Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že se jedná o nejslabší Marvelovku, byť z těch slabších určitě je. Když ale Marvel rozhazuje stovky milionů do větru na další projekty, tak proč si nenatočit film postavy, která není úplně nejpřednější, ale každej fanoušek předlohy Vám řekne, že svůj film si jistě zaslouží, no ne? Příběhově mi to sice přišlo docela dost o ničem. Vlastně mě to ani moc nebavilo, když si to v hlavě tak srovnávám. Nejlepší na tom všem ale byla akce, která sice byla brutálně digitální, ale třeba v Budapešti to byla velká jízda. Také úvodní titulky byly těžká pecka, dost možná nejlepší intro ze všech Marvelovek. Cover na Smells Like Teen Spirit od zpěvačky Malia J je neskutečnej nářez . No a i když je celej flim tak nějak příběhově průměrnej, musím uznat, že i samotný závěr se mnou docela hnul. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Marvel jede už jen na setrvačník a dohání své resty z minulosti, k tomu vykrádá všechno možné od Agenta bez minulosti po nedoceněnou bondovku V tajné službě jejího veličenstva, to vše v tak fádním a stupidním provedení, že to snad musí rozčarovat i skalní fanoušky celé superhrdinské franšízy. Není to tak scenáristicky laciná břečka s hrozně obsazenou nesympatickou hlavní hrdinou, jako byla Captain Marvel, přesto je to veskrze zbytečný snímek a i chabá popcornová zábava. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson se těžko vyrovnávala s tím, že si její „rodiče“, jinak ruští špioni, přestali hrát na rodinu, protože společná mise skončila, a Scarlett i se sestrou musely zapomenout na rodinnou idylku. V dospělosti je z ní trénovaný zabiják, výcvikem prošla i toho času uražená ségra, aby poté, co rozbijí půlku kuchyně a doškrtí se záclonou, rozpoutaly oslomůstkoidní divočinu. Přitom první půlka baví. Obě herečky v hlavních rolích jsou moc fajn, akce je slušná, atmosféra temná a pohlcující. Jenže pak se z toho stane přestřelené divadlo, které rozhodně nelze označit za svěží nebo na zadek posazující. Střih je nervózní, finále už je pak tradiční marvelovský digibordel. Za sebe alespoň oceňuju, že se neobjevil nikdo z gymnastické party, teda z Avengerů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fakt zlý scenár. Film Black Widow nie je pre marvelácke univerzum dôležitý. Je však dôležitý pre postavu Čiernej vdovy. V Avengers: Endgame sa s nami rozlúčila. Vyzerala byť zmierená. S temnotou. Ktorá ju celý život obostierala. So zlými vecami. Ktoré spáchala. S minulosťou. Ktorá bola všelijaká, len nie pekná. No a vo filme Black Widow sa dozvieme, ako k tomuto zmiereniu došlo. V tomto smere, ako pomník postavy, film funguje celkom solídne. Scarlett Johansson (ktorá to aj produkovala) sa vrátila k červeným vlasom a hneď je to lepšie (áno, niekedy stačí tak málo). Poteší tiež ozrutný sovietsky Captain America. Po dlhom čase som znova rád videl Rachel Weisz. Florence Pugh bola... adekvátna, akčné scény slušné (ale tie z Captaina Americu 2 neprekonali). Potitulková scéna slabá. Finále naťahované. Skrátka, čakal som viac. Ale malo to svoje momenty: retro úvod z Ohia 1995, humoru nebolo veľa, ale bol správne nadávkovaný. Dojemných scén takisto nebol extrémne vysoký počet, no keď už sa vyskytli, dojali (motív hľadania biologickej matky pokojne mohli natiahnuť o pár minút a scén navyše). Slovné (bohužiaľ len) narážky na Avengers potešili. Práca s postavami možno lepšia, než si zaslúžili. William Hurt tu mal... koľko? 69 sekúnd? Taskmaster ako záporák fajn (aj jeho šéf Ray Winstone), ale škoda, že z neho viac neurobili Terminátora, predpoklady (zjavná fyzická prevaha, hudobný motív, absolútna neochota prestať prenasledovať svoj cieľ) na to nepochybne mal a oni ho takto potopili. Niektoré momenty wtf (výmena „tvárí“, prasatá, robenie si srandy z vyoperovania maternice). Mrzí ma, že použili tak málo pesničiek, lebo akonáhle niečo zaznelo, skvele to urobilo atmosféru (prerábka – samozrejme ženská – Smells Like Teen Spirit od Nirvany bežiaca pod úvodnými titulkami a môj miláčik American Pie). Určite to neradím medzi najslabšie marvelovky (Thor 2, Captain America 1, Doctor Strange 1), ale zďaleka to nemalo ani na najlepšie. Cinemax TN 2021 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po roce v kině a velká spokojenost. 3D perfektní, ta hlaveň před očima mě vyděsila, z komína jsem dostával závrať a letící brýle pobavily. Black Widow je podařený klon bondovky, ostatně Nataša v Norsku sleduje Moonraker a očividně ho zná nazpaměť. Takže agenti, honičky na motorkách i s tankem (jako nadsázku ho tu nechám, díky, kolego PetřePane), padouch, co chce ovládnout svět (tedy on ho dle sebe už ovládá), třeskuté finále s povinnou destrukcí. Ano, zákony fyziky se porušují, postavy jsou gumové, a proto vydrží téměř vše, akce je mnohdy z říše fantazie. A to proto, že se jedná o fantastický film. Potažmo comicsový, kde platí zcela jiné zákony. Snad jen těch sentimentálních scének bylo až dost, ale nekončící akce od začátku do konce by mě nejspíš ubila, tudíž přivírám oko. 4,5* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Ve filmu vidíme Alexeje Šostakova (David Harbour), který vystupoval pod jménem Red Guardian, sovětský ekvivalent Kapitána Ameriky. Ten debutoval roku 1967 v komiksu „The Avengers #43“ od Roy Thomas a John Buscema. Těchto Rudých strážců byla v komiksové historii celá řada a až na vyjímky (Tania Belinsky byla mutant) se jednalo o lidi bez super-schopností, ale výborně vycvičené od KGB. Vždy se jednalo o skvělé atlety na olympijské úrovni, piloty a znali bojová umění. Podobně jako u Kapitána Ameriky všichni používali štít, ale měli i zbraně. Alexej a Tania používali hurlingovou zbraň, disk s přezkou na opasek, který se při vržení vracel zpět kvůli magnetismu. Čtvrtý Red Guardian, Josef Petkus, používal meč a šestý v pořadí, Anton, zase využíval kybernetickou technologii, která zvyšovala fyzickou sílu. Nejnovější Red Guardian (sedmý), Nikolaj Krylenko, měl technologii, která ho chránila před elektromagnetickou a kinetickou energii a zároveň tyto síly mohl vést přes svůj štít z vibrania. Mezi další strážce patří Aleksey Lebedev, který byl představen až v roce 1991 v „Namor, The Sub-Mariner Annual #1“, ale v Marvel Universe byl úplně první (původní) Red Guardian. Pátým byl Krassno Granitsky, jehož jméno si Ed Brubaker výpůjčil z Bondovky „From Russia, with Love“ od Ian Fleming. (3T)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno