Reklama

Reklama

Nikdo jí nevěří. Nikdo ji nezastaví. Jill byla před rokem unesena záhadným mužem a následně vržena do hluboké díry plné mrtvol předchozích obětí. Jako jediné se jí podařilo přežít, protože znala pachatelovo tajemství. Rok po tragické události stejně záhadně mizí i její sestra Molly. Jill je přesvědčena, že je únosce zpět. Tudíž sestru čeká stejný osud a do zítra může být mrtvá. Policie jí však stejně jako tenkrát nevěří a Jill nezbývá nic jiného než podniknout pátrání na vlastní pěst. Podaří se jí do dvanácti hodin najít vraha? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (178)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, o kterém si už za dva měsíce nebudu pamatovat, o čem vlastně byl. Celé je to takové ponuře šedé, chybí tomu atmosféra a není tam ani jedna scéna, která by za něco stála (snad s výjimkou finálního zúčtování). Samotný námět je navíc dost obehraný a k tomu ještě mizerně zpracovaný, takže jsem u toho poklimbával a zíval nudou. Policajti jsou samozřejmě vedle jak ta jedle, což ale není divu, když jim šéfuje Michael Paré. :-) Přišlo mi, že to je spíše televizní film, což je s podivem, vezmeme-li v úvahu, jak věhlasná jména se objevují v ženské části hereckého ansámblu – mě potěšila menší role Jennifer Carpenter, která se ve filmu ale opravdu jenom mihne. Jinak je to dost bída. Já mám Amandu Seyfried docela rád, ale myslím, že pro takovéhle ptákoviny je jí vážně škoda. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na film Zmizelá jsem se podíval hlavně ze dvou důvodů: prvním byla synopse, druhým Amanda Seyfried, kterou jsem zatím viděl pouze v muzikálu Mamma Mia!. Herecky mě velmi zaujala, proto se těším na další filmy, kde ji opět uvidím. Již po asi 20-ti minutách filmu jsem věděl, že se nebude jednat o nic podprůměrného. Líbilo se mi, jak napětí pozvolna stoupá. Takové filmy vždy rád sleduji. Dále mě zaujalo, že vzpomínky Jill (Seyfried) byly jen lehce naznačené a divák do téměř poslední chvíle netušil, zda se ve všem jedná o skutečnost nebo o částečný výmysl. Pěkné byly i výmluvy Jill v různých situacích a v neposlední řadě povedený závěr. Herecké výkony, námět, kamera a režie byly vynikající. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Takovy prumerny thriller o dvou sestrach a jednom maniakovi, ktereho neschopna policie povazuje za smysleneho. Jill (Seyfriedova) byla jedinou obeti, ktera mu utekla, ale nikdo ji neveri(l), a tak skoncila na psychiatrii. Kdyz pak jedne noci zmizi jeji sestra, je presvedcena, ze sel vrah opet po ni. Dava se na utek pred policii, protoze ma nelegalne drzenou zbran a pritom se ji dari sbirat dukazy a postupovat detektivne na vlastni pest. Jako takova jednohubka neni tento film spatny. Hodne mi pripominal ruzne detektivni herni adventury, kdy se Jill presunuje od jednoho mista s dukazy k druhemu. Celkem vtipne je to, jak si pri ziskavani informaci neustale vymysli ruzne historky, ktere kupodivu funguji. K zaveru je to trochu vic psycho a story se stava vic osobni, ale i tak mi trochu vadilo, ze vrah nebyl blize predstaven, nebyly znamy jeho pohnutky apod. Je to holt takovy maniak, kterych muze po svete chodit spousta, zvlast kdyz ma blizko ten strasidelny les jako v Portlandu... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Největším zabijákem toho to filmu je jednoznačně jeho přihlouplý scénář. Byl jsem jim dokonce tak moc znechucen, že jsem původně uvažoval i o nižším ohodnocení než právě vidíte. Pořád jsem doufal nějakého zvratu a říkal si že to přeci nemůže být tak viditelně laciné... Bylo a to včetně závěru. Proto raději nic neočekávejte, nešpekulujte dopředu, protože to absolutně nemá smysl. Všechno pomaloučku jede a končí tou úplně nejednoduší a nudnou variantou bez špetku nápadu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na thriller s Amandou a čekal jsem víc. Určitě je plus, že režisér poskytuje dost slepých vodítek, takže krimi zápletka zůstává dlouho otevřená. Nicméně soukromé pátrání Amandy mi připomíná pohádku o zvířátkách – jde za liškou, ta ji pošle za vlkem atd. Taky ty její bezprostřední historky se po čase okoukají. A i pár zbytečných postav bych našel. Skoro jako by se tvůrci neshodli, co vlastně chtějí natočit, a každý si od stolu prosadil svůj kousek. Takže jediná pozitiva jsou Amandina pěkná tvářička, sem tam nečekaný humor a napětí v závěru. # příběh 5 | hudba 6 | humor 1 | akce 4 | napětí 5 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, ve kterém jezdila Jill (Amanda Seyfried), byl Švédský Saab 900, vyráběný v letech 1979-1984. Vůz, který vlastnila sestra Jill (Emily Wickersham), byl německý Golf V vyráběný v letech 2003-2009. (JARDAHONDA)
  • Powers (Daniel Sunjata) hovorí Hoodovi (Wes Bentley), že ak chce baliť ženy, mal by sa stať hasičom. Toto je pravdepodobne odkaz na to, že Sunjata hral niekoľko sezón hasiča v seriáli Zachráň ma (od r. 2004). (Arsenal83)
  • Celý film bol natočený v meste Portland v americkom štáte Oregon. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno