Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud by se jednalo čistě o honbu za krokoušem, tak bych tu jednu * ještě přihodil, ale v tomto případě občanská válka coby vedlejší dějová linie u mě nefunguje. Design krokodýla je k smíchu a díky svým nadpřirozeným schopnostem není jen unikátem mezi plazy, ale nezranitelnou vraždící mašinou, která hravě předběhne i Usaina Bolta. Z přírodovědného hlediska kokotina, ovšem jako zábavný snímek film místy překvapivě funguje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o krokodílovi, ale krokodíla respektíve jeho atrapu tu nejak nevidieť. Takže celý čas sledujeme, ako sa ľudia boja rozvírenej vody, zviera je však neviditeľné, avšak veľmi rýchle. Presúva sa z jednej africkej krajiny do druhej rýchlosťou svetla a všade si politicky nekorektne pochutná na nejakom černochovi. Žiadna veľká dráma sa ti nekoná, napätie takmer žiadne, herecké výkony dosť strnulé. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že se tvůrci nevykašlali na lidi zajímající se o problematiku chudoby a autoritativních režimů v Africe a elegantně do příběhu zakomponovali občanskou válku a zároveň i desetimetrového - dvacetimetrového - třímetrového lidožravého krokodýla Gustava tak, že to celkově nepůsobí ani trochu komicky. Jediné co mi chybělo ke štěstí byl přežvýkaný Bono na hromádce kostí po boku kameraman Stevena, který (protože to byl sympaťák) měl tu čest jít dovnitř i ven vcelku. Akce sama o sobě je dost nepřehledná a agilní Gustav kromě toho že se umí hodit do hidu a je to přespolní běžec žádný extra kousky taky nepředvádí, takže se vlastně člověk musí většinu času spokojit s pěknými barevnými záběry na africkou přírodu a debilními dialogy založenými na debilním uvažování hlavních hrdinů. Dominic Purcell je otravnej. Určitou úroveň to ale má, lepší 2* ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Oh mighty Cthulhu, ty to vidíš. Primeval by s přehledem mohl sloužit jako učebnice klišé. Už družina ve složení idealistická reportérka s jistým hrudním potenciálem, plešatý svalnatý, asi se to mu říká mužný? drsňák, vyhulený černý hláškař, pragmatický lovec a vyklepaný vědátor slibuje mnohé a to je jen začátek. V rozpálené buši tito potkávají další šílené charaktery - negřík, který by moc chtěl do USA, šaman "co věta, to prastará pralesní pramoudrost", šéf místní guerrilly a v neposlední řadě hlavní hrdina, roztomilý desetimetrový krokodýlek-sprinter a neštěstí, pardon, film, je na světě. Postavy se dostanou do snad VŠECH situačních klišé, na jaká si člověk vzpomene a možná vymýšlí i některá zbrusu nová. Namátkou - reportérka se převléká do spodního prádla, reportérka zachraňuje tonoucího malého psa, v domorodé vesnici je domorodá tancovačka, mezi reportérkou a drsňákem se rodí něžný cit, šaman věští zánik kmene i země, šéf guerrilly zabíjí šamana, reportéři to natočí, záporáci je chtějí zabít, krokodýl pobíhá po souši rychlostí 100 km/hod a chce je zabít, lovec chce zabít krokodýla, protože mu zabil ženu, vědec nechce, aby byl krokodýl zabit, protože je poslední svého druhu, krokodýl zabíjí lovce, vědce, černého hláškaře i ZLOšéfa oblasti, drsňák, reportérka, pes i výše zmíněný po Americe toužící negřík unikají a šťastně se sejdou v letadle do Spojených států zaslíbených. Škoda jen, že Gustav nedoběhl sežrat letadlo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S bratrem,v noci na noťasu upřostřed dovolené v jižních čechách.....Neutuchající výtlemy nad logickými dírami ve scénáři,idiotským chováním postav a obřího zeleného monstra,jenž mísí chování lehce retardovaného aligátora,hada,lva a běžeckým talentem Usiana Bolta :-D Sem tam náznak atmosféry,občas fajn brutalitka(poprava potěšila :-D ) klasické lklišé v podobě hláškujícího negra(opravdu dobré hlášky ) a pozadí občaské války v Africe,co se týče stránky ( největší,nejzlejší,nejhladovější,nejrychlejší a technicky průměrně vytvořený krokodýl ) už to byla bída.Takový mix dvou žánrů,který vlastně nevěděl co říct,tak neřekl nic :-) Potěšil Purcell,který by si měl urychleně hledat lepší práci ;-) a jméno krokouše... Gustík :-D borec :-) 45%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama