Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

alsha 

všechny recenze uživatele

Pohodový hi-tech movie na kterém je nejlepší soundtrack s našlapnutýma věcma od Prodigy, Orbital a pod. Matthew Lillard tu předvádí dalšího výstředního ichtyla. Jenom ten český název je opět příkladem toho, jak distributor může (ne)rozumět filmům. No patrně si nebyl jistý pravopisnou verzí slova hekři... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existujou horší věci než smrt. Můžu je zařídit." To bývaly časy, kdy si hackeři vystačili s magneťákem a disketou 3.5" s neuvěřitelnou kapacitou 1.44 MB. Ty doby si dobře pamatuju, takže nebudu k tomuto snímku zdaleka tak kritický, jako současní hackeři. Mě totiž celkem bavilo, že se tady nenápadně šťouchlo do Velkého bratra, támhle zase do korporací, přimíchalo se trochu ropy do oceánu a zazněla přitom nejedna sexuální hláška. Ve finále to sice žádný zázrak nebyl, ale bylo to svižné, bylo komu fandit, úvodní soud s dítětem mě rozsekal a pobavila mě i agentská hláška o tom, že podezřelý má od maminky zaracha. ()

Reklama

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem jakože asi úplně nečekal, že v 90. letech vznikne alespoň trochu reálný film o hackerech, ale toto je teda moc. Podivná asi-jakože cool cyberpunková stylizace, extravagantní kostýmy a hlavně nepochopení základních principů, co hackování vlastně obnáší. Místo příkazové řádky běhají hackerům po obrazovce jakési datové dálnice, různé spořiče a jakési basic matematické vzorce (just why?). Hackeři bušej do klávesnice jak pominutí, dělaj u toho cringe grimasy, ale obrazovka na jejich činy nereaguje a to ani nějak zdánlivě. Scénář taky nestojí za nic a hlavně je to celé zoufalá nuda, protože to není ani akční, ani napínavé, ale především děsně slaboduché. 90's filmy se musí brát často s rezervou a o to víc, když se týkají nějakých tehdy moderních technologií, kterým nikdo pořádně nerozuměl a tehdejší boomeři-filmaři už vůbec ne, ale tohle je dnešním okem teda už naprosto nesledovatelný dobový relikt. ()

Pecival odpad!

všechny recenze uživatele

Znám hodně informatiků..... vlastně znám víc informatiků než bych si přál, ale buď naše vysoké školy neoplývají "génii" objímající monitor nebo je tento film trochu zcestný :) Neříkám, že jsem (přes svoje IT vzdělání) nějaký guru v hackování (web mě nikdy moc nebral), ale při útocích v podobě kdy banda smradů zuřivě buší do klávesnice a cosi se stane sem se opravdu nehorázně tlemil... ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo zaujímavé. Film s hromadou múch, podivným vizuálom a scenáristickými barličkami. Kašlať na to! Zatiaľ som nevidel lepšie znázornenie tej prudkej zmeny sveta a vnímania reality, ktorá prišla s nástupom domácich počítačov, ako v tomto filme. Pecka! Plus: celkom sa mi páčilo tá 90tková undergroundová štylizácia. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)
  • Školní scény se natáčely na střední škole Stuyvesant v New Yorku, zbytek pak v jejím okolí ve čtvrti Tribeca na Manhattanu. (Terva)

Reklama

Reklama