Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (315)

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí Equalizer je v podstatě ryzí seagalovka, akorát místo špekatého, herecky netalentovaného a obludně narcistního ližprdelky východních diktátorů je tu v hlavní roli dvouoscarová továrna na charisma, které ani blížící se sedmdesátka nikterak neubírá na absolutní coolovosti. Stylový, atmosférický a skvostně vygradovaný úvod mě hodně namlsal, zbytek ale jede podle té nejohranější scénáristické šablony, jakou může staromódní akční film s těžkotonážním westernovým jádrem vůbec mít.  Řemeslně je to úplně ok, ale ta bohorovnost a naprostá nepřemožitelnost Denzelova hrdiny filmu zbytečně ubírá (obzvlášť v nehezky odbyté finální akci) na napětí a toliko potřebných emocích. Další díly netřeba. 60 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po slabší dvojce si Denzel opět spravil reputaci. Celkem respekt vzhledem k jeho věku. Poklidný důchod se naštěstí nekoná. Ani na Sicílii si neodpočine. Dá se do křížku s místními mafiány a těm to přijde hodně draho. A on se mezitím usídlí v místním malebném městečku u moře. Akce tu sice moc není, ale ta, co je, je precizní, tak jako v minulých dílech. Trochu mě mrzelo, že se tu nenašel nikdo, kdo by se mu vyrovnal. Pak taky ten konec mohl být možná míň sentimentální. Jinak ale rozhodně slušné završení série. "Máš 9 vteřin." ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je opet presvedcivy tichy zabijak. Tempo je pomale ospale, stopy falesne. Resiseru Fuquovi jdou opet nejlepe sceny, kde hrdina likviduje soupere vsemi prostrediy, nekdy docela brutalnimi. Ale vynalezavosti v Johnu Wickovi se nepriblizuje. Natocil treba remake Sedm statecnych s politicky korektnim zastoupenim vsech ras u sedmi ochrancu mestecka, ktery trochu pripomina  tento pribeh. Pred pulhodinovym zabavne beckovym finale , kdy se dozvite absurdni pointu, proc je McCail v Italii,  je dramaticka nuda. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Kupodivu trojka byla nejsnesitelnější. Denzel je natolik charismatickej, že utáhne i naprostou kravinu. Stačí mu jen někomu zkroutit ruku a celá mafie padne! Tomu říkám realičnost! Ale jeho Roman Holiday si jinak určitě nesporně všichni užili. Nicméně by už měl Denzel na starý kolena pověsit Ekvalizer na hřebík a vrátit se zase k nějakejm charakterním rolím, aby se z něj nestal černej Neeson. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua/Denzel Washington a skvělé uzavření povedené Trilogie. Třetí díl není lepší než první díl, ale předčil sequel a za mne jde opět o skvěle odvedenou práci na mé oblíbené téma. Fuqua je v tomhle revenge módu jako doma a byť nejde o žádnou zběsilou akční jízdu ve stylu Wicka a Extraction, vůbec to nevadí, jelikož Equalizer může těžit ze skvělého hlavního hrdiny, atraktivního prostředí i působivých dialogů, díky tomu film vyčnívá nad jinými revenge akčními žánrovkami. Denzel Washington má charisma na rozdávání a to jak v jednu chvíli dokáže zahrát milého sympaťáka a v druhou chladného a nekompromisního hitmana s pohledem, ze kterého mrazí je úžasné. Tentokrát se podíváme do malebného Italského městečka, kde je Denzel zraněný a zvyká si na klidný idylický život příjemných obyvatel, jenže město terorizuje místní Mafie a Denzel bude muset vzít zákon do svých rukou. Film si sice drží poklidné tempo, ale díky skvělému prostředí, příjemným postavám a poutavým dialogům nikdy nezačne nudit a když dojde na akci, tak je to příjemně brutální vybíjená s efektivními killy. Nejlepší je dost možná samotný úvod, který je moc hezky brutální. Bavilo mne i Italské duo Brothers/Villains, kterí dostali, co si zasloužili. Trochu mne však zklamalo samotné finále, které mi přišlo poměrně uspěchané a zúčtování se záporákem nebylo tak satisfkační jak celé finále z OBI z jedničky, ale přes to se dokážu přenést. Pořád jde o kvalitní podívanou, kterou jsem si příjemně 2 hodiny užíval. PS jeden jumscare při výbuchu s auty byl smrtící! 75% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)
  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno