Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Film je sice extrémně neoriginální a to ve všech aspektech příběhu,od začátku do konce,přesto nějakou záhadou baví.Vyšetřování má spád,obsazení funguje výborně a občas sem měl dobře husí kůži.Klika je,že mám rád horory,tohle téma,ruční kamery a mám slabost pro luxusní roštěnky s nádhernými oči :) ( Fernanda Andrade ) Škoda,že se tvůrci nepokusili film obohatit o nějaký osobitý aspekt,,či něco zajímavého co se do vysvětlování týče.Prostě čisté,hororové klišé,které je rutinně natočené,dobře zahrané a nenudí.Krásný oddychový průměr. 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad filmu, u kterého není možné vyspoilerovat, jak dopadne, protože nijak nedopadne. Scenáristicky je The Devil Inside velmi slabý, postavy se chovají nepravděpodobně a děj je spíš jen takovým nesouvislým sledem scén než komplexním příběhem, který by cílevědomě někam vedl. Přes všechny mínusy, kterých je opravdu požehnaně, si film nicméně alespoň v druhé a třetí třetině drží jakous takous atmosféru. Hororové scény, které nemají za úkol posunovat "děj", jsou totiž zvládnuté, působí nepříjemně, fungují. Lví podíl na tom má fakt, že použitý doku-styl je až abnormálně vizuálně hnusný, barevně vyblitý, že se nepříjemná atmosféra kouzlí celkem snadno. Jakmile se prostě vymítá nebo posedlí lidí lidé vyvádějí nějaké skopičiny, tak se to celkem dá... Bohužel mnohem častěji se pouze nudně kecá o ničem, takže na doporučení to určitě není. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud na rozpacích, co s tím. První polovina filmu nestojí za nic. Nějak mě tyhle pseudodokumenty přestávají bavit a nejvíce mi vadí třesoucí se kamera. Samotné scény vymítání nejsou špatné, i když mohly být klidně i drsnější. Působí ale vcelku věrohodně. Problém je, že do žánru nepřináší tenhle snímek nic nového a místo mrazivé atmosféry staví na lekačkách. Ty sice fungují, jenže vybafnout za rohem na někoho není nijak těžké. Dal bych 2*, leč třetí je za závěr. Ano, nic jiného si ti tři nezasloužili! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tých exorcistických found footage tu už pár bolo a dopadli ešte omnoho sračkoidnejšie, ale aj tak to asi nie je veľká útecha. Takže žiadna sláva, ale viacmenej som to čakal, ešte že som na to nešiel do kina. Čo tam vlastne bolo, dve scény vyháňania démona a celkom slušne zvládnutá koncovka. Toť vsjo. Jedinou originálnou vecou tu bolo preskakovanie démona z jedného tela do druhého. Ináč klišé, otrepané a stokrát videné. Proste nie, mám taký pocit, že studňa pobožnej handycam tématiky už definitívne vyschla. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se opít trailerem, během filmu pak přišla nepříjemná opice. Nikomu neberu jeho osobní prožitek, ale mně to nedonutilo ani k zamyšlení, ani k opěvným ódám na scény vymýtání, dokonce ani k výměně plíny. Přitom nejvíc jsem sázel právě na to, že se budu bát. Skutečně zajímavých věcí se tvůrci jen letmo dotkli (spory s církví, několikanásobná posedlost), jinak se furt jen žvatlalo a někam přebíhalo. Je mi líto, ale pokud chcete napětí, volte vedlejší sál s Ženou v černém. Tohle je kukuřičná ptákovina, která upadne v zapomnění už cestou z kina, ne-li ze sálu. Dvě hvězdy dávám snad jen z toho důvodu, že nechci vzpomínat na to, kterak jsem nastřádané body na CineStar kartě vyměnil za pytel odpadků... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)
  • Film mal rozpočet 1 000 000 $ a zarobil až 101 000 000 $, čo bol pre produkčnú spoločnosť najzárobkovejší film za posledných 5 rokov. (BoredKid)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno