Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

oje 

všechny recenze uživatele

Lekačkám a honičkám v odporných klaustrofobických katakombách se určitě efekt upřít nedá. Forma je ale až křečovitě dokumentární. Problémem přitom není rozklepaná kamera, ani rozmazané záběry z bezpečnostních kamer, ale prokládaní jejich toulek malebným podzemím rozhovory na kameru (!). Každá pracně vydřená gradace napětí je tak vyjma konce pokaždé zchlazena nudným tlacháním. O australské Blairwitch si tahle parta protinožců může nechat dál zdát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁSLEDUJÍCÍ FILM POPISUJE UDÁLOSTI, KTERÉ SE STALI V ŘÍJNU 2007..... /// Jestli vás nezajímá, jak Australská vláda bude řešit nedostatek vody, třeba budete zvědaví, jaký tam točí dokumentární horory. Aby bylo jasno - ruce se jim třesou jako jinejm, děj osvěžují (?) záběry z průmyslových kamer a melou kolem toho strašný hadry. Tam dole je to překvapivě celý černý (v tunelu) a jelikož se tam ztrácej houmlesáci, čeká to i filmaře. JE TO NAŠE PRÁCE, NAFILMOVAT TO, KLÁST OTÁZKY. A tak chodí, běhaj, jsou zadejchaní, vyděšení a mají svoji příšeru. Pro mě je to ale jen parta pobíhajících lidí, která chce bejt za každou cenu ,,in“. Když Australani v tunelu, tak Hill 60. Když mystifikace, tak Čtvrtý druh. Když dokument, tak normální. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem bezdomovec a začali se mi ztrácet spolubydlící. 2.) Doktor mi doporučil (třesoucím hlasem) sledovat třesoucí věci. 3.) Filmaři, kteří riskují život a točí i s prasklou čočkou musí bejt hustý! /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum vidím vo chvíľkových zábleskoch dobrej "podzemnej" atmosféry, ktorá patrí k mojim obľúbeným. Zábery kamery na dlhočizné a tmavé chodby skrývali v tomto smere slušné možnosti a dokázali navodiť aký-taký stav hororového očakávania. To by však z pozitív bolo všetko. Ďalej len stručne. Nesympatická herecká zostava, zlý strih, zlá kamera (hlavne v dôležitých momentoch), chaotické pobehovanie v tme a bubák len ako nejaké mihnutie prípadne ako rozmazaná svetlejšia machuľa na tmavom pozadí. Stále neviem čo to bolo, či nejaký prerastený potkan, mutant alebo opitý bezdomovec. Mohlo to byť všeličo. Aj vďaka tomu miesto strachu prišlo akurát len tak znechutenie. Škoda, film mal potenciál stať sa atmosferickou lahôdkou, takto to nestačí ani len na ten priemer. 45/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokumentární horor, tentokrát z Austrálie. Vlastně se ani nejedná o found footage film, protože některé postavy děsivé události v tunelech přežily, kameru donesly na denní světlo a celým filmem diváka provází. Což, nebudeme si nic nelhávat, není úplně nejchytřejší řešení. Sice to snímku přidává na autenticitě, ale jaksi opadá strach o to, kdo přežije. V klíčových momentech je kamera rozklepaná ještě víc než je v podobných filmech obvyklé, obraz rozmazaný a účelově nekvalitní. Jako nevím, já měl dokumentární horory spíše rád, ale už jich začíná být fakt až příliš a zrovna tenhle mě šíleně otravoval. Hodnotím tedy tak jak hodnotím, ale musím přiznat, že "objektivně" není The Tunnel zas až tak hrozný film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera přišel na řadu další z dlouhé řady filmů natočených ruční kamerou, ze kterých už začínám být značně unavený. Většina z nich za moc nestojí, víc než polovina je „podle skutečné události“, což je jen marketingový tah, který ovšem pořád funguje a tvůrci tak rýžují další peníze. Tomuto australskému snímku jsem dal šanci hlavně proto, že jsem si tentokrát o něm přečetl pár komentářů (což normálně nedělám, protože nechci být ochuzen o prožitek a vlastní dojmy) a zjistil, že se tak trochu liší od svých „kolegů“. Přece jenom nebývá moc zvykem, aby následně záběry ještě „live“ okomentovali zúčastnění. Ovšem po první polovině jsem měl nehoráznou chuť to vypnout a střelit tomu rovnou odpad. Zdlouhavé seznamování s ústřední čtveřicí mě neskutečně uspávalo, půlhodiny se nic zajímavého nedělo a ani jedna postava mi zprvu nebyla ani trochu sympatická. Já chtěl ovšem vědět, cože se to skrývá v podzemí a tak jsem znuděně civěl na monitor. Čas běžel, jeden nezáživný dialog střídal druhý, kvalita kamerových záběrů byla dost chabá, ale potom konečně došlo ke zlepšení. Zavládla panika, strach z neznámého, úprk temnými chodbami – no konečně se dostavila alespoň trošku zajímavá atmosféra. A já pořád čekal, co nebo kdo se skrývá v té tmě. Trošku mě ovšem tvůrci nasrali, protože pořádného vysvětlení jsem se za celou dobu nedočkal. Je sice pěkné, že to nechali na divákově představivosti a důvtipu, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu ochuzení. Přitom závěr příjemně gradoval, leč žádné velkolepé finále se nekonalo. Takže pojďme to shrnout: Jelikož já patřím k té skupině, která podobně laděné filmy moc nemusí (Blair Witch považuju za ubohost, PA jsem doteď neviděl a i těch několik dalších filmů mě moc nenadchlo, snad kromě REC), nebude mé hodnocení moc velké. Hodně dlouho jsem se u toho nudil, kamera hrozná (až na pár výjimek), postavy mě nějak zvlášť nezaujaly, atmosféra začala fungovat až ke konci filmu, v hlavě mi zůstalo několik otazníků a těch pár dobrých okamžiků nezachrání ani průměrné hodnocení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno