Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Nin 

všechny recenze uživatele

Fíha, a to jsem myslel, že patřím mezi uživateli CSFD k těm, co se poslední dobou nechávají příliš snadno dojmout a jsou příliš hodní k americkému klišé. Narozdíl od hromadě jiných, kteří jsou na takovéhle věci alergičtí... No a pak přijde tenhle film, kde je to jedna obrovitánská hromada klišé a amerického vlastenectví, a 82 %. Copak o to, hlavnímu hrdinovi jsem fandil a žádná postava mě nijak zvlášť nerozčilovala, ale že v tomhle filmu není snad NIC originálního? Že v něm všechno zlé zůstává v náznacích (snad nejnegativnější věc je, když mají kámošky Sandry Bullock starost o zdraví její dcery, když s nimi bydlí tak velký afroameričan)? Že mladší synátor byl vytáhnut z nějaké mizerné rodinné komedie? Že drsňáctví a frajerství Sandry Bullock bylo tak vyhrocený, že se to blížilo parodii? To mě občas trochu štvalo. Celkově by tenhle film bylo tak hrozně snadné sestřelit... Pro zlé cynické kritiky, samozřejmě. Já jsem hodný a proto říkám, že je ten film fajn, jen mě překvapuje, že nebyl mnohem víc "fajn". (6/10) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejsem nikterak zaujatý proti pozitivním filmům. Občas se dokonce nějakou tou sentimentální limonádou nechám dojmout rád, ale všechno má své meze. Sledování Blind Side zvyšuje svou oslňující sluníčkovostí hladinu cukru v krvi pětinásobně nad běžnou smrtelnou hranici a tváří se u toho natolik nenápadně, že mu senilní Akademie nabídla nominaci za nejlepší film. Tohle hřejivé pohlazení zkrátka hřeje tak moc, že by usmažilo i průměrného plejtváka obrovského a ve svém vlídně unylém příběhu nabízí menší vzruch až v cílové rovince (nepříliš úspěšně). Skutečný příběh, dle nějž film vznikl, je fajn, ale oblbování diváka zvolenou formou připomíná jedno nejmenované video firmy MCDonald's. Jistě, technicky vzato je všechno OK, hezky to vypadá, herci dobře hrají, svoje poselství film nese... ale co z toho, když je výsledkem plochá sladkobolná agitka - a to rozhodně příběhem úctyhodné dobrosrdečnosti nikterak nepohrdám. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že pochválím herecké umění Sandy Bullock a už nikdy bych si nepřipustil její šarm a sexy vystupování. Tohle snad není ona, tahle ženská zahrála prvotřídní výkon, který ani samotný vrchol, Oscar, nemá šanci docenit. Ta ženská zraje jak víno, ve všech ohledech! Film je na tom stejně, naprosto krásná, jak už bylo řečeno, amerikánská podívaná, ale nu což, není to přeplněno sentimentem ani vydíráním diváka. Nemám rád tyhle sociální dramata, ale tohle, tohle bylo jiný! Pro mne horký adept na TOP ve svém žánru :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Líbivá křesťansko-oscarová citová vydíračka o tom, že pomáhat druhým je přece hrozně snadné. Dá se nato koukat, pokud to nemíníte brát vážně. Doufám, že vznikne pornoverze, protože jak je v samotném filmu naznačeno, spojení velkej černoch + bílá MILFka + její teen dcerka, to má rozhodně potenciál. Sandře Oscara přeju, ale zas až tak to tu nerozčísla. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vkusně zabalený rasismus. Hodnými postavami jsou zde bílí a slušně hovořící křesťané, zlými pak černí a neotesaní afro-američani z chudinské čtvrti. A někde uprostřed stojí Big Mike, který je ve stylu jižanského hesla "Ztraceného vykoupí pouze Ježíš" zachráněn blonďatou milionářkou, která v krizi středního věku sbírá místo sporťáků černochy. To všechno se navíc točí okolo té nejdebilnější hry v historii sportu, jejímž jediným přínosem pro svět jsou filmové ukázky na Super Bowlu a atraktivní roztleskávačky. Právě díky těm hezkejm holkám v pozadí si to alespoň jednu hvězdu zaslouží. P.S. Zlátý Glóbus za prkenný výkon Bullock bych ještě rozdýchal, ale Oscara?! Jste spadli z jahodníku nebo co? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)
  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)
  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala. (Kamiiik)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama