Reklama

Reklama

VOD (1)

Námořní seržant Michael Nantz slouží v armádě už dvacet let. Při poslední akci v Iráku ale přišel o celou jednotku a povídá se, že to byla jeho vina. V důsledku toho se chystá odejít do výslužby. Ještě má ale dokončit výcvik poslední skupiny budoucích mariňáků, kterým se nemohlo přihodit nic horšího, než že budou bojovat s nepředvídatelným a vysoce nebezpečným nepřítelem z vesmíru. Získání profesních ostruh se změní v takřka sebevražednou misi. Vědci totiž zpozorují na oběžné dráze shluk blížících se meteoritů, z nichž se ale po jejich dopadu do oceánu stanou útočné vesmírné lodě. Z moře začnou vystupovat mimozemská monstra, která likvidují vše, co jim přijde do cesty. Během několika málo hodin se všechny důležité přímořské metropole promění v ruiny a Los Angeles se stává posledním místem možného vzdoru. (TV Nova)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Keby Husiti bojovali proti modernej armade, stale by to bol zlomok toho co by bolo, keby nanas zautocili mimozemstania, co maju technologie na prekonanie galaxie. Sranda je, ze keby toto reziroval Spielberg a hrala by tam nejaka A-ckova "hviezda" bola by to rovnaka kokotina, len by to malo na csfd viac percent ;)

Uživatel shuster smazal svůj příspěvek.

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Typicky Ceckovy film vhodny na vysielanie na JOJ plus alebo Dajto.

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

bitva proti emzakum to me vzdycky dostane, zadnej nadbytecnej romantickej pribeh, ty nesnasim, ale jatka, bitva a emzaci to ja rad:) a pribehem se bezte bodnout na ten z vysoka kaslu hlavni sou demolice a vrazdeni.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

V živote som nebol taký nasratý cestou z kina ako po tomto....neskutočná píčovina a odrb na diváka...a budget 70 milionov?Zrejme ich všetky vyprášili na tie triky keď to tu pristávalo,lebo tá gulervúca trápnosť čo sa diala potom nemá obdobu..Aaron Eckhart ty blbečku ach...

T.O.M.E.K

T.O.M.E.K (hodnocení, recenze)

deadman93: je pravda ze chvilema se to klepalo poradne a dost dlouho, hlavne jak tam vsechno vybuchovalo, ale na druhou stranu to i pridavalo atmosfere. A s tema ufounama, poradne ho ukazali az na ty policejni stanici i trosku zevnitr ;-) coz bylo skoro v pulce filmu nebo ta prestrelka na dalnicnim moste, tam byly taky lepsi zabery.

V posledni dobe sem tech valecnych filmu moc nevidel, ale tenhle se mi libil, navic sci-fi, takze neni co resit :-).

 (hodnocení, recenze)

T.O.M.E.K: co říkáš na kameru? mně se to taky celkem líbilo, ale srala mě tam kamera... do teď nevím jak ti emzáci vlastně vypadali protože tam furt nic nešlo vidět!

T.O.M.E.K

T.O.M.E.K (hodnocení, recenze)

V kine sem film bohuzel nestihl a posledni dobou sem ho casto odkladal i diky tomu hodnoceni tady na csfd, ale opet se ukazalo, ze ty procenta jsou trosku mimo, aspon podle me :-) Vyborna hudba se super efekty a skoro 2 hodiny akce, kde skupina marinaku likviduje emzaky. Ja se teda vyborne bavil, super odreagovani.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Even.Deeper

Even.Deeper (hodnocení, recenze)

Solidni jednoducha reznicina. Ke konci sice mozna trochu ublizuje stopaz, ale stalo to na ty pekne 3 * ma. A mozna bych dal i slabsi ctyri, kdyby tam nebylo tolik prvku vykradenych z Independence Day, Black Hawk Down a District 9.
Jinak nechapu, co tady x lidi mele neco o "politicke korektnosti." To muze asi rici jen clovek, ktery nema zadne poneti o mnozstvi populace Afro-Americanu ci Hispancu (u tech druhych jmenovanych zvlast prihledneme-li k faktu, ze se dej odehrava v Californii). Mrknete se na dokument Restrepo a tam muzete videt, ze prislusnici techto "mensin", jak rikate, jsou v armade k vydeni i ve skutecnosti, a to v hojnem poctu.

 (hodnocení, recenze)

náhodou i přes ty debilní dialogy... mi se to docela líbi, no spíš... ale ne docela se mi to líbilo - a přitom to byla taková blbost, divné

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

deadman: tak s tym by si velke skody takej velkej lodi neurobil. Ale ano uznavam ze velmi racionalne ta armada nefungovala. Kazdopadne ja som sa bavil kralovsky(dialogy som videl len v kine, doma ich pretacam), a preto som bol zvedavy co tu ludia pisu o dvojke. Aj ked podla trzieb dvojka nebude.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

deadman93: to je dobře že jsou lidé, kteří v tom americkym idiotysmu najdou alespoň solidní komedii, kéž bych to uměl :)

 (hodnocení, recenze)

bych si přečet návod... nebo bych to zkusil - snad by to vyšlo! Mě spíš pobavilo to, že to vyznělo jako by ostatní nevěděli  (samozřejmě kromě USArmy) co v takové situaci dělat

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

deadman93: samozřejmě že sestřelil kdybys věděl jakou stranou ta tyč střílí že?

 (hodnocení, recenze)

Proč pokračování ono to končilo docela pozitivně... docela mně pobavilo, když už byli nakonci na te základně - pak se vraceli zpátky do LA. Jak jim ten jejich velitel říkal že všichni po celém světě udělali to samé ( a to že sestřelili ty jejich "centra" )... já vidět velkou emzáckou kouli a mít po ruce raketomet tak tu kouli snad sestřelím automaticky, ne?

samdomka

samdomka (hodnocení, recenze)

Tak toto je jeden z tých filmov, ktoré si zaslúźia aby ich tvorcom  " NAKOPALI ZADEK" .

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

já souhlasím,ale s Cameronem,nebo Bayem,jinak ne :D zas ten další díl poserou,a to jsem ještě slušnej...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Já nemluvím o žádné hluboké myšlence, já se snažím číst, co ten film říká. Nevím, co kdo při natáčení a psaní scénáře zamýšlel, a je mi to popravdě úplně jedno, protože to ani nikdy spolehlivě zjistit nemůžu. 

Třeba Den nezávislosti a Battle:LA by se daly zařadit do nějakého společného subžánru mimozemské sci-fi invaze, ale oba jsou to úplně jiné filmy, přestože vychází v zásadě ze stejné premisy. Mimozemšťani v Dnu nezávislosti mají spíš božskou povahu - smrtící paprsek z nebes ničí Bílý dům a je to prostě spektákl, ale Battle:LA je v podstatě válečný film - ty dvě armády jsou si víceméně rovnocenné a používají podobný způsob boje. Situace je přitom načtrtnutá tak, že mimozemštani-kolonizátoři se chovají přesně jako USA ve skutečnosti - kolonizace území (Země x Irák) za účelem získání důležité suroviny, na které je ta jedna strana závislá (voda x ropa). Ten scénář je prakticky totožný, akorát v tomhle případě jsou Amíci obětí svojí vlastní politiky. Už jen na tomhle základě je dost dobře možné Battle:LA vnímat jako reflexi americké invaze Blízkého východu, která naplňuje hororový scénář "co kdyby se někdo mocnější než my k nám zachoval stejně jako se chováme my na Zemi k ostatním". Ostatně ten film místy využívá i hororové prvky (lekačky), například v té scéně s nejmladším mariňákem, která pak vyvrcholí u bazénu. 

Tu scénu, ve které mariňák vyhodí pomocí vybušnin do vzduchu sebe, autobus a mimozemšťany nejde dost dobře vnímat pouze jako "hrdinský kousek", když to celé jednoznačně připomíná praxi (islámských) teroristů. A už jsme zase zpátky u té paralely s iráckou invazí.

Každý film je svým způsobem produktem svojí doby, aktuálních nálad, určitých společenských a kulturních tendencí a snažit se rozpoznat, jak je film využívá a jak s nimi nakládá, je úplně normální. Odmítám Battle:LA brát jako pouhou mariňáckou náborovou agitku (tenhle podtext nezpochybňuju, jen se ho snažím rozšířit), když evidentně odráží i něco mnohem komplexnějšího. :-)

Cerechtan

Cerechtan (hodnocení, recenze)

Traffic: Tak takovéhle myšlenky se v Battle: LA opravdu nenachází ;-). Nebo je tam autoři nezamýšleli zařadit, ale někteří si tam přesně toto vyhledají, i když o tom ten film není :-). Scénář byl napsaný spíše tak, aby Amíci zase ukázali, že pokud někdo dokáže zachránit svět, budou to oni (už jenom "amerikanismy" na každém kroku - "Pojďte mariňáci, nakopeme těm sráčům p*dele."; Jste američtí mariňáci, jedině vy to dokážete!"; apod.).
K tomu přidali pár mexikánců a černochů, aby z nich nikdo nemohl udělat rasisty a vše završili klasickými klišé, jak vystřihnutými z nějakého 20% braku.
Co takhle odpálit autobus, i když to stejně nic nezmění a při tom zbytečně zrušit poručíka, aby se tam objevil nějaký ten hrdinský kousek? A nebo vyběhnu  zpoza autobusu, kde jsou všichni krytí, popadnu M16 (nebo co) a vystřelim pár ran někam úplně do pryč, aby mě pak mimozemšťani mohli lehce dostat?
 
Hláška "Jsem veterinářka." se zde neobjevuje ve smyslu, že jsou zvířata, ale v tom smyslu, že ona je veterinářka a ne doktorka. Viz. mnou poupravené "Koukněte na něj, jste přeci doktorka." -> odpověď plná údivu "Ale já jsem veterinářka, přece nemůžu pitvat mimozemšťana, to by dokázal jenom pravý doktor."
Opravdu, v tomhle filmu není nějaká hlubší myšlenka :-P.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Traffic: to nemyslíš vážně...jestli chceš porovnávat Transformery tady s touto amateřinou...porovnej si tak nějak všechno ohledně hudby,hereckých výkonů,vizuálu,emocí,atd...Transformers 3 3D 100% a Svět.invaze 0% v tomto filmu mi přišlo všechno trapné,nepovedené,nedodělané,špatní herci,hudba nulová,všechno špatně,vůbec nemám chuť tento film ani řešit,potřeboval by třeba režiséra jako je Cameron,velký rozpočet a byl by z toho trhák...

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Co je špatně na tom, když vojáci, kteří si "dělají prdel" z nepřítele, umírají?

Dominantou (hlavním motivem) Battle: LA je zmatek. Pocit zmatku z bojové vřavy je nám divákům zprostředkovaný pomocí shakycamu a střihu (přičemž využití obojího má systém, není to žádný náhodně generovaný zmatek), což samozřejmě odráží nepřehlednou situaci vojáků na místě. Vojáci jsou zároveň zmatení ve filosofickém smyslu hledání vlastní identity - ten film explicitně řeší nejen "kdo jsou oni", ale i "kdo jsme my". Když na začátku potkají psa s lidským jménem na známce a jsou sami v zápětí ze zálohy rozprášení (jako psi), to přirovnání tu funguje oboustranně. To samé ti alieni - jsou to, jak film naznačuje, zároveň zvířata ("Jsem zvěrolékařka!"), lidi (mají životně důležité místo na zhruba tom samém místě jako my srdce) a bezduché stroje/roboti (zděšení nad tím, že ty jejich létající drony nemají pilota). V závěrečné scéně s "hlavním bossem" sledujeme, jak právě tyhle drony blokují řízené střely od toho, aby zasáhly jejich řídící loď a jak se to v tu chvíli liší od amerického vojáka, který zastaví postup nepřátel (a ochrání zbytek jednotky) tím, že se sebeobětuje a vyhodí u toho do povětří autobus? Battle: LA zpochybňuje lidství nasazených vojáků a naopak naznačuje, že ti mimozemští kolonizátoři zase nejsou tak odlišní od nás.

Estetika filmu přitom podporuje tohle tázání, místo aby dělala jednoznačné soudy.  V tom se diametrálně liší např. od Transformers, kteří sice taky pokládají rovnítko mezi člověka, robota a zvíře (Bumblebee je zároveň antropomorfním robotem, domácím mazlíčkem a pouhým strojem-autem; na Megan Fox ležící na kapotě auta se nahlíží jako na nějakou další "součástku, kterou je třeba obdivovat, ta nová holka ve trojce je prý přímo přirovnávána k psovi atd.), ale činí tak v precizně komponovaných záběrech s důrazem na objektivizaci a fetiš. Jinými slovy, Transformers po nás chtějí, abychom se opájeli "krásnými obrazy destrukce" a na příběhové a charakterové rovině přitom nenabízí nic než nejrůznější stereotypy, aniž by tam byla jakákoli sebereflexe.
 
Takže zatímco Battle:LA odráží zmatek USA a hledání vlastní identity, Transformers jsou pouhým nenávistným, mizantropickým ztělesněním všeho, co je s Amerikou, konsumerismem, kapitalismem atd. špatně.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

DaNvYto: tak Amíci mají na takovéto filmy prachy,ale mohli ten film natočit lépe,pokud sis všiml tak jediný Eckhart bral tu situaci až moc vážně,ostatní vojáci si z toho spíš dělali prdel,při střelbě na nepřítele začali vtipkovat a hned to jeden z vojáku dostal a umřel,prostě amateřina film...nenašel jsem na tomto filmu pozitivum,vadilo mi tam toho strašně moc...

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

DaNvYto: A jó, tos řekl moc hezky. Jak jsi to postavil do protikladu a tak vůbec. Nastavil to zrcadlo. Geniální.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

DaNvYto: nechápu proč porovnáváš jakbka s hruškama a proč to tu přednášíš jak nějak fakt. za sebe můžu tvrdit, že patriotismus je naopak to poslední, co by těm ,,smažkovitejm'' nudám prospělo.

DaNvYto

DaNvYto (hodnocení, recenze)

Další západní klasika, poukazující na jednotu bez rozdílu národností, barvy kůže či náboženství v časech kdy je to nevíce potřeba. Stále je to sice akční Bé žánr, ale překonává všechny české smažkovité filmy posledních 5-10let, které svojí překypělou inteligencí, gagy a směšným humorem za ta léta diváka unudila k padnutí. Pokud nám zde na východě něco chybí, tak je to smysl pro jednotu a patriotismus. Zde nám západ ukazuje, že se stále máme co učit a to nejen ve světě filmu.

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Což je vzhledem k rozpočtu 70 mega celkem slušné číslo, takže by snad mohlo být i pokračování (závěr si o to říkal).

Matrine

Matrine (hodnocení, recenze)

Film je dobry, a ohodnotil som ho 5* aj ked dost mi tam vadila ta roztrasena kamera

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Disko_Stu: Aj tak to podľa mňa nemá nič spoločné, ved´ ani jedna z tých scén nemala rovnaký význam. Súhlasím, v oboch filmoch, teda Svetová invázia a aj Deň nezávislosti bola pitva mimozemšťana, ale v oboch šlo o niečo iné, v Svetovej invázii o nájdenie spôsobu ich zabitia a v Dni nezávislosti to bola zase klasická hororová schéma, kde jedna príšera povraždí pár ľudí. A to porovnanie s Vojnou svetov je už úplne odveci. V jednom išlo o zničenie veliteľstva a v druhom tí momozemšťania zase umreli kvôli vlastnej chybe, kedže sa nakazili baktériami. To už malo skôr bližšie k akémukoľvek vojnovému filmu ako k Vojne svetov.

Cerechtan

Cerechtan (hodnocení, recenze)

Myšleno přeneseně ...
Některé motivy mi prostě nehorázně připomínaly právě tyto dva filmy.
Získají jednoho mimozemšťana, pitvají ho, zjistí co a jak ... - Den nezávislosti (tady už si pořádně nepamatuju, jak to bylo)
Zničí "základnu" a od té doby začíná lidstvo vyhrávat ... - Válka světů (zde to byl jen obyčejný "robot")
 
-> Takové dva hlavní motivy
Atd. atd. - prostě nic nového pod Sluncem :-)
Navíc mimozemšťané nejsou vlastně prakticky vůbec vidět stejně jako v obou předchozích filmech - jenže od "Světové invaze" se to celkem očekávalo. Střelba do prázdna, na nějaký cíl není moc zajímavá, když je film založen právě na střílení :-D

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Disko_Stu: Tak to by ma teda zaujímalo, v čom toto vykráda Vojnu svetov a Deň nezávislosti.

Cerechtan

Cerechtan (hodnocení, recenze)

Snaha vykrást Válku světů a Den nezávislosti s přidáním notné dávky amerikanismu :-D. S ani jedním bych to ale nesrovnával, tohle je film z kategorie "frašky".

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Reklama

Reklama