Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (326)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další zbytečnej sequel. Samařin vliv měl v původním filmu jasně daná pravidla a omezení, jelikož byl striktně vázán na videokazetu a dávalo to v rámci žánru víceméně dokonalý smysl. Dvojka už tuhle vizi pokazila a trojka si s ní vyloženě vytřela prdel. A bohužel i jako béčkový horor je to prostě slabé. Kruh vždycky stavěl spíše na atmosféře, než na otravných jump scares a to třetímu Kruhu úplně chybí. Vlastně nebýt těch několika záběrů z původního filmu a převzaté hudby, nebylo by se pořádně čeho bát. A to je špatně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z tohohle kousku budete mít tak maximálně kruhy pod očima, protože dokoukat tenhle průjem dá docela fušku. Už úvodní pasáž v letadle naznačuje, že to bude velkej průser. Tenhle film je prostě ztráta času a nic na tom nezmění ani šukadelická hlavní hrdinka ani Johnny Galecki, kterej se do téhle role absolutně nehodil. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si dělal trochu naděje – a dělal jsem si je zbytečně. „Kruhy“ jsou rozhodně hororovým zklamání. Tady už není moc co budovat, jen to roste a nabobtnává a já osobně doufám, že tohle byl poslední film v americké sérii a už se dál nebude pokračovat, protože tohle už může být jen horší. Takový potenciál k vyděšení diváka a nic z něj nebylo vytěženo. Ale opravdu vůbec nic. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Člověk, který jde do kina na Kruhy (nebo na ně obecně jen kouká), by měl počítat se základní věcí. Kruhy ani náhodou nejsou hororem, jako spíše thrillerem, který za pomoci pátrání vysvětluje Samařin origin. S hororem to má společné opravdu jen nějaké málo. Lekačky (které většinou obsahují nestrašidelné běžnosti + jich není mnoho) a hudbu, která nějakým způsobem evokuje atmosféru strachu. Celkově strach mít nebudete. Já osobně patřím mezi skupinu lidí, kteří se z takovýchto filmů nějakým způsobem sesypou. Kruhy jsem zvládnul bez jakýchkoliv následků... Film tedy doplácí hlavně na to, že od něj diváci očekávají úplně něco jiného. Nemluvě o tom, že spoileroidní trailer vyzradí finální kličku, která by zřejmě divákovi mohla být skryta až do samotného konce. Co se týče filmu jako thrilleru... Atmosféra byla fajn a příběh měl celkem spád. Celkově bych to viděl na 3 hvězdičky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film by se dal rozdělit do dvou částí. Ta první připomíná dosti nepovedenou směsici nezvratného osudu s kruhem, kdy podstata je dementní předávání černého Petra. Od začátku působí film jako klasická ždímačka původního názvu, žádné scény se Samarou nepřekvapí a vlastně sledujeme totéž, co v předchozích dílech, jen s absurdním chováním postav. Nicméně v půlce se děj obrátí přece jen k lepšímu, kdy hlavní hrdinka nemůže zkopírovat kazetu a objeví se nové video. Postupné pátrání po původu kazety se nemůže rovnat předchozím dílům, ale snaha o originalitu se tvůrcům upřít nedá. Ano postavám to jde moc zlehka a jsou momenty, které se překousávají těžce, včetně vratké logiky, ale budiž. Celé to spěje k závěru, který je v rámci celého filmu docela dobrý, ale proč těch pět posledních minut? Opravdu je zapotřebí startovat díly tak hloupým způsobem? Vymyslel bych snad deset lepších způsobů.......5/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Podľa dizajnéra špeciálnych make-up efektov, trvalo asi šesť a pol hodiny, kým sa spravil Samarin (Bonnie Morgan) make-up a jej kostým. To zahŕňalo aj vodný systém pod šatami, ktorý umožnil efekt neustále kvapkajúcej vody. (figliar)
  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • V roce 2014 oznámila společnost Paramount původní název "The Ring 3D". Avšak v listopadu režisér filmu nahrál na Instagram fotku už s názvem Rings (Kruhy). (griph)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama