Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 385)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni temnej thriller a jeden z nej Fincherovo filmu a celkove jeden z nej filmu v tomhle zanru, ale aby byl mezi nejlepsima 20, to zase ne. Skoda, ze Fincher nedaval vic zaberu na obeti, hlavne u posledni to zamrzi, ale i tak je film dost drsnej. Morgan Freeman predvadi svuj standartne nadprumernej vykon a Brad Pitt se hodne snazi, ale jakmile je na scene celkem vyhublej a docela strasidelnej Kevin Spacey, tak strhava pozornost na sebe. Filmu nemam v podstate co vytknout, dobri herci, paradni atmosfera, slusna hudba, skvela kamera a rezie, originalni smrti a v ramci moznosti i originalni pribeh, kterej se zdatne vyhejba nekolika klise, ale presto me tenhle film nikdy tak nedostal jako nektere jine uzivatele. Jasnejch 5*, ale i kdyz jsem film videl uz hodnekrat, mezi moje oblibene se nezaradi. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. In The Beginning - The Statler Brothers [2:22] ,2. Guilty - Gravity Kills [4:05] ,3. Trouble Man - Marvin Gaye [3:50] ,4. Speaking Of Happiness - Gloria Lynne [2:33] ,5. Air (Bach) - Stuttgarter Kamme-Rochester/Karl Muchinger [3:39] ,6. Love Plus One - Haircut 100 [3:37] ,7. I Cover The Waterfront - Billie Holiday [3:20] ,8. Now's The Time - Charlie Parker [4:16] ,9. Straight, No Chaser - Thelonious Monk [9:38] ,10. Portrait Of John Doe - Howard Shore [4:57] ,11. Suite From Seven - Howard Shore [14:48], ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Najsilnejší psycho-thriler, aký som vôbec niekedy mohla vzhliadnuť, ktorý sa mi dokonca páči o niečo viac ako Mlčanie jahniat. Neskutočne silný zážitok, podporený znamenitými výkonmi troch geniálnych hercov Morgan/Pitt/Spacey, (touto úlohou si ma Pitt prvýkrát získal), k tomu hrozivá a na city brnkajúca hudba Howarda Shorea, originálny scenár posplietaný postupnými súvislosťami jedného psychopatického vraha, ktorý na prvý pohľad nedával zmysel a šokujúci záver, na aký sme u Finchera zvyknutí, no i tak si ma vždy ako diváka omotá presne tak, ako si to od začiatku želal a ja nie som schopná protestovať. Dokážem iba žasnúť nad režisérom, ktorý sa najväčšmi z tých, čo poznám, utápa v beznádeji, pochmúrnom počasí a v mysli duševne nevyrovnaných ľudí. Fajnšmekerska delikatesa, ktorá v svojom žánri zhrabne do vrecka všetku konkurenciu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Chytrá zápletka a naprosto geniální pointa, která vás přitluče do křesla. O technické stránce nemá cenu mluvit - nic jí nechybí. Herecké výkony jsou naprosto fantastické - Morgan Freeman předvádí strhující výkon (opět neproměněná Oscarová nominace, soška za Million Dollar Baby je asi satisfakcí za tento film a Vykoupení z věznice Shawshank), i Brad Pitt dokazuje, že není jenom plakátový hezoun, ale že pod taktovkou zkušeného režiséra je i dobrý herec; fantastický je i Kevin Spacey, kterému uvěříte každé jeho gesto, slovo i pohyb. Síla tohoto snímku ale tkví i (a vlastně zejména) v silném a propracovaném scénáři, který se téměř vyvarovává logických chyb, které se velmi často objevují ve filmech obdobného žánru a také ve výborné režii Davida Finchera, který dokáže udržet vaší pozornost po celý více než dvouhodinový film na stejné (vysoké) úrovni. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá a napínavá kriminálka, která mi ale nikdy doopravdy nepřirostla k srdci. Ne že bych fincherovsky temnou atmosféru nedokázal ocenit, to ne, jen mě to nechytlo natolik, abych tomu napálil pátou hvězdu. "Jen" mě to bavilo, sem tam vystrašilo a já byl zvědavý, jak do dopadne. V tomhle směru 100% úspěch. Jako celek ale jen silné čtyři hvězdy. Nějak tak to ve mě nedokáže narůst - a samotného mě to mrzí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Keď Somerset (Morgan Freeman) sedí v taxíku na ceste do knižnice, má na sebe pruhovanú košeľu. Keď dorazí do cieľa a porozpráva sa s ochrankou, už má na sebe obyčajnú bielu košeľu bez vzorovania. (Arsenal83)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama