Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie ako Degeneration a s celkovo o niečo lepším spádom ale ani Damnation nedokázalo kvality hernej predlohy pretransformovať do podoby filmu. A to aj napriek tomu, že ide o Resident Evil pre pravých hráčov predlohy a ktorý z dejového hľadiska vhodne doplňuje jeho univerzum. (a znova je možné si všimnúť, že hlavných hrdinov dabujú rovnakí dabéri) Čo však funguje v jednom médiu, nemusí zákonite fungovať aj v druhom a príbeh a jeho podanie je znova skôr slabinou, to isté sa však dá povedať aj o akcii, ktorá aj tentokrát trpí napriek istému zlepšeniu stále nie až tak presvedčivou animáciou, čo výslednému dojmu nijak neprospieva. Snáď to do tretice výjde, aspoň pri odkazoch na na predošlé diely skutočnému fanúšikovi zaplesá srdce. 50% ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Doporučuju - nutnost pro lidi, co znaj ty hry a obecně je to něco, co bych rád viděl v kině jako "film podle hry". Převedení herních realit a navázání na filmové hodnoty je tam prostě skvělé... Jasně, z pohledů filmů to není žádné terno, ale zároveň to funguje a odsýpá a třeba posledního filmového residenta to naprosto zadupává do země. Čímž chci hlavně říct, že kdyby někdo udělal naprosto totéž, akorát by ten děj stavěl zručněji, více dramaticky apod, tak by to byl prostě nadupaný blockbuster. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně nemillé.Trapná nuda,která je desetkrát delší než by měla a se scénářem,že ho snad psali v hollywoodu.Všechny hrané sou lepší i jednička a dvojka,a že to sou jóó lejna.Dlouho sem neměl takový pocit totální ztráty času a to sem viděl Artistu,Huga,Melancholiu i W.hors (čili nejhorší filmy roku). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Resident Evil jako takový je vyjma jedničky jenom tupá řežba. Rákosníci to vzali z jiného soudku a zkusili zombíky a další příšery našroubovat na občanskou válku někde v prdeli. No, být to dva oddělené filmy, tak mohl být každý zvlášť zajímavý, ale takhle z toho vznikl takový divný paskvil, který pořádně nevěděl, na co se má soustředit. 60% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Raccoon City a Umbrella mi prostě chybí. Větvení vesmíru RE jsem přestal stíhat, ale jsem více méně rád, že jsem si prožil start příběhu ještě v dobách PSone. Každopádně když na něco okolo RE narazím, vždy se rád podívám. A i tady to celkem šlo. Start byl pěkně temný a připomínal právě počátek série. Později je to už takové ... jak to říct... přeplácané? Nevím trochu mumraj. Za Leona dám i tu 4tou hvězdu, ale bylo to o prsa. 70 procent. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)

Reklama

Reklama