Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Táto séria je "strašne vtipná", ale tento diel už od úvodu naznačuje, že len teraz začne pravý humor. Tvorcovia sa naozaj neberú vážne a odľahčujú čo sa dá a snažia sa všetko dotiahnuť ad absurdum (krátky titulkový úvod Jasona ako Jamesa Bonda- WTF?!?:)))) Jason po zasiahnutí bleskom zrazu ožil (lol), všetky postavičky sú parádne karikatúrne, logika nám nemáva ani z diaľky, je to krátke, úderné, zábavné, aj nejaká ta hororová atmosféra sa nájde... hoci škoda tej miernej cenzúry pri slasherových prvkoch... Ale inak parádička, ide sa v sérii ďalej...:) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý považujem za najlepší diel celej tejto kultovej série. Má celkom dobrý príbeh, v ktorom sa Tommy chce už raz a navždy skutočne presvedčiť, že je Jason mŕtvy a tak mu odkryje hrob, ale čoskoro si uvedomí , že to bola veľká chyba, pretože do Jasonovho tela udrie blesk, ktorý ho oživí a začne sa jeho krvavá cesta späť ku Krištálovému jazeru. Ale Tommy chce svoju chybu odčiniť, no zatiaľ mu nikto neverí a z vrážd je obvinený on sám. Spracovanie sa mi určite páči, film opäť pokračuje v podobnom dynamickom štýle, ako predchádzajúci diel, takže žiadne zoznamovanie sa s postavami, ktoré zaberie polovicu filmu, ale takmer neustála akcia, film si už od začiatku stanoví výborné tempo, ktoré síce v druhej tretine trochu upadne, ale zase to vylepšuje zvyšok filmu. A navyše žáner horor je už definitívne preč a film sa zameral hlavne na akčnejší a zábavnejší štýl. Krvavých scén je tu dosť a som s nimi nadmieru spokojný. Ako som spomínal, tu sa zabíja takmer celý film, pričom úmrtia sú najnápaditejšie, najzábavnejšie a možno aj najdrsnejšie z celej série, takže sa je určite na čo pozerať, či už zaujímavé zabitie trojice hráčov paintballu, likvidácia policajtov, hlavne záverečné rozlomenie je výborné, alebo skvelé zlomenie väzov. Čo sa týka typických hororových prvkov, tak tu už o ne vôbec nejde, z Jasona, ktorý bol v prvých dieloch len obyčajný predstaviteľ zla a tak ho ani väčšinu času nebolo vidno sa už tu stáva pravá ikona, takže takmer nezlezie z obrazu, navyše sa to nesie v takom zábavnejšom duchu, ale to mi určite nevadí, práve naopak. Herecké obsadenie je bez problémov, dobre zahraný Tommy aj jeho nová priateľka, nesklamú ani policajti a dobre sú na tom aj bežné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, v tomto diely mi sadli najviac z celej série. Toto je konečne ten pravý Piatok trinásteho s najdynamickejším dejom, najlepšími úmrtiami a perfektným Jasonom, ktorý sa už definitívne stáva skvelou hororovou ikonou. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Po pitomém pátém dílu, se kterým má většina hororových fanoušků jeden opravdu zásadní problém a tím je identita vraha, přichází šestý díl a s ním se vrací na scénu Jason Voorheese a Tommy Jarvis, který měl našlápnuto stát se Jasonovou nemesis (něco jako dr. Loomis pro Michaela Myerse)... No, bohužel, nestalo se... Ale zpátky k Jasonovu návratu... Tommy, který se chce ujistit, že Jason opravdu zemřel, vykope jeho hrob a probodne ho železnou tyčí... A v tu chvíli do tyče udeří blesk a Jason is back... A pak už to jede ve vyjetých kolejích, typických pro slashery konce 80-tých let... Odlehčená atmosféra, víceméně absence nahoty a docela brutální vraždy... Jason jako zdatný masakrátor kosí vše, co se mu dostane do cesty a vrací se tak z hrobu s vešekerou parádou... Poslední hodně slušný díl této, dnes již kultovní, série... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

He is back! Po shitové pětce se vrací Jason Voorhees v plné síle, aby dokázal, že zdaleka nepatří do starého železa. S ním samozřejmě jeho nemesis Tomy Jarvis, který se tímto stává možná nejsympatičtější postavou série (pomineme-li Jasona). Odlejčení filmu prospělo, druhá polovina osmdesátých let se v horroru nesla převážně v tomto duchu a vtípky ani neruší ani neničí auru, kterou se podařilo kolem nejlepšího hokejisty světa vybudovat. Prakticky dokonalé pokračování. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Stará hororová škola.Nebudem tu vypichovať čo sa mi páčilo,čo naopak bolo zlé.Je to predsa len starý hororový kúsok a k nim by sme mali pristupovať benevolentnejšie vzhľadom na tú dobu,v ktorej sa natáčal.Nezabúdajme na to!Ale Jason tej doby sa vôbec nemá prečo hanbiť.Jason je jednoducho nezničiteľný a Jason stále žije a je oveľa silnejší.Ččč..Aaa never forget. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o druhý film série, který se odehrává v táboře Crystal Lake stejně jako první díl. Druhý díl se odehrává o kus dál v táboře Packanack (ačkoliv se dvě postavy v původním táboře na chvíli objeví). Třetí díl se odehrává v Higgins Haven. Ve čtvrtém pokračování se mluví o okresu Wessex (jedna postav se ptá po jezeře Point, byť v dabingu z Novy z roku 1997 se hovoří o původním Crystal Lake). Pátý díl se odehrává v Pinehurst Halfway House. Až v tomto díle se vracíme na půdu původního tábora. Kvůli jeho minulosti bylo jeho jméno změněno na Forest Green, ale v následujících dílech bude opět změněno na Crystal Lake. (LION-MR.T)
  • Když skupina dětí vstoupí na policejní stanici, má Cort (Tom Fridley) na krku sluchátka, ale o několik záběrů později si je sundá z uší. (Stocki)

Reklama

Reklama