Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (863)

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Luxusní romantická komediální podívaná, která má (díky bohu) parádní humor, který se obejde bez vulgarit a narážek na sex, z čehož většina komedií těží po celý film. Zde je humor slušně namixován, takže se může bavit jak generace mladá, tak starší. Jude Law a Cameron Diaz k sobě náramně pasují a Kate Winslet (ačkoliv ji nemusím) je tu také skvělá. Oceňuji i volbu prostředí, nápad, hudbu a smekám před stařičkým Eli "Ošklivým Calverou" Wallachem, který na svůj věk působí neskutečně svěže. Jedna z nejpříjemnějších romantických komedií za hodně dlouhou dobu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jednu jedinou výhodu. Má v sobě herečky, o kterých sní kluci snad na celém světě. Také určitě nabízí herce sympaťáky, se kterými by si sedla na kafe nejedna holka z okolí. Problém je, že jenom proto mě donutil tenhle film dokoukat. A vlastně to byla Cameron Diaz, která mi v celém filmu dělala největší radost. Takhle střelený holky mám prostě rád. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu zvrácený pustit si tenle film, když padají teplotní rekordy staré desítky let (červenec 07), ale třeba ten sníh aspoň trochu ochladí... Vždycky když přijedu někam na nový místo-hotel,penzion,chatka pobíhám tam stejně nadšeně jako Winslet. Jako první letim do koupelny a pak hledám postel, prostě nadšeně rekognoskuju terén. Z takový výměny bych byla věru nadšená. J, Black byl roztomilý, Diaz až moc usměvavá, Law sexy a Winslet pro změnu ubrečená. Hudba příjemná, konec očekávatelný. Už ale jen za ty znímky o soundtracích s Blackovými úžasnými hláškami a cameem Dustina Hoffmana 4*. A chci další prázdniny!!! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dlouhý dvě hodiny po závěrečných titulkách, jsem zvažoval jestli přece jen 5* není moc. NE NENÍ ! Na film Prázdniny jsem se opravdu těšil a jelikož mi v kině utekl, musel jsem počkat až na DVD. Čekání rozhodně stálo za to a já vám tenhle snímek mohu jen doporučit. Už při prohlížení fotogalerie na mě neskutečně dýchla atmosféra. Krásně zasněžená chaloupka v Surrey a výborný výhled na malebnou krajinu, byl vážně nezapomenutelný zážitek. A i když velký domy, jako byl ten v L.A., mám taky rád, stejně u mě vyhrávala ta Anglie. Atmosféru jsme probrali a teď chci prodebatovat herce. Jack Black už v King Kongovi předvedl, že "normální" role mu nedělaj problém a tady to znovu dokazuje. Kate Winslet je po všech směrech neskutečná kóča a vlastně vytáhla film až na těch 5. Teď na rovinu řeknu, že Juda Lawa nemusim stejně jako Cameron Diaz a i když mi ze začátku lezli krkem nakonec jsem si na ně zvykl a v mézích jim i fandil. Navíc tenhle film podpořuje jeden z nejlepších soundtracků všech dob. Dvojka Winslet+Black mi přirostli k srdci nejvíc nejen pro to, že jsou geniální, ale ve filmu debatují o filmech-hudbě-knížkách, což je přesný úder do mého vkusu. Prázdniny jsou prostě po všech stránkách relaxační film, který si za život pustím ještě stokrát. Doporučení: chcete-li si film pořádně vychutnat, uvařte si horkou čokoládu+ něco k snědku a zachumlejte se do tý nejteplejší deky... pak vám bude fakt krásně.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Dustin Hoffman v Noční Show Jaye Lenoe (od r. 1992) prozradil, že jeho cameo ve filmu bylo neplánované a nebylo ve scénáři. Když jednoho dne projížděl kolem videopůjčovny Blockbuster Video, viděl, že se tam něco natáčí, a tak se rozhodl zastavit a podívat se tam. A protože se znal se scenáristkou a režisérkou Nancy Meyersovou, vymysleli společně scénu, ve které se herec objeví. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama