Reklama

Reklama

VOD (1)

Eli putuje postapokalyptickým světem a neustále bojuje s nejrůznějšími gangy, některé z nich jsou i kanibalové. Celou dobu mu dělá společnost jedna kniha, ale on ji nikomu neukazuje. Eli jednoho dne dorazí do města, kde si chce nechat nabít jeden přístroj, ale to bude trvat hodiny. Jde tedy do baru, kde chce vodu, ale než mu ji krásná Solara donese, začnou se tam s ním prát místní. Eli všechny zabije, což udělá dojem na místního „starostu“. Carnegie mu nabízí práci, ale Eli ji odmítá s tím, že musí jít dál na západ. Carnegie ho přesvědčí, aby zůstal alespoň jednu noc. Eli dostane najíst a napít a Carnegie mu dokonce pošle Solaru, aby se s ním vyspala. Eli ale Solaru odmítne, jenže ona zase odmítne odejít, protože její matka žije s Carnegiem a on by jí ublížil, pokud by úkol nesplnila. Solara bude klidně spát na zemi, jak sama nabízí. Eli se s ní podělí o jídlo, ale před jídlem se společně pomodlí. Solara si všimne i toho, že má Eli u sebe knihu. Následujícího dne se Solara vrací k matce a před snídaní se s ní pomodlí. V tu chvíli Carnegiemu dojde, že Eli má u sebe Bibli, což je kniha, po které už velmi dlouho pátrá a za kterou mnoho lidí zaplatilo svým životem. Carnegie okamžitě běží k Elimu, ale ten je už pryč. Carnegieho muži zastihnou Eliho ještě ve městě, ale on je skoro všechny zabije a Carnegie je navíc postřelen. Eli míří z města a přidá se k němu Solara, ale on ji odstrčí. Solara ale pokračuje sama a málem ji zabijí kanibalové. Eli ji zachrání a přibere ji k sobě. Dvojice se na noc utáboří v bývalé chladicí věži jedné elektrárny a Solara konečně vidí Bibli. Chce ji vzít do ruky, ale Eli jí to nedovolí. Dalšího dne pokračují v cestě, ale Carnegie a jeho lidé jsou jim v patách... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Vondrs

Vondrs (hodnocení, recenze)

hrozná post apokaliptická kravina kde jeden nahání druhý kuli bibli aby s její pomocí mohl lépe ovládat kolektiv 

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

Kazič: Proč musí mít Bibli? Proč ne třeba Poetickou Eddu nebo Baghavád Gítú (Vznešenou píseň)?

Vaelor

Vaelor (hodnocení, recenze)

vodkasesemte

To nebyla žádná "božská ochrana", ale tu kulku odrazilo nějaké "magnetické pole" té baterie nebo co to bylo, kterou mu předtím nabil, do mrtě, ten obchodník. 

vodkasesemte

vodkasesemte (hodnocení, recenze)

srncek

Pořád ateista?

 

"Ohledně uhýbání střel - nezdálo se mi, že by zatáčely, ale spíš se od něj odrážely - božská ochrana." Třeba se jen netrefili. Zblízka ji potom koupil, že jo. Ale zase kulka nezasáhla žádný duležitý orgán. Přesně takhle funguje Boží ochrana. Žádnej med. Mně osobně to hodně připomnělo exodus Židu z Egypta. 

na příspěvěk reagoval Vaelor

vodkasesemte

vodkasesemte (hodnocení, recenze)

Dobrej překlad. Pochopil bych, kdyby to nazvali Bible nebo Starý zákon, ale příručka přežití mi přijde trochu jako ulet.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Postspokalyptická vyvražďovačka posledního apoštola nesoucí poslední výtisk Bible v Brailu?

Ano,dneska už je možné všechno. :)

 

Jako postapokalyptický film za tři hvězdy a narozdíl od ostatních co za bibli hvězdu či dvě ubrali, já hvězdu přidávám. Sice to moc křesťanské není, ale zachování Bible jako historického literárního díla a obrazu Boha, tomu dává nějaký smysl, než jen "přežít a najít hezké místo ve zničeném světě".

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

srncek: Heh, taky se hlásím k neznabohům a zrovna tak mě tento film hodně nadchnul...

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Perfektný film...žiadna postapokalyptická sračka s kadejakými zmutovanými netvormi a podobnými hovadinami..pekný a hodne realistický film na zamyslenie,čo som nečakal pred projekciou..paráda a to som ateista.

na příspěvěk reagoval vodkasesemte

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Jsem se na to podíval znovu na základě vaší diskuse a ani potom nemám jasno, a to jsem se snažil sledovat pečlivě. Jediná scéna, kdy mi jeho oči připadaly nehybné, nevidoucí, byla ta na konci, při přepisu.

Osobně si myslím, že byl nevidomý a Bůh ho vedl (několikrát to tam zmínil). Dostal vnuknutí (hlas) a slepě ho následoval na západ po třicet let. I kdyby nebyl nevidomý, tak jak by věděl kam jít.

Ohledně uhýbání střel - nezdálo se mi, že by zatáčely, ale spíš se od něj odrážely - božská ochrana.

Člověk by mohl být naštvaný za nalejvárnu, ale akce, výprava, hudba a mystika to vyrovnala.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

S tím putováním bych já problém neměl, ať už by slepý byl nebo ne. To mi nedělá nijak velký problém. Ale s tou střelbou bych měl velký problém, pokud by tedy skutečně slepý byl, stejně jako s těmi souboji na blízko. Asi se na to podívám ještě jednouv nějakém HD ripu, to bude nej, ale tak nějak moc doufám, že to tam nebude tak jednoznačné a bude se moci dát vyložit i tak, že slepý není. Jinak bych filmu musel skutečně aspoň 1* ubrat, protože zatímco s myšlenkou, že Eli normálně vidí se mi ten film moc líbil, s myšlenkou že je slepý by to u mě skutečně přestalo tak dobře fungovat...

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Treba si pozrieť tú scénu, len nejaký screen by asi nepomohol, ale v tej scéne bolo vidieť, že je to oko mŕtve, jednoducho čistá slepota. A jasné, že keby videl, tak by to bolo omnoho lepšie. Ja som tento film videl dvakrát a napríklad po druhýkrát ma to už skoro vôbec nebavilo, lebo celý čas som si len hovoril, že je slepý a pritom to všetko tak dokonalo zvláda. So súbojmi ešte s prižmúrením oka nemám až taký problém, som ochotný vo filme tolerovať, že niekto slepý zabije zabijakov, ktorí sú hneď pri ňom, ten pohyb môže vycítiť. Ale trafiť jednou ranou muža na streche vzdialeného takú diaľku je len čistá blbosť. A tridsať rokov takto putovať je už niečo, čo nedokážem tolerovať.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Byl by screen, pokud možno v HD rozlišení.. ? Já sem to teda viděl už dávno, ale upřímně si na nic takového nepamatuji. Přijde mi to jako se dohadovat o tom, zda je Deckard v Blade Runnerovi replikant či nikoli - pro oboje hypotézy tu jsou argumenty, ale vyvrátit se nedá ani jedna. Upřímně pokud by měl být skutečně slepý (Eli v tomto filmu), pak bych musel těžce přehodnotit své hodnocení, protože pokud se na film dívám jako na film, kde Eli vidí, přijde mi to jako mnohem účelnější a především lepší. Každopádně nějaké oficiální vyjádření sem nenašel...

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

A ten detailný záber na jeho oko niekedy pred koncom, kedy bolo vidieť, že je úplne bez života mal znamenať čo? Jasné potvrdenie, že bol slepý. A neviem, ako sa dá odôvodniť, že v jednej scéne, kedy mal Bibliu v batohu ho náboj zblízka netrafí a v druhej, keď mu ju už zoberú ho to zrazu takmer stojí život.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

S myšlenkou že je Eli slepý se já nestotožňuji, ostatně nikde tam nebyl jednoznačný důkaz o tom, že by slepý byl, nebo se mýlím.. ? Takže výtka číslo 2 by se dala klidně považovat za objasněnou. A ten zbytek se potom už dá celkem snadno odůvodnit i bez nějaké větší mystérie, takže nee, film dává po celou svoji dobu projekce celkem dobrý smysl, né že né...

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Keď sa mužovi vyhýbajú guľky len preto, lebo má v batohu Bibliu a keď slepý dokáže trafiť jednou ranou zabijaka na desiatky metrov skutočne dáva zmysel. A o tých tridsiatich rokov putovania ani nehovorím.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Škoda, v rámci žánru veľký potenciál, skvelá atmosféra a aj kulisy a do čistky v bare plnohodnotný postapokalyptický film, ale potom to už celé prestalo dávať akýkoľvek zmysel, ako keby scenárista robil všetko preto, aby to bolo celé úplne mimo.  

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Neřekl bych že pro hardcore - já sem dost dobře totální neznaboh a film mě rozhodně neurazil a ani sem neměl pocit, že by zde to křesťanství či jeho myšlenky byly nějak násilně prezentovány. Dost dobře chápu že by v takové době ty myšlenky skutečně mohli udělat divy, ostatně není žádné tajemství že i ti největší neznabozi se byli schopni ve vyhrocených situacích na Boha a víru obrátit. Stejně tak dobře chápu že by právě tohohle mohl někdo dost dobře zneužít - viz. film...

zelvopyr

zelvopyr (hodnocení, recenze)

Falloutový Zatoichi pro hardcore křesťany.... no nevypadá to na poživatelný recept....

MiKee007

MiKee007 (hodnocení, recenze)

Ludovico: No, já bych řekl, že to byl právě ten, komu na konci Eli diktoval "onu knihu". ;-)
 
Jinak mě se to líbilo velmi a možná i víc než Terminator Salvation, se kterým je tady na ČSFD Book Of Eli tak často srovnáván. Dokonce si nevzpomínám na jiný film podobného žánru, kde by bylo několikrát jako zde (podle mého názoru) celkem realisticky ukázáno, co s člověkem udělá třeba jen jedno bodnutí nožem a podobně. Že toho prostě už moc nepořeší, že šok udělá svoje a dotyčný se rozhodně neoklepe, nezvedne a nejde se řezat dál. ;-)
 
Jo, a výborná hudba, není-liž pravda?!

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dobře že se někdo zmínil, mě tohle taky dostalo, ale neměl sem nějak velkou snahu si zkusit zjistit, zda je to pravda, nebo výmysl. Zdá se že je to pravda...

Ludovico

Ludovico (hodnocení, recenze)

Film se ooravdu povedl, alespoň pro mě... Samozřejmě pár slabých stánek a několik mušek se zde najde, kde ostatně taky ne, že? Zatím pro mě nejlepší POST film, co jsem zatím viděl (nepočítaje MAD MAX). Jen mi dovolte asi dvě hlopé otázky :
1. Opravdu po častém pozření lidského masa, vzniká "třesavka"?
2. Kde se probůh ve filmu objevil M. McDowell?

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Argumenty proč to není tak dobré chápu, ale mně se to i tak líbilo. Ta postapo atmosféra byla pěkná, hlavně začátek v lese, krátery po pumách v krajině. Myslím, že takových 70% by bylo optimální, já dávám 4+*

DANTE[RK]

DANTE[RK] (hodnocení, recenze)

pre mna vyborne. akurat mi vadia 4 veci: 1.koniec,hrdinka solara sa vydava do "divociny" ,aj ked na ceste ju dvaja skoro znasilnili. 2.eli po nadiktovani Biblie zomiera.wtf? to mal cas akurat na nadiktovanie textu a potom koniec? 3.eli bol slepy.bol ale slepy pocas celej cesty? na slepeho sa spraval ako keby videl dost vela.alebo dostal dar a pocas cesty videl...? 4.ze pojde o Bibliu mi doslo hned na zaciatku filmu.kazdopadne aj napriek tomu pre mna vyborny film.vyborne obsadenie(najme oldman a mila kunis,z tej sa stava moja oblubena herecka,naviac je NESKUTOCNE SEXI),vyborne sceny(uvodna bola vyborna),dej aj napriek neskutocnej dlzke a pomerne malo akcnemu deju odsypal rychlo a na hodinky som sa nepozrel ani raz...4*

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

presne co som cakal.. kanibalizmus, kopa primitivnich ozbrojenych ludi , jedna banda a lider .. Postava Eli mi pripada ako kopia Leon-a (Jean Reno) profizmom mierenia a zabijania.. A Uma Thruman z kill billu tie sceni s macetou... a genialta Rainmana alebo iny autisticky genius ktory si zapamata cely obsah biblie.. Takze Tri v jednom.. uplne zufale absurdne pateticke ... ziadne jedinecne vykreslenie post apokaliptickeho sveta.. Jedna Hviezdicka za hru Oldmana .a druha za Mila kunis.. mam slabost milujem ju .

anal_storm

anal_storm (hodnocení, recenze)

Pekistan a fakt :D...lol ja ze je tam pakistan no aspon ze tak... ale aj tak traaaamneeeeeeeeee :D...cela kniha prezitia....

Pekisan

Pekisan (hodnocení, recenze)

Ja na tvojom mieste si radsej zaobstaram okuliare na citanie a potom by som sa skusil pozriet na moj nick este raz:))))))))))))))))))))))))k tomu sa priam pyta dopisat citat jedneho uchylneho studenta kritiky filmu: trapneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:))

anal_storm

anal_storm (hodnocení, recenze)

trochu fantazie...mozno za tymto nickom sa skryva student kritiky filmu alebo nejaky uchylny magor co vie svoje...pakistan gratulujem za nick ale radsej ostanem pri analovej burke a prejdem na feminizmus ako pri nicku pakistan...:)

anal_storm

anal_storm (hodnocení, recenze)

Jakkob: traaaaapneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Teda, nečekal sem nic extra a dostal sem velice příjemnou, atmosférickou postkatastrofickou podívanou s docela dobrým námětem, velmi dobrým her. obsazením a ještě lepším koncem. Že se jedná právě o Bibli mi jako zarputilému ateistovy vůbec, opakuji vůbec nevadí - proč taky? Celkově podle mě velmi povedené - z mé strany za 4 hvězdy a to velmi hezké 4 hvězdy ;-)

Související novinky

Oldman opět zlý až do morku kostí

Oldman opět zlý až do morku kostí

06.02.2012

Za hlavní roli v špionážním dramatu Jeden musí z kola ven si právem vysloužil nominaci na Oscara. Teď se ale vrací k poloze, která je mu nejbližší. Pamatujete na časy, kdy byl králem hollywoodských… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama