Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (609)

Falko 

všechny recenze uživatele

Dnes uz tento film nedokaze asi az tak prekvapit, ako v roku 1996, ked som bol na tom v kine, ale pre mna je to nielen nezabudnutelny zazitok na zaver filmu, ale aj na vykon Edwarda Nortona a preto zostavam u 5*... 23.03.2009 _______ Richard Gere - (Martin Vail) +++ Laura Linney - (Janet Venable) +++ Edward Norton - (Aaron) +++ Frances McDormand - (Molly) +++ John Mahoney - (Shaughnessy) +++ Terry O´Quinn - (Yancy) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER: Vyumělkovaný, navoněný a vycizelovaný film o tom, jak si jedna myška hraje se dvěma kočkami, které žijí v blahodárném klamu o ostrosti svých drápků. Aby nakonec zjistily, že myší zoubky jsou špičatější. No nic, těžko komentovat film, který je zoufale předvídatelný. Pokud se už ve filmu objeví církevní hodnostář a k tomu vysoce postavený, je jasné, že to bude pěkný kaňour. A k tomu s režijními sklony podobně jako Rocco Siffredi. Ukňouraný ministrant taky asi nebude úplné jelito, protože čím víc se film blíží konci, tím více je jasné, že přijde konec z dílny "wow" scénáristických hříček. Bohužel jsem konec uhodl hodně brzy. A je to taková ta otočka, zdánlivě nečekaný schizoidní salchow, prostě něco, co podle zadumaných myslí filmařů mělo tenhle film povýšit na vyšší laťku spokojenosti diváka. U mě ale fungují pravidla filmového světa jinak. Takže za odhadnutelnost děje a občasné pomrkávání po hodinkách odřené dva špunty. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdo je bez viny, nechť hodí kamenem. Brutální vražda, podezřelý s motivem, bezskrupulózní právník a kdesi na konci cesty plné nečekaných nástrah podobně nečekané odhalení. Filmu dodává tempo pár výborně zvládnutých akčních sekvencí. Ty ostatní, převážně dialogové, fungují hlavně zásluhou vynikajících herců. Prvotní strach kopíruje notoricky známou šablonu a jen čas od času ji znevšední nějakou okrasnou kudrlinkou navíc. Dobře se na to dívá, dvě hodiny utečenou jako nic a konec vyvolává nepříjemné mrazení v zátylku. 75% Zajímavé komentáře: tron, numi, tangerine1 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu vidíme od začátku příběh mladého ministranta, který je obžalovaný z vraždy svého nadřízeného vrchního černoprdelníka, kterej asi nepůjde do nebe za jeho prasečinky, které vyváděl za svého božského kajícného života na zemi pod rouškou rádoby kněžského celibátu. Po úvodní honičce, kdy ho v přímém přenosu čapnou policajti a uvrhnou ho do vazby se ho ujímá protřelý právník, kterého představuje nikdo jiný než důvěřivec s psíma očima Richard Gere. Něco se mu na něm nezdá a tak povolá psychiatričku, kterou hraje skvělá Frances McDormand, která najde něco shnilého ve státě dánském. A tím začíná soudní bitva mezi ním a jeho bývalou přítelkyní, která je vrchní žalobkyně a kterou taktéž skvěle zahrála Laura Linney. Od začátku do konce vidíme napínavý psychologický thriller ze soudní síně s nepředvítelnými zvraty včele v té době neznámým a neokoukaným Edwardem Nortonem v hlavní roli obviňeného retarda Aarona za který by si fakt minimálně zasloužil Oscara za herce ve vedlejší roli, protože společně s postavou Dereka z American History X a za hlavní roli v Iluzionistovi to byl podle mně jeho nejlepší výkon a proto dávám 100%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Čím dál častěji mívám chuť na starší film, který je ryze kvatitní. Dobrý ve všech ohledech, skvěle napsaný, nasnímaný, zahraný. A tím nemyslím jen Eda Nortona, protože tady byli výborní všichni. Jasně že jsme to už za ty roky někde viděli, to ale vůbec nevadí. Film natočený na film, s dobrou hudbou, světlem, atmosférou, s vůní whisky a cigaret, se špínou církve, politiky a tanečky justice... Poctivé čtyři, ale ode mě plný počet, protože jak říkám, takové filmy se dávno netočí, takže od radosti. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Hned na začátku filmu ve 20. minutě zavazuje sekretářka Naomi (Maura Tierney) motýlka Martinovi (Richard Gere) a zapomene mu vytáhnout cípy límce. Martin odchází za roh, avšak když po vteřině nakoukne zpět, cípy límce jsou v pořádku. (J.A.K.)

Reklama

Reklama