Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začneme na hřbitově. Jsem dnes v dobrý náladě." Mám rád, když je to zamotané, napínavé, vtipné a ještě mě to do sebe vtáhne atmosférou. Přesně takové jsou pro mě Purpurové řeky a přestože jsem se v nich již několikrát koupal, tak stačí letmý záběr na Alpy, na první mrtvolu, na nevrhlého komisaře Niemanse a už mě zase mají. A já zase s napětím čekám, jak to tentokrát dopadne, i když po několika reprízách už mám jisté tušení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Románová prvotina Jeana Christopha Grangé nedopadla coby film vůbec špatně. Výborné obsazení, dobrá práce kamery, tísnivá atmosféra evokující v divákovi ty "nejlepší" dojmy z Fincherova Sedm, kterému se celkem vyrovnává i co do nechutnosti spáchaných zločinů (a těmi nemyslím jen ty vraždy). Nicméně jsou tu jisté vady na kráse...třeba Casselova "vandammeovská" vložka:) Btw konec je opravdu...weird...lepší slovo mě nenapadá. Právě kvůli němu nemůžu v žádném případě dát víc než 80% - a upřímně řečeno, uvažoval jsem, jestli nedat míň. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z těch filmů, u kterých jsem si musela položit otázku: "Kam se hrabe Hollywood?!?" Nejen, že mají "Purpurové řeky" originální zápletku, ale také (super)mrazivou atmosféru, působivou hudbu, stylovou kameru a upřímné herecké výkony (Reno, Cassel). A samozřejmě i kruté a správně nechutné scény. Navíc to můžete vidět kolikrát chcete (není to ani trochu nudné) a snímek neztrácí nic ze svého kouzla - věřte mi, já už to viděla 4x... Tohle je prostě jeden z nejlepších thrillerů, které spatřily světlo světa. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět velmi vábivý, herci excelentní, atmosféra po většinu filmu ostrá jako francouzská gilotina a hlavně, celá první polovina ten nejstylovější, nejmrazivější a nejpůsobivější thriller od Fincherovo SE7EN. Ovšem jak mě začátek nadchnul a famózní atmosféra se mi společně s nechutnými mordy zaryla hluboko pod kůži, tak druhá půlka mě svou křečovitostí a strmým úpadkem kreativity vypráskala jak malého kluka, co celé dětství věří v Ježíška, a nakonec se dozví, že je všechno úplně jinak. Ale já bych možná i všechno odpustil, kdyby tvůrci přišli s nějakým kvalitním a smysluplným závěrem, který by diváka zase správně naladil a otevřel mu pusu minimálně stejně, jako skvělý úvod. Jenže to, co se nakonec na plátně odehrálo, bych nejraději z filmu nadobro odstřihl, spálil a popel vysypal někam do jezera, protože to celý snímek i s jeho silně depresivním nádechem srazilo doslova o úroveň níže. Nemůžu říci, že bych považoval Purpurové řeky za zklamání, spíše mě strašně vytočilo, jak dokázali tvůrci tak dobrý snímek s tak vynikajícími herci takhle zbabrat.)) Alespoň se opět ukázalo, jak je zmíněné SE7EN v daném žánru nedostižné.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Jeana mám rád, aj keď som ho videl v úlohách, ktoré mu sadli viac a v ktorých svoj talent prejavil vo väčších grádoch a aj keď od tohto filmu som veľa nečakal, predsa som dúfal, že ma ohúri - a to som nemal. ale inak celkom mrazivý príbeh kontrastne zasadený do peknej prírody ale v inak podarenom scenári (aspoň zo začiatku sa to tak javilo) mi kdesi v poslednej tretine niečo začalo chýbať . . . ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se převážně v Savojsku, exteriéry Guernonské univerzity v městečku Avrieux, horské scény přímo na Mont-Blancu. Pitevní scény byly natočeny v Ústavu soudního lékařství v Lyonu od 25.10.1999 do 3.2000. (gjjm)

Reklama

Reklama