Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (57)

tron 

všechny recenze uživatele

„... a tak sme vás zvolili za najhoršieho učiteľa mesta.“ TRIUMF: PRÍBEH RONA CLARKA je inšpirovaný skutočnými udalosťami a žánrovo spadá do školských drám (PÁNU UČITEĽOVI Z LÁSKY, NEBEZPEČNÉ MYŠLIENKY, 187). Bohužiaľ, titulnú rolu hrá Matthew Perry. Na svete je/bolo veľa umelcov, ktorí sa smutne preslávili drogami (Poe, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr.), ale tie ich nikdy neobrali o talent. Obávam sa, aj keď je to kruté, že Perry nikdy žiadny nemal. Bol skrátka sympaticky chandlerovský („Priatelia“, TAKMER DOBRODRUHMI, LEN BLÁZNI SA PONÁHĽAJÚ), ale vo vážnejšej úlohe mu to takmer vôbec nepristane a patetické scény/dialógy a Ernie Hudson (KROTITELIA DUCHOV 1-2, RUKA NA KOLÍSKE, KONGO) to nezachránia. Slušný pokus o dojatie diváka, ale to je asi tak všetko. Ono je to dosť zvláštne, pretože zastávam a výrazne pretláčam teóriu, že komici sú väčšinou výborní dramatickí herci (kdežto neoplatí, že vážni herci sú vynikajúci komici). Treba ale teda obávam sa asi zdôrazniť slovo "väčšinou". ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(123/2012, DVDRip) / Rozhodne by si film zaslúžil kvalitnejší scenár a hlavne minimálne polhodinku naviac. V 87 minutách sa proste kvalitný školský príbeh spraviť nedá a všetko musí prebehnúť podľa klasickej šablony: 1. týpek príde do školy, 2. nemá rešpekt, 3. má rešpekt, 4. happyend na záverečných testoch. Matthew Perry celkom slušne, ale celkovo by sa patrilo mať v takomto filme viac autenických hereckých výkonov. (6/10) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý film natočený podle skutečné události z prostředí problematických studentů se opravdu povedl. Dá se říci, že skoro ani nemám slov a ještě teď se z tohoto příjemného filmového zážitku vzpamatovávám. Tenhle film je úžasně pohodový a lidský a dýchl na mne svou specifickou atmosférou úžasně pozitivní a optimistickou náladu. Matthew Perry zde naprosto exceluje a celou roli zvládá naprosto s přehledem a dokazuje, že není jen Chandler ze seriálu Přátelé, ale že je to i charizmatický herec, který dokáže zahrát hned několik různých póz své postavy, od nadšeného a optimistického učitele přes zlomeného zklamaného a frustrovaného pedagoga a dále přes dětinsky se chovajícího a přátelského učitele až po kantora hrdého na své žáky. Tohle všechno Perry zvládl naprosto s přehledem a své postavě dodal přesně to, co jí dodat měl. K tomu je zde ještě velmi zajímavý děj, který ani chvilku nenudí. Prostě tenhle film se povedl. A když navíc vím, že je to podle skutečné události, tak si toho filmu vážím ještě mnohem více. Jen je škoda, že u nás je tento film neznámý a když už se ho odhodlala odvysílat slovenská Markíza, tak to bylo ve všední den kolem jedenácté hodiny ráno. Tenhle film by si zasloužil místo v hlavním vysílacím čase, protože je to opravdu jeden z nejlepších učitelských filmů, ne-li nejlepší, které kdy byly natočeny. Takže je to za pět hvězdiček, protože nemám jedinou výtku a rád si tenhle film pustím kdykoliv znovu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Skutečně si nepamatuju, kdy jsem si naposledy tolik užil televizní film. Můžu tomu vyčítat náklaďák plný klišé, předvídatelnou pointu a vlastně i to, že scénář poslušně následuje Nebezpečné myšlenky a druhou Sestru v akci (jen bez písniček), jenže Perry je výborný ať už vtipuje nebo se mračí, děti překvapivě neotravují a v závěru může u slabších povah vykouknout i drobné dojetí. Solidních sedmdesát a malá prosba k českým televizím - kašlete na telenovely a triliony kriminálek a dejte šanci Ronu Clarkovi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podobně laděné snímky, ať jsou jakkoliv předvídatelné, mám v oblibě a tudíž mi bylo tak nějak od samého začátku jasné, že i tento počin si moji pozornost získá. K tomu všemu napomáhal též fakt, že hlavní roli ztvárnil Matthew Perry, kterého bylo příjemné vidět v seriózně laděné pozici, neboť podobnou postavu bych si dosud neuměl od Chandlera Binga představit. The Ron Clark Story obsahuje řadu úsměvných, ale i poměrně působivých scén a skutečnost, že je snímek natočen na základě pravdivého příběhu, utvrzuje plný počet hvězdiček. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Příběh Rona Clarka je natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1998. (bosan)
  • Existuje akademie Rona Clarka v Atlantě, kde se úspěšně vyučuje podle jeho unikátních osnov a pravidel. (bosan)

Reklama

Reklama