Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsadenie, réžia a prostredie ma pri sledovaní filmu pribili do sedačky. Možno je to zo začiatku trochu zdĺhavejšie ale keď to vypukne tak to stojí za to. A Jamie Lee Curtis (hoci by som ju za učiteľku teda nechcel) má na tom asi najväčšiu zásluhu, najviac ma pohltila scéna v ktorej sa postaví zoči voči Michaelovi Myersovi. Pre mňa najlepší Halloween z celej série a teraz ma už aj mrzí, že nakrútili pokračovanie (Zmŕtvychvstanie). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Halloweenov a pekné ukončenie základnej trilógie – Halloween (1978), Halloween 2 (1981) a Halloween H20 (1998). Hlavná hrdinka sa síce občas správala dementne, ale slastný záver so sekerou to nakoniec vynahradil. Prostredie internátu/školy pre prominentné deti malo navyše niečo do seba. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy po jedničce druhý nejlepší Halloween. Návrat Jamie Lee Curtis je zde stěžejní a poměrně slušné a áčkové obsazení vedlejších rolí dělá z tohoto pokračování vcelku výraznou podívanou. Zkušený hororový režisér Steve Miner ví, jak natočit solidní slasher, a tak přináší velmi zábavnou podívanou důstojnou dvacetiletému výročí prvního filmu. Fandům halloweenské série určitě doporučuji. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Rozhodně je tento díl hned po druhém Halloweenu z r.1982 nejlepší. Dá se i říct (tak jsem to v tomto snímku pochopil), že to v podstatě ignoruje předchozí 4 části. Dějem to navazuje na výše zmiňovaný 2 film. Máme tu postavu Laurii Strodeovou, která se za ty léta změnila, neustále má noční můry o M.Myersovi a neustále hlídá svého 17 letého syna. Takže po této stránce mě film, bavil, sice se to celé rozjede až po nějaké cca 50 minutě filmu, ale to přece nevadí. Úplný úvod mě moc nezaujal, ale jakmile se zde objeví postava Laurie tak už je na co se dívat. Jakmile začne vyvražďování, tak jsem byl mile překvapen, jak dobrou režií to bylo celé pojato. Nebylo to vyloženě krvavé, vražd bylo méně, ale kvalitních. Především to mělo výbornou atmosféru a velké napětí. Laurie se s Myersem moc nepárala. Chvílemi mi to i připomnělo skvělou hororovou sérii Vřískot. Myers měl zde dobré scény. No, něco málo chybělo a snad by to byl i nejlepší díl ze série. K tomu nechybí skvělý soundtrack Halloweenu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojná spomienka na prvý diel, už bohužial bez Dr. Loomisa. Krátke a úderné..Tam kde zlyhali posledné štyri časti, tam tento siedmy diel naopak pridáva- na atmosfére a napätí. Mám pocit, že aj Michael trošku zrýchlil tempo:) A keď sa v tom najlepšom ozve Carpentorov kultový úchylný hudobný motív, je "vystaráno":) Hoci si scenár opäť s logikou nepotykal, tentokrát to vôbec nevadí a ako fanúšik celej série som viac než spokojný. Výborné... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • V úvodných minútach filmu, keď ide hokejista Jimmy (Joseph Gordon-Levitt) do domu sestričky Marion (Nancy Stephens) zistiť, čo sa stalo, celý dom je bez elektrického prúdu. Keď však otvorí chladničku, tá zázračne svieti. (tXtX)
  • Snímka je venovaná pamiatke Donalda Pleasencea (dr. Loomis): je to zmienené aj v konečných titulkoch, no jeho meno je tam napísané zle. Namiesto Pleasence je napísane Pleasance. (tXtX)
  • V českém dabingu společnosti Intersonic jsme mohli slyšet název přeložený jako chemický vzorec vody H2O (s protaženým "Ó"). Důvodem této chyby v překladu není, že by překladatelé netušili, že ve filmu bude stříkat krev místo vody, ale čistě fakt, že americkou angličtinou se zkratka H20 vyslovuje jako „ejč-tů-ou“. (Eldrick)

Reklama

Reklama