Reklama

Reklama

Legendy zítřka

(seriál)
  • USA Legends of Tomorrow (více)
Trailer
USA, (2016–2022), 77 h 8 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Victor Garber, Arthur Darvill, Brandon Routh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Caity Lotz, Ciara Renée, Franz Drameh, Falk Hentschel, Casper Crump (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(110)

Tajemný „pán času“ z budoucnosti dá dohromady nesourodou skupinu superhrdinů a padouchů, aby zachránili svět před mocným zlem. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do konce druhé série se to ještě dalo sledovat, ale od třetí série se na to už nedalo koukat. Některé díly, by i člověk dokázal ohodnotit čtyřmi hvězdami, ale během pár minut se to vždycky přeplo do té největší trapnosti, které mohlo napadnou jen malé dítě. Jeden z mála seriálů, který i když byl předčasně ukončen mi teda opravdu chybět nebude. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších "popkornových-superhrdinských" seriálů současnosti. Zatímco Supergirl a její bratříčci Arrow a Flash se poslední dobou berou čím dál tím vážněji, řeší osudová dramata a vztahové problémy, Legendy také řeší osudová dramata a vztahové problémy. Ale narozdíl od výše zmíněných kolegů to dělají s nadhledem a pořádnou dávkou komiksového humoru a akce, což Arrowovi vždycky chybělo a Flash o to přišel. Legendy mají švih, tým složený ze zajímavých postav a hromadu akce. Skvělým tahem je "sesbírávání" postav z jiných sérii, viz Constantinovy návštěvy (vraťte mu už kurva jeho seriál), hostování Hawkgirl a nyní nový přírůstek v podobě Wallyho Westa (ups, spoiler). A hlavně Damien Dhark v podání skvělého Neala McDonougha je konečně pořádný komiksový záporák, který je nejen správně šílený, brutální a nevypočitatelný, ale (opět) nebere se vůbec vážně a je vtipný. Jeho kofrontace s Legendami, kdy se s nimi bavý, jako se starými známými jsou svým podivným způsobem... milé. Rozhodně je to skvělá změna po "osudovém" Savitarovi, či po ledovém Ra´s Al Ghulovi. Yeah, Damien Dhark for fuckin´ president!!! ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jsem zvědav, jestli se Legendy uchytí. Po konzervativním Arrowovi a trochu odvázanějším Flashovi se superschopnostmi a superpadouchy totiž přichází ještě větší skok. LoT jsou hardcore sci-fi komiks, týmovka plná málo známých jmen z DC univerza, doplněná o nějaké ty kosmické lodě, lasery a cestování v čase. A to mluvím jen o prvním díle. Anžto, jelikož a protože mám na všechny tyhle věci úchylku, jsem spokojen; snad nebudu sám :-) 2. série už je ale i na mě trochu moc divoká. Místo komiksové špičky mi nové díly připomínají spíš slabší výplňové epizody z Hvězdné brány - král Artuš, recyklace záporáků, do očí bijící levná produkce, stupidní zápletky... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ultrarychlá akční mlátička se spoustou nelogičností a nesympatickými postavami. Složit tým a představit ho divákovi by slušným scénáristů dalo pěknou celou jednu sezónu a určitě by zůstala spousta tajemství a motivací skryta. Tady se to všechno stihne v prvním dvojdíle. Vše se řeší ve spěchu a bez roszmyslu jako by času bylo málo. A to jako proč? Vždyť sakra mají stroj času! To mě mají jako zajímat tyto postavy, když ani tahle základní věc nemá na jejich chování vliv a prostě raději pobíhají co nejzmateněji po tom světě, jen aby se z toho dal vytvořit nějaký děj? Když už cestování čašem, tak radši TOHLE. A jako vrchol: :D "Když Marvel zaměstnává bývalé Doctory, tak my si vezmem aspoň Ponda." řekli si asi v DC a udělali z něj Pána času. OMG 35% ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Jeden z dôvodov, prečo som Legendy začala pozerať, bol Arthur Darvill. Keď sa ho však v druhej sérii zbavili, kvalita seriálu sa zvýšila - to bude asi kvôli tomu, že už nebolo všetko zamerané len na pomstu dosť otravnému záporákovi, ale že sa seriál v podstate zmenil na variant na ansámblového amerického Doctora Who (samozrejme ani zďaleka nedosahujúc jeho genialitu :-) Hlavný dôvod, prečo som sa vôbec obťažovala dopozerať 1. a začať 2. sériu, boli samozrejme Flash a Arrow. Ale začalo to vyzerať tak, že budem Legendy pozerať pre ne samotné. Po zhliadnutí 3. série zvyšujem hodnotenie na 4*. ()

Galerie (1 379)

Zajímavosti (28)

  • Ve 2. díle 1. série  se v roce 1975 dr. Stein (Victor Garber) představí svému mladšímu já jako dr. Elon Musk. Elon Musk je spoluzakladatel Paypalu a zakladatel společností jako Tesla a SpaceX. (spacemaster)
  • V 10. minutě Leonard Snart (Wentworth Miller) pronese větu: „Tohle není můj první útěk z vězení,“ čímž odkazuje na působení v seriálu Útěk z vězení (od r. 2005), kde vystupuje jako Michael Scofield. (M__)
  • Hlavním protivníkem Legend je Vandal Savage (Casper Crump), který se poprvé objevil v komiksovém sešitu "Green Lantern #10" v roce 1943. (Bube1)

Související novinky

DC přivede nového superhrdinu

DC přivede nového superhrdinu

18.03.2021

Studio Warner Bros a DC Films oznámili, že začínají pracovat na adaptaci komiksu Hourman. Prozatím existují tři verze této postavy, první byl chemik Rex Tyler, který vytvořil drogu zvanou Miraclo,… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama