Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na opakované shlédnutí mi čtyřka přijde z celé série nejlepší. Už třetí díl byl po  mizerným druhým jistým příslibem, ale ještě to nebylo úplně ono. Zatím co tohle je čistě krystalický Zucker se svými typickými trademarky. Pravda Sheen nepřesvědčil ani tady, ale narozdíl od trojky tu má jenom úvodní cameo a oproti tomu Leslie Nielsen dává svým výkonem vzpomenout na svoje starý dobrý pecky. Že je to převařený a už jste to všechno někde viděli? Berte nebo nechte bejt na mě to funguje a jsem spokojen.85% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

To se nepovedlo. Trojka byla "skvělá" (všimněte si uvozovek), čtyřka je nudná a má jen pár opravdu úsměvných míst (Million dolar baby, Zkrocená hora, začátek a možná konec), největší chybou je, že se autoři chtěli dopátrat jakési logiky (která zde působí vyloženě trapně). Špatná parodie s pár světlými místy. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U parodií neočekávám, že budou mít ucelený děj, proto mi jistá útržkovitost v podobě jen pouhých několika vymyšlených scén někdy bez ladu a skladu poslepovaných dohromady nijak nevadí. Tohle je už trochu slabší odvar předchozích dílů, hlavně pro to, že někdy se snaží parodovat neparodovatelné (Válku světů např. jíž bylo ve filmu podle mě věnováno až moc místa a to ve scénách, které nepřinášely žádný humor či možnost parodovat). Pravdou také je, že se často ohrává starý vtípek jak se někdo o něco jebne do hlavy (tohle vás rozesměje jednou dvakrát, ale osmkrát?). Nechybí klasický prdící vtípek (to mě rozesměje vždycky a tady je dost povedený). Úvodní Saw scéna je asi nejlepší z celého filmu, Nenávist taky ujde. Ale tak nějak mám pocit, že scénáristé prostě už nemělli z čeho brát, jen si sepsali seznam známých hororů a jiných filmů z poslední doby a snažili se vymýšlet a vymýšlet a párkrát se jim to povedlo, většinou ale ne a zahrávali si s trapností. Ale rozhovor o nezvěstném byl geniální odkaz ke scénce z jednoho z předešlých SM ohledně probuzení se mrtvý..... Parodie mám rád a málokdy mě zklamou až tak moc, abych dal podprůměr. 2,5* ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný znalec paro Dyje, ale bylo to JAG nějaká voli éra plná pito mých papoušků. Papoušků, co pořád odříkávají ta stejná slova. Myslel jsem, že se budu smát na celé kolo, ale ukradli mi obě galusky. Film ani nebudil Hrůzu, spal JAG zařezaný. Pak se probudil a pořád mlel hubou, a když toho namlel celý pytlík Jihlavanky, dali jsme si do nosu, pak to ale nešlo vysmrknout a tak jsme se smíchy popadali za břicha, že ještě teď mám na špeku dva hema Tommy. Musel jsem vypnout tele vizi do stran, abych ukončil tu tor tůru. Mimo zemšťani tam ničili mrako drápy a shazovali ero plány a to už bylo na mě příliš. Hrůza tam dal jiný k anál, řečnil tam někdo, kdo vypadal jako Aját Oláh a nějaký Hus Ajn jen tomu blbě přikyvoval. Nakonec jsme si podali ruce (!!!) a šli každý po svých (!!!) do míst, kde to známe jako své právě zakoupené bo ty. Nejsem žádný Zweistein, abych psal relativně. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není žádná parodie - to je filmařsky splaškový plagiát, který si posbíral scény z několika nedávných blockbusterů a vytvořil z nich zapáchající kopku, nazývanou některými odvážnými film. Vtipné hlody jsou maximálně dva, jinak Scary Movie 4 budí spíš jen výsměch tím, jak mizerně je TO celé natočené a jak retardovaný scénář TO má. Sargofág se jmenovkou "filmová parodie" byl zaházen tunami hlíny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Toto je první film z celé série, který byl natočen digitálně na video s vysokým rozlišením. (Bauer)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)
  • Natáčelo se od 19. září do 11. prosince 2005 v Kanadě a Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama