Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak kdyby to bylo myšlené jako parodie, tak možná. Jenže tohle se tváří tak náramně vážně a drsňácky, samá sprostá slova, všechno je na prd... a u konce jsem měl co dělat, abych se neválel smíchy. Jak každý na každého střílí a u toho má rádoby drsný hlášky, to byla už fakt legrace. Nebo jak ten černoch chytne kulku do srdce, ale pere se jak Rambo... Jestli to ze začátku mělo aspoň nějakou atmosféru autenticity, u takhle zbytečně dlouhé stopáže vynikly nakonec řemeslné nedostatky, chyby scénáře, nelogičnost a chtěnost některých situací. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní policejní drama, které nepostrádá propracované charaktery, hluboce postižené motivace postav, zručnou režii a výborné herecké výkony. Občas sice haprují přechody mezi jednotlivými příběhovými rovinami, leč celkově se jedná o hutnou, syrovou a bolestivě realistickou sondu do života nejen brooklynských policistů. Tematika střetu vyšších morální cílů a osobního zájmu v mikroperspektivě je zachycena vcelku fundovaně a nepodbízivě. Palec nahoru! 8/10! ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento počin můžu nazvat malým zázrakem. Proč? Ještě nikdy se mi totiž nestalo, že by mi Richard Gere v jakémkoliv filmu nevadil. No a tady díky roli kterou dostal se tak konečně stalo. Přestárlý policista před důchodem, proč ne. Zvláštní že jsem si v průběhu sledování vzpomněl na dnes už profláklý snímek Training Day, aniž bych tušil že je od stejného režiséra. Zda to bylo díky určité technice, nebo prostředím či výběrem herců těžko říct, hlavní je, že tu opět odvedl dobrou práci. Účast známého béčkaře Wesleyho Snipese mě potěšila, měl by si vybírat i klidně podobné vedlejší role a nevrhat se do kdejakého bláta. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechceš aspoň raz za 22 rokov urobiť užitočnú vec?“ – „...Ani nie.“ Už Fuquaov predchádzajúci film TRAINING DAY ma nebavil resp. bavil tak, ako ma bavia priemerné kriminálky. NAJLEPŠÍ Z BROOKLYNU je bohužiaľ čosi ako jeho alternatívna verzia (kamarátske rozhovory v aute šokujúco končiace priestrelom hlavy, ambiciózny policajt namočiaci sa do maléru, naivný zelenáč chce zmeniť svet k lepšiemu a ničí mu to každodennou rutinou už až príliš otrieskaný starý parťák). Ale EŠTE nudnejšia. Má na tom podiel nielen komplikovaný scenár, ale tiež množstvo postáv a smrtiaca dĺžka viac, ako dvoch hodín. To sa mi skutočne zdalo až prehnané; neviem, prečo film s takým dejom musí byť dlhý, ako PÁN PRSTEŇOV prehnane povedané. Potešili ma len Richard Gere, Don Cheadle a atmosféra so štipkou uchádzajúcej myšlienky (všetci občas niečo pokazíme a potom to ľutujeme a občas sa to snažíme vyriešiť, aby sme to EŠTE viac zhoršili). Keby to bolo aspoň o 3O minút kratšie, možno by som dal 60%. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brooklynská mozaika plná skvělých herců. Hawk znovu nezklamal, stejně tak Don Cheandle, Snipes svým výkonem překvapil - dejte mu někdo pořádnou šanci pořád na to má - no a Richard Gere? Nevím co ho vedlo k tomu, aby vzal takovouhle roli, ale byl vážně vynikající. Příběhově se jedná více méně o standart (jako by vypadl ze světa GTA IV), který se snaží místy působit zbytečně moc drsně. Zoufalství a beznaděj se mu však daří zachytit dokonale. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno