Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuquu mám rád. Jeho Training Day je už v podstatě klasikou. Nejlepší z Brooklynu jsou filmem v mnohém podobným(Ethan Hawke v hlavní roli, prostředí policie a zločinu, atmosféra), přesto jiným a ve výsledku vyznívají diametrálně odlišně. Pomalé tempo vyprávění mi vyhovovalo, napomáhalo tomu, aby na člověka dýchla tísnivá atmosféra letního Brooklynu. Wesley Snipes dostal po dlouhé době šanci v "áčkovém" snímku a ve vedlejší roli rozhodně nezklamal. Ethan Hawke je tradičně skvělý, Richard Gere v odevzdané póze neméně dobrý a Don Cheadle taktéž. Co si mne však zcela získalo, byla hudba Marcelo Zarvose. Nemrzí mne tak ani možná trochu zbytečně "protnutý" závěr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Brooklyne sú tí najtolerantnejší susedia na svete. Môžete v ich baráku strielať drogových dílerov koľko chcete a oni vôbec nechytia paniku, ani nezavolajú políciu. Zistil to aj Ethan Hawke, ktorého postava celý film vykopáva dvere na negerských všivavých bytoch a strieľa všetko, čo sa hýbe v túžbe po kúpe nového domu. Ďalší policajt to má obligátne "tejden do penze", hráme sa na "znudenýho a zlého poldu a nasratých negrov s řetezema vokolo krku", lenže ja neviem, či už starnem, ale akosi ma to už prestáva baviť. A to ma pred pár rokmi chytila napríklad aj taká priemerná Hrdosť a sláva a to nehovorím o Fuquových ostatných policajných filmoch. Záverečné minúty výsledný dojem upravujú a musím nakoniec konštatovať, že film je to vcelku ambiciózny a kvalitný, ale chytil ma hlavne brooklynským geniusom loci, to, " vo co tu kurva šlo", mi bolo tak trochu "u prdele". ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní policejní drama, které nepostrádá propracované charaktery, hluboce postižené motivace postav, zručnou režii a výborné herecké výkony. Občas sice haprují přechody mezi jednotlivými příběhovými rovinami, leč celkově se jedná o hutnou, syrovou a bolestivě realistickou sondu do života nejen brooklynských policistů. Tematika střetu vyšších morální cílů a osobního zájmu v mikroperspektivě je zachycena vcelku fundovaně a nepodbízivě. Palec nahoru! 8/10! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, že do o něco delší stopáže dokázal Fuqua namontoval dvě zručně natočené, dlouhé napínavé scény. V kombinaci s příjemnou a perfektně sedící hudbou opravdu bylo na co se dívat. Příběh možná trochu skřípe, ale na herecké hvězdy je taková radost pohledět, že ke snímku nemám větších výhrad. Čeho jsem si všimnul, je značná inspirace seriálem The Wire, což se promítnulo i do obsazení černošského hereckého ansámblu. Nenudil jsem se, jen to mohlo být o něco peprnější a možná drastičtější... Ke konci si nelze nevzpomenout na podobný Pride & Glory a konec samotný - to jsem nečekal. Anebo určitě ne všechno. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z drsného prostředí se spoustou drsných slov ( sračka, kurva, hovno, ježkomrdi .... ) Grázlové jsou opravdu grázlové a policajti jsou opravdu .... taky grázlové. Dokonce je tam jeden polda, co má tejden do důchodu, a jedinný čin, který se za dvaadvacet let služby naučil je vypít po probuzení panáka burbonu a strčit si kvér do pusy a pak se divit že v něm nejsou náboje. Koks je tu po tunách, kurev jak mraků a dobráků od kosti jako máku. Film, který poukazuje na to jak dopadne demokracie ve své vrcholné fázi nebo film, který je tak prolhaný že se mu nedá věřit ani slovo. Vyberte si. Negři se mezi sebou oslovují negře a v rytmu Hip - hopu máchaj rukama a pak se všichni dovolávaj Boha, když jde do tuhého. CITÁT - Ta posraná svoboda něco stojí !!! Ani jsem si nemohl vybrat svého hrdinu, všichni jsou tak záporný až to bolí. Při sledování tohoto snímku jsem měl sto chutí tam vtrhnout a všechny ty ježkomrdy postřílet.Surový, reálný a perfektní. Velice podařený konec a úžasné dramatické vyvrcholení všech životů v tomto drsném filmu mě donutilo zatleskat. Hvězda dolu za velice špatné ozvučení. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama