tu pár creepy momentov, ale nič absolútne desivé. V druhej polke sa to spustí a začína to naberať grády. A veci začnú byť oveľa viac desivé. Z kina som odchádzal skutočne spokojný a dokonca som sa miestami otáčal, či je všetko v poriadku a náhodou nemám za sebou nejaké strašidlo. To už niečo znamená. Dievčatá boli vo filme vynikajúce a rovnako aj Anthony LaPaglia. A hoci to najprv vyzeralo, že toto je skutočný prequel a všetko čo som videli v minulom filme sa vôbec nestalo, tak to na konci filmu dobre prepoja a dozvieme sa niečo viac aj o tom, čo sa vlastne reálne stalo v dome zavraždených susedov. A dokonca v tomto filme uvidíme aj skutočnú bábiku Annabelle. Keď som v roku 2013 dúfal, že bude film o bábike Annabelle, toto je film, ktorý som chcel vidieť. Takže som rád, že konečne som sa dočkal toho spin-offu, ktorý mal prísť už 3 roky dozadu. Ale občas si treba len trošku počkať, a človek sa dočká dobrého hororu. Hodnotenie: A- ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Dom Mullinovcov je rovnako domom Dolores v seriáli od HBO - Westworld (2016). (CharLeS41)
  • Pickup Samuela Mullinse (Anthony LaPaglia) je Chevrolet One-Ton z roku 1941. S ním souvisí i jedna z chyb ve filmu. Když se dívky ke konci pokusí utéct v pick-upu, snaží se Chevrolet nastartovat spínačem na sloupku řízení. Tento typ spínače nebyl běžný až do konce šedesátých let. Náklaďáček z éry 40. let měl zapalování na palubní desce. (biker)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama