Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 389)

dO_od 

všechny recenze uživatele

#97 Akční jednohubka s cool Liamem Neesonem a podezřele zlou Paříží. Když jsem přiletěl na letiště já, nikdo si se mnou taxík rozdělit nechtěl. No ale co, nějaká zápletka tam být musí, že ? Jo a Famke je strašně sexy i jako zlá bývalá manželka. Jediná otázka tedy je, jak moc by film šlapal právě bez Neesona ? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom jednoduche ako zakladna nasobilka, obsahom obludne rovnako ako skutocna realita a zanrovo udernejsie ako one inch punch od Bruce Leeho. Pokludny uvod je sice mozno trocha natahovany, ovsem od momentu, kedy otecko Liam Neeson vysvetli unoscom svojej dcery priamo do telefonu ako im spravi v nasledujucich hodinach zo zivota peklo, prepina film do takmer nonstop akcneho, bojoveho modu a nechava tak spomenut na to najlepsie, co ponukla europska (hlavne francuzska) akcna vlna 80´s s nekompromisnymi hrdinami na strane prava a spravodlivosti. Neeson zvlada bojove techniky na jednotku a Parizom si razi cestu za svojou unesenou dcerou s vytrvalostou buldoga a prieraznostou protitankovej strely. V ramci zanru velmi, velmi dobre. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

"I will look for you... I will find you... And I will kill you." Yes! Trailery zase jednou nelhaly. Liam Neeson si razí cestu francouzským podsvětím, aby zachránil svojí dceru (ne, fakt jsem Maggie Grace tu sedmnáctku nežral) a zabíjí přitom úplně každého, kdo mu zkříží zorné pole. Po obligátním, vztahy definujícím úvodu, přichází vytoužená, nekompromisní a drsná procházka temnými zákoutími Paříže, ve které se Neeson nezdráhá střílet lidi do zad nebo do hlavy a zarážet jim do nohou hřebíky. Mile přímočarý scénář skáče z jedné akční scény do druhé se stejnou rychlostí, s jakou se tu kašle na nějaké zachraňování ostatních unesených žen, a kdyby nebylo přílišného okecávání ptákovin, pár až moc náhodných zvratů a pocitu, že to Neesonovi všechno prošlo nějak moc lehce, mohlo by se Taken směle podívat do očí i těm nejříznějším kriminálním klasikám z osmdesátek. Two thumbs up pro Morela, tohle už se dneska moc netočí. P.S. Hitman a spol. se můžou jít klouzat :) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nemohu uvěřit, že jsem 3 roky přehlížela takový poklad! Je tomu již pár hodin, co jsem film zhlédla, nadšení ale nemizí. Liam v roli nezastavitelného otce naprosto smetl všechny hrdiny, které jsem do této doby znala. Konečně jsem zase měla pocit, že ta akce za něco stojí a má svůj důvod. Už samotný únos je neuvěřitelným zážitkem. Já žasnu! 5* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Takměř dokonalý film, který nezpomaluje, před ničím neuhýbá, k problémům se staví čelem a řeší je přímo a od začátku do konce jede na 110 %. Pokud chytnete niť hned od prvních minut a v té rychlosti distribuovaných informací se stihněte bryskně zorientovat jako hlavní hrdina, náramně si tuhle jízdu užijete jako já. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Kim Mills (Maggie Grace) a popová hvězdička Sheerah (Holly Valance) dělí ve filmu deset let. Ve skutečnosti je Holly starší o pouhé čtyři měsíce. (Džany)
  • Kim Mills (Maggie Grace) má ve svém pokoji pověšenou reprodukci obrazu Clauda Moneta z cyklu „Dáma se slunečníkem“. (džanik)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama