Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

V sérii Halloween se na logiku nikdy moc nebral ohled. Tvůrci chtěli hlavně děsit a lekat diváky, ale dát si dohromady 1 a 1, na tom jim prostě nezáleželo. Tento díl jsem viděl jako ten úplně poslední z celé série a můžu říct, že si tu zapřeháněli jako v žádném jiném. Michael Myers by už musel umět i cestovat prostorem a číst myšlenky na to, aby zvládl být všude dřív, než jeho potencionální oběti. No v rámci celého snímku je to velmi málo na to, aby mi to zkazilo výsledný skvělý dojem z jinak dobře odvedené filmařiny, ale na druhou stranu dost velký problém na to, aby tento film díky tomu u mě ztratil jednu hvězdu, protože čeho je moc, toho je příliš. I tak 3. nejlepší díl z celé série po perfektní jedničce a H20. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tendencia upadania kvality hororových sérií, čo sa týka deja,napätia,hereckých výkonov a "uveriteľnosti" sa nevyhla ani legenárnemu Halloweenu. A ak k tomu divák priráta až neskutočné faily v logickom uvažovaní (ak si je doktor istý, že MM ide po Jamie tak logickým krokom by bolo odviesť ju z mesta a ochrániť jeho obyvateľov) tak to je jasné, že jeho filmový zážitok nebude zvlásť oslnivý. Ale, v porovnaní s celým radom iných hororových sérií sa tretie pokračovanie Halloweenu (Halloween III bez MM za pokračovanie nepovažuje hádam nik) celkom vydarilo, prinieslo trochu napätia a prekvapenia v závere. Celkovo hororový nadpriemer, 65%. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od skvělých prvních dvou dílů sice menší kvalitativní sešup, ale pořád se jedná o skvělý horor, jenž především původnímu Halloweenu špatné jméno rozhodně nedělá, naopak. Navíc konečně opět s ikonickým Michaelem Myersem, který své oběti ani tentokrát nešetří (vede propíchnutí brokovnicí, vůbec ta scéna měla fakt koule). Úplnej závěr sice trochu haluz, ale jinak film šlape jak rolexky a rozhodně nemá šanci nudit. 3,5* ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse - Přesně po deseti letech od prvního dílu, konečně díl co se vrací k sérii s Michaelem Myersem. Donald Pleasence opět v roli doktora Sama Loomise. Ve čtyřce je nová postava Jamie (Danielle Harris) a je to neteř Michaela Myerse. Podle herečky Jamie Lee Curtis z prvních dílů se právě jmenuje v tomhle dílu neteř Michaela. Stejně jako v prvním dílu pronásledoval Michael svojí sestru Laurie, tady zas pronásleduje svojí malou neteř Jamie. Atmosféra dobrá, víc akčnější než předchozí díly, ale tu temnější atmosféru prvních dílů to už nemá. Hudba jako vždycky zase ta stejně dobrá a krve zase málo, gore ve slasherech prostě nesmí chybět a u týhle dobrý série to je fakt škoda. Michaela Myerse tu ztvárnil herec George P. Wilbur. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Michael se vrací a pak se ještě vrátí několikrát. Již na první pohled je na 4. dílu vidět, že je něco jinak. Atmosféra už moc nefunguje a dojem zachraňuje hlavně blížící se závěr. Rozpočet zřejmě nebyl nic moc, protože divák vůbec nic nevidí. Počet mrtvých se nedal určit, protože asi nikdy nezjistím kolik lidí vlastně zahynulo na policejní stanici. Série nabídla ještě mnohem horší díly. 40% PS: Kathleen Kinmont. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 17,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama