Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné, dokonce i ze stránky animační, která kupodivu mému nezastarala a zub času nezahlodal. Děj filmu je fajn a i díky zasazení do výborné nečasnosti nevadí, že je místy až moc klasický a skoro působí jako retroBatman (vážně, udělejte někdo konečně batmaní film, který by se odehrával před druhou světovou, nebo pár let po ní, obrovský potenciál je v těch vodách skryt). Škoda závěru, který mě, čert ví proč skoro až místy nudil, stejně jako Joker (ano, Hamill je výborný, ale postava jako taková mě tady nebavila, přesto mám nutkání dát si repete s cz dabingem, kde je dabován herr Přeučilem). Solidní komiksárna se slušivou porcí tmavého vizuálna. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud chovám nějaký respekt k DC komiksovým postavám, pak je to Batman. A jestliže si ho získal především díky Nolanovi, pak úplně klidně postavím na stejnou úroveň i tento animák. Atmosféra vynikající, skvěle poskládané a zrežírované, připraveno bez jakýchkoliv větších změn na přepracování na živák. Z Batman: Mask of the Phantasm dýchlo to staré dobré, čím dřív komixový film býval. Přestože nebyl prostor jít víc do hloubky postav a příběh je vlastně klasicky šablonovitý, nějak se povedlo vytvořit kompaktní celek, který vás přiměje uznale pokývat hlavou a připlácnout o hvězdu navíc. PS: většinou mi flashbacky vadí, ale tady to bylo našroubováno s citem pro příběh, takže ok. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adaptácia komiksu Batman: Year Two o tajomnom zabijakovi zločincov, ktorého prítomnosť núti Batmana spomínať na svoje začiatky. Po stránke príbehu vynikajúce, animácia je ale paradoxne o niečo horšia ako v prípade Batman: The Animated Series (o záverečnej disneyovskej sladkej pesničke ani radšej viac nepíšem). Joker má tú skvelú rolu, škoda, že sa tu nezmestila aj jeho premena z grázla na klaunského princa zločinu (táto scéna je veľmi skrátene až v New Adventures). Futuristický a následne rozpadnutý World's fair bol fantastický! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden s prvých filmových príbehov Temného rytiera. Aj keď je animovaný. Dve dejové línie, ktoré sa tu spájajú rozprávajú o začiatkoch Batmana a zároveň o jeho prvej láske, ktorej kebyže neskríži cestu pomsta by Bruca odklonila od úmyslu zachrániť Gotham a tým aj od toho aby vznikol Batman. Od nástupu Jokera ako protivníka film naberá na dynamickosti a začína byť aj zábavný. Dovtedy pri riešení prípadu tajomného Fantóma film spada do predvídateľnej roviny a aj keď je všetko pekne zostrihané, nakreslené a ozvučené zaváňa to trocha nudou a nedotiahnutosťou. Druhá polovica filmu fanúšikovi ako keby vynahradila tú prvú a ulahodí mu v mnohých smeroch. Preto si myslím, že tento prvý animovaný príbeh o Batmanovi zostal kdesi na pol ceste. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slaboučký animák o Netopýřím muži, který nezachrání ani nejlepší záporák z Batmanovského univerza Joker (jehož vidět v dabingu od mistra Přeučila je životní zážitek sám o sobě :)). Animace nehezká (máme tu ony "slavné" velké brady) a dějově to taky žádný zázrak není. Celkově to na mě působí jak by to asi vypadalo, kdyby se Schumacher snažil o atmosféru Burtonovských Batmanů. 2,5* ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Film je částečně založen na komiksových předlohách - Batman: "Rok jedna" a "Batman: Rok dva". Flashback Batmanovy první noci, kdy bojuje ze zločinem, je přímá paralela k "Roku jedna", zatímco postava Fantoma byla inspirována Reaperem, hlavním padouchem "Roku dva". (liquido26)
  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno