Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 5 s názvem Nový začátek. Tento díl jsem viděl zase od tátovýho kamaráda na kazetě, ale viděl jsem ho myslím až po šestém díle. Pamatuju jak jsme s tátou byli u jeho kamaráda a já prohrabával v jeho videokazetách a narazil jsem na tenhle díl, měl to nahraný z Novy. Nový začátek ale úplně k hovnu, hned napíšu proč - Gore scény udělali úplně trapně a neni tu pravej Jason ale nějakej magor co ho jenom napodobuje a nosí jeho hokejovou masku. Jo začátek má dobrou atmosféru a ukáže se tam opět Corey Feldman jako Tommy a Jason jak vyleze z hrobu, ale byl to jenom jeho sen. Tommy se probudí už jako dospělej a hraje ho John Shepherd. No a pak film stojí za hovno, falešnej Jason a ten konec byl úplně debilní, když se pak podíváte na začátek šestky, pochopíte proč. No jsem aspoň rád že jsem tam viděl herce z mýho oblíbenýho béčka Návrat oživlých mrtvol, objevil se tam Mark Venturini, je tam jen na začátku a byl to psychouš :D A pak Miguel A. Núńez Jr. Ten tam hraje víc. Film je i ze stejnýho roku. Taky tam byla kunda se slušnejma ceckama, jinak tenhle díl je fakt slabota. Režisér Danny Steinmann natočil nejhorší díl ze série. Pro někoho je nejhorší devátej a desátej díl, pro mě je nejhorší tohle, zbytečnej díl o Jasonovi. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Obrovský propadák!!!Všemi parametry odlišný od všech zbylých dílů,jinak velice povedené,kultovní a pro mě srdeční serie.Dementní děj,s dementními herci a jěště dementnějšími dialogy.Komediální vsuvky pro mě byly téměř výsměchem,trapné a opravdu ne na místě.Nebýt pár originálních vražd se špetkou solidního gore,nebál bych se čistého odpadu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Každých max. 7 minut někdo umře, ale jen velmi málo vražd je v sérii originálních nebo brutálních. Každá druhá herečka má full frontal nebo aspoň mokré tričko. Celá pětka je tak nějak nechtěně srandovní (například hlavní hrdina má mít vypumpovaný mozek léky, ale má tělo fitness modela a ovládá smrtící bojové umění, rodinka na farmě s IQ tekoucího bahna...), ale není to dobrý. Všechny postavy jsou úplně na zabití a taky se ho dočkají, děj se dá shrnout do jednoho souvětí. Závěr obsahuje šokující odhalení a vzápětí další, že dodnes nevím, kdo za co vlastně může. Tohle je prostě brakové hororové béčko z 80´s, ale nepatří do série Pátku ani náhodou, stejně jako do Halloweena nepatří trojka. Stačí? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

'Nový záčátek' je sice doposud nejhorší díl, ale překvapivě pořád ještě slušná zábava. Čtyřkou poznamenaný, psychiatry kurvený a již vyrostlý Tommy je převezen do střediska pro mládež, kde má být připraven na návrat do běžného života. Hajzl v gólmanské masce ale nedá pokoj... Celkem chápu to nízké hodnocení, konec by se dal brát jako taková zrada na diváka (navíc částečně čekaná). Ale na druhou stranu, nuda nebyla, charakterově je to tady mnohem rozmanitější než v dílech předchozích (mládež, jejich vedení, skvělá buranská mamina, černošskej exot, na moment i ne zcela využitý podivín..., policie), vraždy jsou vesměs zajímavý (i když gore efekty nic extra - tady je znát Saviniho absence). Takže tak - nepovažuju se za nadšence do Jasona, nebyl jsem tedy uražen, a film celkově byl prostě (minimálně na poměry 80's slasherů) v pohodě. 6,5/10. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když Tommy (John Shepherd) hodí na postel masku mimozemšťana, tak v jednotlivých záběrech mění polohu. (Stocki)
  • Když se Demon (Miguel A. Núñez Jr.) pokusí vyjít z budky a najde Anitu (Jeré Fields) mrtvou na zemi, její krk viditelně pulzuje. (Stocki)

Reklama

Reklama