Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

A tak si ten odpad dáme.. Abych řekl pravdu, pointa mě napadla asi v půlce filmu ale hned jsem jí v duchu se smíchem zavrhl, protože jsem si nedokázal představit že by někdo takovou absurditu myslel vážně.. Navíc v průběhu filmu neuvěřitelná nuda, hromada klišé a karikaturních figurek.. A navíc jsem hodně dlouho neviděl herce (D. Quaida), který by se tak příšerně nevešel do své role. Jeho výkon byl fakt zoufalý, na druhou stranu si nedokážu představit, kdo by ty dialogy mohl přetavit v něco koukatelného. Dámy a pánové čekal jsem ledacos, ale takovou sračku vážně ne. Díky tvůrcům za další ztracené dvě hodiny života.. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Snímok zápasí s tromi obrovskými problémami: prvý...napätie-to absolútne absentuje..a to najmä v prvej polovici ......druhý problém...už po pár minutách som vedel hlavnú pointu...(počas filmu som sa len dozvedal súvislosti)...a každý všímavý divák ju odhalí hneď tiež,......tretí...samotný záver-ako keby nedokončený...mnohé zostalo visieť vo vzduchu ( ikeď mnohé bolo povedané na malom priestore).........Ale aj napriek tomuto všetkému to nebol film zlý, len akosik nedotiahnutý..... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud vdovec Quaid v nevyžehlené košili řeší přibývající bestiální vraždy a rodinné trable, dá se to ještě zařadit k solidnímu žánrovému průměru. Od chvíle, kdy apokalyptičtí žokejové začnou cválat do vazebních věznic a márnic, se však pátým jezdcem stává Stupidita. Modlil jsem se, aby pointa nebyla tou, na kterou myslím, ale vzhledem k počtu postav už tvůrci stejně neměli kam uhnout.. Má oblíbená Faidra se podivuje, v kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla. Chápu ji, ale kolikrát uvidí, že má pak dotyčný dokonale suchý účes? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má docela chytlavý námět, který je poměrně zdařile zpracován. Příjemný je také pohled na okouzlující "Gejšu" Ziyi Zhang, coby "sladkou holčičku, které svět ublížil." Jenže tvůrci se rozhodli, že film se bude vyvíjet osvědčeným způsobem. To znamená směrem vedoucím přes otřepaná žánrová klišé a nedostatky, projevující se především ve scénáři. Spousta působivých a dobře udělaných scén zůstalo odsunutých na vedlejší koleji, a je pak zdatně přebíjela již tolik známá dějová linie - muž se vyrovnává s odchodem ženy, kvůli náročné práci mu nezbývá čas na syny a ti tak trpí, a zažívají pocit odloučení. Pak se objeví velký případ, při němž muž začíná ještě více trpět a myslet na ženu. Nakonec, po velkém boji opět nalezne, co je pro něj nejdůležitější a obnoví své pouto se syny. "Odpusť mi prosím, buď mi synem..." Nu což, ale je to škoda, Jezdci Apokalypsy mohli být mnohem silnější. Takto jen lehký nadprůměr. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama