Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem revoluci znamenala v pořadí čtvrtá bondovka v dějinách filmu. Poprvé v hraném snímku se totiž děj částečně odehrává pod mořskou hladinou, což umožnila speciální podvodní kamera, kterou pro účely Thunderballu sestrojil specialista Lamar Boren. Třetí Youngův opus opět zastihuje ve famózní formě zejména Seana Conneryho, který překonává i svůj oslnivý debut a jeho Bond je skutečným Bondem ve smyslu flemmingovského "may go wildly beyond probable, but not beyond possible". A tak potkáváme nulanulasedmičku jako usměvavého rekreanta, jako zraněného a vyděšeného uprchlíka a samozřejmě především jako neohroženého chlapáckého superagenta, který umí zatočit se zloduchy stejně jako s krásnými ženami. Zápletka je vskutku klasická, hlavní zloduch (stále jen číslo dvě v hierarchii SPECTRE) trochu bezvýrazný, ženy krásné a podmořské sekvence strhující (zejména závěrečná hromadka na harpuny). Bond se vyzbrojuje stále větším a větším množstvím šikovných udělátek a pověst bondovek jako "high-tech" filmů získává v Thunderballu reálný základ. Navíc co se suchých conneryovských hlášek týče, je Thunderball skutečně hojné zřídlo. Nebýt až groteskně nazrychlované závěrečné scény s rvačkou na můstku Disco Volanté, byl by čtvrtý Bond dokonalým snímkem... ___ Bond song: "Thunderball" (Tom Jones) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Thunderball má: Opět skvělého Conneryho, který je stejně tak vtipný jako drsný i šarmantní, výborný špionážní příběh, senzační akční scény (úvodní rvačka i závěrečná bitka potápěčů), jako vždy vynikající hudbu Johna Barryho (plus píseň nazpívanou Tomem Jonesem a jedny z nejpovedenějších úvodních titulků), krásné dívky, parádního záporáka... Co Thunderball nemá? Chybu! Pět hvězd jasných, výtky žádné. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Puška, ze které střílí Bond (Sean Connery) u Larga na asfaltové holuby, je Browning Auto 5. (JohnSmith)
  • Na Bahamách opravdu existuje oblast nazývaná „Golden Grotto" (nebo lépe existovala, jelikož už byla překřtěna na „Thunderball Reef"). (džanik)
  • Reginald Beckwith zemřel ještě během natáčení. Scény s ním (představoval postavu Kennistona) už byly hotové, finální výsledek však neviděl. (džanik)

Reklama

Reklama