Reklama

Reklama

VOD (1)

Takový elasťáky neměl ani Spiderman.  Rick Riker je školní outsider. Jednou ho však kousne geneticky upravená vážka a Rick získá nadlidské schopnosti jako neuvěřitelnou sílu a pancéřovou kůži. Rick se rozhodne, že využije svých nově nabitých sil pro konání dobra a stane se maskovaným bojovníkem proti zlu známým jako "Vážka". V cestě jeho osudu však stojí padouch jménem Lou Landers. Poté, co se mu nezdaří experiment, získá Lou schopnost krást lidem jejich životní sílu a v podlém hledání nesmrtelnosti se stane superpadouchem "Přesýpací Hodiny". S nepředstavitelnou silou, neuvěřitelnou rychlostí a strašně nepohodlnými punčochami bude Vážka schopen zastavit písky Přesýpacích Hodin a zachránit svět? A co víc, přestaneme se vůbec smát, abychom si toho všimli? Parodie na filmy o superhrdinech, od Spidermana, Batmana až po Fantastickou čtyřku, vás dostane. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (562)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ježišikriste, když jsem se na jaře tohoto roku dozvěděl, že vznikla parodie na Spidermana, tak jsem hodně dlouho přemýšlel, jak si může někdo dovolit zparodovat pavoučího muže, který měl velké úspěchy. Po velmi dlouhé době mě napadlo, že si zpříjemním sobotní večer nějakou parodií, ale nejprve jsem si přečetl nějaké recenze. A možná trochu překvapivě recenzenti tento snímek nezatracovali a říkali, že je to docela dobré. Parodie a v roce 2008? No potěš koště, pěknej úlet. A obsazovat nesmrtelného 82 letého Nielsena do tohoto filmu mi nepřišlo moc vkusné, i když na druhou stranu zde má jen pár "štěků". Silikonová sexbomba Pamela Anderson si zasloužila větší prostor, jestli se nepletu, tak je zde vidět jen asi minutku. Vůbec jsem tedy nepochopil účel jejího obsazení. Kde jsou ty časy Žhavých výstřelů? Hlavního hrdiny kousne vážka a zanedlouho se tak stává superhrdinou. Ušije si ne moc slušivý zelený obleček a jde zachraňovat svět:-). Vtipných scének je poskrovnu, ale místama jsou tak trapné, až z toho bolí oči a člověk chvíli přemýšlí, jak je vůbec možné toto natočit. Např. fekální scénky velmi nechutné. Správná parodie má přece stavět hlavně na vtipnosti. Ne? A já se zasmál jen u scénky, jak superhrdina zachrání babku před kamionem, ale ta je následně sešrotována v drtiči odpadků:-). Morbidní, ale povedené. Film je tak trochu i reklamou na google a youtube, protože superhrdina neustále na internetu vyhledává nějaké informace. Když se zamyslím, kolik si tenhle film zaslouží hvězdiček, tak ty dvě jsou akorát. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podobných paródií na takmer čokoľvek už tu bolo kopec a tento film medzi nimi rozhodne nevyčnieva. Priemerná paródia, ktorá si robí srandu najmä zo Spider-mana a čiastočne z X-Mena. Film aj tak ponúkne veľké množstvo tých najviac priblblých a miestami aj celkom srandovných situácií, ktoré určite niekoho pobavia. Výborným ťahom je hlavne obsadenie ako vždy skvelého Leslieho Nielsena, ktorý tu predvádza svoje komediálne umenia v plnej paráde. Dobre som sa na ňom bavil po celú dobu trvania filmu. Keď je na scéne on, nestráca tempo a spád. Keď si odmyslím niekoľko dosť prisprostlých vtípkov, je to naozaj pozerateľné. Účasť viacerých známych hercov v epizódnych rolách som privítal. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské Scary Movie, ne tak dobré, ale stejně se párkrát zasmějete, přestože herci (resp. scénář) často až moc tlačí na pilu a spousta těch vtípků vyzní do ztracena, ale to už tak u těchto parodií bývá... Zuckerův rukopis z toho je však cítit (a nejen díky přítomnosti Nielsena), takže jakous takous kvalitu si Vážka drží. A to jsem si myslel, že mě prdící vtípky už nedokážou rozesmát, ale tady, při krutě romantickém rozhovoru mezi Rickem (Vážkou) a jeho milou, mě to vážně dostalo: "Pro pláčeš?" "Já nepláču, mě jen pálej oči." "Díky, že jste sem tak vniknul, stejně jsme chtěli otevřít okno, máme tu nějak dusno." :-)) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa majú tvoji rodičia?“ – „Zomreli pred deviatimi rokmi násilnou smrťou.“ – „A inak všetko v pohode?“ – „...Áno.“ Keď som videl túto príšernosť, povzdychol som si za dávnymi časmi, kedy sa robili kvalitné paródie a prial si, aby som ešte, kým umriem, nejakú videl. SUPERHRDINA bohužiaľ dokázal, že dobrý zámer, solídny rozpočet a nie úplne mizerní herci (plus zručný režisér a vtipný scenár) nestačí a na šupy typu tejto sa nechytá. Napriek tomu fajn oddych od zverstiev typu SCARY MOVIE 2 a niektoré scény (párenie zvierat, pohreb), hlášky („Nezabudni nakŕmiť rybičky.“) a dialógy („Pán doktor, prežije?“ – „Ako to mám vedieť? Ale na vašom mieste by som si na to nestavil.“) pobavia. V dobrom stará škola (režíroval a scenár písal neznámy Craig Mazin, ale okrem bratov Weinsteinovcov produkoval i skúsený parodický tvorca David Zucker – PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM alebo tretí a štvrtý SCARY MOVIE, prípadne prvá a druhá BLÁZNIVÁ STRELA). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Superhrdina je zde jedním z mnoha podceňovaných filmů. Těch 49 % neberte vůbec vážně. To si pár nějaký retardérů dělalo srandu. FIlm jsem sice viděl už před mnoha, mnoha, mnoha, mnoha lety, ale dodnes si ho docela živě vybavuji. Zkrátka se mi líbil. Dost jsem se nasmál. Myslím, že se jednalo o vůbec poslední kvalitní snímek, kde si zahrál Leslie Nielsen. Zde prostě kvalitka neschází. Dokonce pár zdejších vtípků je velmi kvalitních. Zaslouženě dávám slabší 4*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (16)

  • Představitel hlavní role Drake Bell složil a natočil skladbu „Superhero! Song“, kterou můžeme slyšet při titulcích. (Olík)
  • Film původně režíroval David Zucker, ale pak se režie ujal Craig Mazin. Původní název byl "Superhero!", ale nakonec byl film nazván Superhero Movie. (Danny F.)

Související novinky

Suprhackerství

Suprhackerství

09.01.2009

Dovolím si volným překladem citovat z diskuzního příspěvku anonymního autora na nejmenovaném serveru: “Hackeři jsou odpadlíci mimo skutečný život, bez práce a zálib, s nízkou sociální inteligencí.… (více)

Reklama

Reklama