Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom rozhodně nezahálí a to jak co se herní série Resident Evil týče, tak i té animované (Biohazard). Po krátkometrážním snímku Biohazard 4D: Executer (2000) který vše odstartoval, přišel na řadu Biohazard: Degeneration (2008). No a v době kdy si diváci velice oblíbili 3D (a nejen animaci) přišli s dalším volným příběhem, v němž hraje důležitou roli jedna z postav herní série – Leon S. Kennedy. Toho až do Resident Evil: Retribution (Odplata) režisér filmové série Paul W.S. Anderson přehlížel. On se stejně moc herní předlohy nedržel, takže si z toho těžkou hlavu rozhodně nedělal. Japonci našeho hrdinu tentokrát vrhnou do občanské války ve fiktivní zemi, kdy se povstalci označení vládou za teroristy snaží bojovat za svobodu i za pomocí hrozivé biologické zbraně. Jenže ani vláda nemá čisté svědomí a Leon brzy pochopí, že stojí uprostřed biologické hrozby obrovských rozměrů, špinavé politiky a bláznivé ideologie. Nebýt jeho výcviku, pověstného štěstí a shody náhod, byl by z toho tentokrát rozhodně se zdravou kůží nevyvázl.Nechybí v něm slušná atmosféra, akční pasáže ani vygradované finále. Dojde i na city a ukáže se, že i z nepřátel se můžou stát přátelé v boji o přežití. 50% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde totálně rezignuji na nějakou objektivitu. Všichni východoevropané mluví anglicky (což mi většinou vždy vadí), některé postavy jsou černobílé až běda a v ději (byť není nějak složitý) jsem se občas trochu ztrácel, ale co na tom, když oproti prvnímu (animovanému) dílu jde konečně o pravý residentovský survival, když jsou tam pěkné odkazy na hry, když hudba je typově přesně TA, jakou znám z her, když místy jsem měl pocit, že držím ovladač a hraju další díl a hlavně, když poslední půlhodina je masáž, která - být v hraném filmu - počurám se a která přesně evokovala ty krásné chvíle u playstation, kdy během hraní najednou ztmavne obrazovka a já už vím, že přijde na řadu renderovaná sekvence, přičemž položím ovladač a vychutnávám si ji. Pane Paule Przniči Andersone, tenhle kousek si s celou vaší sérií vytřel řiť! //// P.S. Kdokoliv, kdo o RE: Damnation tvrdí, že to dělá ostudu hrám, že to s nimi nemá nic společného a podobné kecy, by si měl uříznout hlavu a hodit ji Lickerovi. ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Z prstu vycucaný příběh, který s Resident Evil: Degeneration tvoří oproti hrané Resident Evil z posledních let kulervoucí filmovou podívanou. Přál bych hranému Resident Evil vzestup z propastného filmového močálu, a můžou začít tím, že si vezmou příklad z tohoto animáku. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, výborný děj, postavy a akce. Jeden z těch kvalitnějších animovaných filmů, kterým nemám o vytknout. Už se těším na další pokračování. Z tohohle filmu by si měli vzít příklad tvůrci hrané série a natočit to přesně takhle. Jen konec už byl trochu překombinovaný ale to se dá vzhledem ke zbytku přehlédnout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama