Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 163)

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Ne špatné, ale až príliš samoúčelné a Baumaxom ohodené. Fuqua má vyžehlené styky s us. podsvětím, čo je verejné tajomstvo. Využíva to ako len zvláda a v snímkoch sa mu to hodí, či už radami, teritoriálne, v lepšiom prípade aj samotným castom. Osobne ma prítomnosť rusákov v každej killovačke unavuje ( spočítaj si filmy ) Bolo by fayn zapnúť kolumbiu, prepnúť na čínske triády, či J-yakuzu, alebo ostať v "trainigovanom ghette" Tamojší eastside/westside dáva kopec možností. Záleží však, či Antoine xce v tomto žanri pokračovať. Za 3. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $101,530,738Tržby Celosvetovo $192,330,738Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,389,965 //počet predaných kusov 610,119Tržby za predaj DVD v USA $20,078,494 //počet predaných kusov 1,104,071║ režisér Antoine Fuqua a Denzel Washington opäť našli spoločnú filmovú reč, namiešali skvelý príbeh o spravodlivosti branej do vlastných rúk, veru takéto námety ma vždy berú a asi okrem mierne rozvláčneho záveru to šľape nadmieru dobre /80%/ ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší nástupce 96 HODIN. Fuqua umí a když dostane kvalitní scénář (Wenk se vybičoval, jinak nic oslnivého na kontě nemá) a ideálně i Denzela do hlavní role, je to radost sledovat. Nikam se nespěchá, naopak jsme pečlivě seznamováni s hrdinou, což se krásně zúročí, když konečně vyhlásí válku nepříteli a násilí začne nevyhnutelně eskalovat. Denzel jako drsný sympoš tradičně vládne, ale záporák ma taky slušné charizma, a Fuqua svědomitě klade na přední místo hrdinu a zároveň to permanentně vizuálně nakopává. Škoda, že po expozici zmizela z filmu postava Aliny a taky že tábor klaďasů de facto neutrpěl žádné ztráty. A MUŽ V OHNI se mi líbil o něco víc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý ja môžem. Drsné pohlady a nekopromiesné jednanie skvelého Denzela Washingtona, priamočiary príbeh, dobrá hudba Gregson-Williamsa, kamera Fioreho a štýlová réžia. Konečne sa Antoine Fuqua z niečim vytiahol. P.S.: v závere v sklade, ak by niekto hľadal hrá skvelý song od Zacka Hemseyho - Vengence. 85% - 4* ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

A já se mu nedivím! Ono postačí, aby si taková kočka jako je Chloë jenom omylem odkašlala, a prostovlasému dědovi, který bydlí o půl planety jinde, se v mžiku ztopoří francouzské hole, péro se mu stočí po zvuku životního šuku na severozápad a začne na starý protézy vyvádět skopičiny. Ostatně, i o mně je známo, že mám pro Chloë jistou slabost - volně přeloženo - prcal bych ji na konferenčním stolku až do skonání světa. A laskavě si nechte ty kecy o pedofilních patáliích strýčka Ištvána. Je jí totiž už krásných 17 let! Jistě, pokud bych se jí rozhodl naklepat maso třeba v Egyptě, kde je sex povolen až od osmnácti let, asi by mi tamější faraoni otvírákem na konzervy separovali koule a hodili je do Nilu, naopak třeba v takovém Mexiku, kde si smíte legálně smočit führera už od ideálních dvanácti, by se mi zase každý rozumný deváťák vysmál, že jsem si na pašování kokainu ještě nevyrobil vlastní vnuky. Takže stačí jen přichystat adekvátní lokaci, nainstalovat konferenční stolek a pak chodit dva roky na přesčas do práce, našetřit si na letenku, letět do New-Yorku, navštívit Jeffa Wadlowa, jít s ním do baru, objednat mu láhev nejdražší skotské, schválně drbnout do skleničky, polít mu klín, dělat že je to nehoda, servilně se mu to snažit utřít, znenadání mu smyslně pohlédnout do očí, nechat přeskočit jiskru, využít příležitosti, překecat ho k výrobě Kick-Ass trojky, propašovat se na natáčení, náhodně v maskérně narazit na Chloë, úlisně ze sebe vypotit "come fuck… bitch" a je to doma! Nic náročného. Jenže já tradičně pohořím už na prvním bodě, protože abych mohl chodit někam na přesčasy, musel bych mít nejdřív práci. Kurva! Filmu bohužel srážím hvězdy za to, že tam Chloë byla jen první půl hodinu a pak až na konci. Kdybych měl zájem dvě hodiny sledovat nesmrtelnýho chlápka, co jednou rukou dokáže zpacifikovat celou americkou kriminalitu, tak se budu dívat buď na Chucka Norrise, nebo na Shreka. Inu, Denzele, nepotěšil jste mne! Míň kokotin, víc Chloë! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Glock 19, UZI, útočná puška M-4 a samopal MP-5. (K98)
  • Denzel Washington (Robert McCall) v rozhovore priznal, že spočiatku sa zdráhal zapojiť sa do tohto filmu, pretože bolo ťažké nájsť režiséra vhodného pre túto prácu. Hoci ho potešilo, že konečným výsledkom bol kasový trhák, netajil, že tento film natočil len kvôli zmluvným záväzkom. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama