Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbí se mě že druhý díl pokračuje přesně v místě kde první skončil. Čili žádné rok poté s jinýma postavama, prostě se příběh rozvíjí dále a my se o postavách dozvíme opět něco nového. Vraždy jsou občas rafinovanější a například výřivku nějaký čas zcela vynechám. Klasická dvojka = 9 obětí. Takže i zde se přidalo. Kdo nepřidal je Michael, který chodí stále hodně pomalu. Nemusím snad dodávat že ani závěrečný požár, tohoto nezmara zase tak moc nepoznamenal. U těchto dvou hodně kvalitních dílů měla série končit. 70% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 2 krásně navazuje přesně na první díl. Pro změnu se tady režie ujal Rick Rosenthal a stejně jako u jedničky dělal John Carpenter hudbu a producenta. V roli Michaela Myerse už hrál jiný herec - Dick Warlock a byl pořád stejně dobrej. Donald Pleasence a Jamie Lee Curtis zase ve stejných rolích. Atmosféru si to drží stejnou akorát se odehrává v nemocničním prostředí a funguje to furt dobře jako u jedničky. Vražd je už ve filmu víc a některý jsou líp provedený, ale gore skoro žádný. Tenhle díl se mi líbil hlavně v tom jak navazuje na předchozí a že si nese furt atmosféru jedničky. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování není vůbec špatné. Navazuje přesně tam, kde minulý díl skončil. Akorát je tu Michael čím dál víc nesmrtelný. Snaží se dokončit svou práci a jde po Lurie. Tentokrát za sebou nechá mnohem víc těl, a to hlavně v nemocnici. Atmosféra je pořád dobrá, ale už to není jak minule. Člověk tak nějak ví, co čekat. Některé smrti jsou ale docela originální. Po tom finále už ale rozhodně nemám chuť na další filmy z této série. Měli to tak uzavřít. "Je to zvíře." ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mne první dva filmy ucelený "dvojfilm" ... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. horrorová léta ... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuju díky bezprostřednímu navázaní na úvodní díl za jedno z nejlepších pokračování v hororových sériích vůbec a také za díl jdoucí s jedničkou ruku v ruce. Co měla jednička navrch po stránce příběhu a nevyzpytatelnosti, to má dvojka navrch ve slasherovitosti, tedy body countu a stylových mordech. I když se změnil režisér, Carpenter je z filmu pořád cítil, takže já nevidím moc kvalitatnivní rozdíl mezi jedničkou a dvojkou, jedno jsouc. Doporučuju jako 2.část klasiky. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)
  • Podle původního scénáře se měl děj Halloweenu II odehrávat ve výškové budově. (Chatterer)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama