Reklama

Reklama

Vymítač ďábla

  • Česko Exorcista (více)
Trailer 1

Regan je dcerou slavné a bohaté herečky. Protože na ni matka nemá čas, tak si ani nevšimne, že se dceřino chování pomalu začíná měnit. Mluví sprostě a obličej se jí křiví do děsivého šklebu. Matka vezme dívku na lékařské vyšetření. Po sérii velmi podrobných vyšetření jsou lékaři bezradní. Dívčin stav se stále horší a teď už napadá i své okolí. Hlas se jí mění a ona komunikuje se svým okolím démonickým hlasem. Jeden z lékařů přijde s návrhem obrátit se na církevního specialistu, exorcistu. Matka to zprvu považuje za hloupost. Když se dívka změní v ďábelskou stvůru, která zabije jejího přítele, nezbývá jí nic jiného než se obrátit na vymítače ďábla. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Joker Punx

Joker Punx (hodnocení, recenze)

Druhý dabing co vyšel na DVD je hrůza všech hrůz, nejlepší byl starej dabing na VHS, Jiří Pomeje byl dobrej ďábel, ale ten druhej dabing úplně dokurvili, vůbec žádný sprostý slovo když mluví Linda Blair jako ďábel, je to trapný a skurvili úplně celej film, to je hrozný jak je to slušný! Zlatej originál!

na příspěvěk reagoval Jello Biafra

Mayers

Mayers (hodnocení, recenze)

Dneska jsem tuhle pecku dokoukal a můžu říct že takhle nepříjemně mi už dlouho nebylo...Linda Blair byla úžasná :)
I po těch letech je to podle mého názoru jeden z nejděsivějších hororů všech dob. Není divu že si herci vytrpěli svoje...

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

UN: Samozřejmě tu jedinou správnou - tu, kterou znal a obdivoval celý svět až do konce 20. století, než přišli producenti (proti vůli režiséra) se svou tzv. DC verzí.

UN

UN (hodnocení, recenze)

tak teda ktoru verziu si mam pustit prvu ? dc ci normal ?

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache: "...kterou jsme snad ani nikdy vidět nechtěli" - tak to je presné. Ja by som aj váhal či sa do DC púšťať, lenže vyšiel v čase boomu režisérksych zostrihov na DVD a drvivá väčšina z nich dopadla nad očakávania: Right Stuff, Apocalypse Now, Big Blue a pod. Po Exorcistovi som bol zúfalý, hnus, zbytočnosť. Ale už ubehlo dosť rokov od tejto strašnej udalosti, je najvyšší čas premazať posledné mlhavé spomienky na túto tragédiu zhliadnutím pôvodného a jediného. :-)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

K tomu se sluší přidat úryvek z článku, na který vkládal odkaz nmafan:

 

Po shlédnutí "producentské" verze naprosto chápu, proč ji Friedkin odmítal, a současně i to, proč se jí producenti tolik dožadovali - film se v ní přizpůsobil vkusu masového diváka... (...) Zní-li tedy reklamní slogan na novou "producentskou" verzi "The Version You´ve Never Seen", tedy "Verze, kterou jste ještě neviděli", doporučil bych ji těm přemýšlivějším filmovým fandům číst jako "Verze, kterou jsme snad ani nikdy vidět nechtěli".

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

nmafan: výstižný článok, tiež som veľmi rád vo svojich očiach rehabilitoval Friedkina... akurát, že pôvodný Omen si vážim skoro tak, ako Exorcistu.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

No vida. Tak Friedkin byl proti tomu! Ne nadarmo jsem si ho v Oblíbených režisérech ponechal. Takže žádný Director's cut... Idiots cut je to! Já to vždycky říkal.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Je stejně zajímavé, jaký chaos v tom díky té DC verzi panuje, a jak jsou i mladí fanoušci Exorcisty zmateni, co v které verzi vlastně bylo. Už i já jsem se tím nechal ovlivnit. :-)  V každém případě, pokud někdo víte o kvalitní původní (!) verzi Exorcisty s cz titulky, dejte mi vědět do pošty. Zkusil jsem spočítat, kolikrát jsem ten film viděl. Vyšlo mi, že (plus mínus) 10x. (DC zhruba 2x, a už nikdy víc!) V každém případě jsou ještě lidé, kteří Exorcistu nikdy neviděli, a byla by škoda, kdyby jejich první setkání s tímto klenotem bylo právě prostřednictvím DC. Tak tomu ostatně nejspíš bylo u drtivé většiny hodnotících - odhaduju to tak na 90%. Myslím, že kdyby neexistoval ten director's cut, byl by dnes Exorcista mezi 200 nejlépe hodnocenými filmy na csfd.

Tomes83

Tomes83 (hodnocení, recenze)

Právě jsem prověřil, to co tu píše Němi a musím mu dát za pravdu! Spiderwalk se v originální verzi Exorcisty skutečně nevyskytuje a scéna končí přesně tak jak popisuje! Tímto se tedy musím omluvit uživateli Mr. Apache, kterého jsem uvedl v omyl, protože jsem naposledy viděl dc verzi a z videí z youtube jsem pak soudil, že v původní verzi Regan vyplazuje po spiderwalku jazyk na Chris, zatímco v nové pak chrčí krev! Budu tedy muset oprášit verzi z roku 1973 a připomenout si jak moc je vlastně rozdílná oproti Director's cut z roku 2000! Dnes už ale ne, chci mít klidné spaní!!!

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Němi: OK. (Moje paměť dostává pěkné kapky.) Tak když už nic, alespoň jsem měl s tím spiderwalkem původně pravdu, že tam není. Asi jsem tu scénu viděl někde jinde (možná právě v tom dokumentu), a když jsem to teď sledoval na youtube, tak se mi vybavilo, že to vlastně znám. Ať tak, či onak, původní Exorcista je geniální film a DC je skvrna, která nikdy neměla vzniknout. Ty nadbytečné scény měli použít maximálně jako bonusy na nějakou Anniversary Edition a byl by klid.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Spiderwalk v puvodni verzi neni. Mam obe na BD a scena konci tim, ze se Chris otoci ke zdi a breci (nasleduje zatmivacka). To co je na YT je vystrizeno z jednoho dokumentu k Vymitaci. Friedkin tam vysvetluje, ze to nepouzili, protoze byly prilis videt draty (ktere tenkrat nemohli odmazat) a podobne.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

woody: Nemyslím, pouze se dohaduji na základě osobních zkušeností. Bylo by pěkné, kdyby k tomu někdo přihodil taky svoje vlastní, tak jako 2-Xtreme, abychom se někam dobrali. Jestli jsem to správně pochopil, tak např. El Indio viděl původní verzi nedávno, a spiderwalk tam nebyl (kdežto to ostatní ano). Ze mě už víc na toto téma nedostaneš, svou paměť jsem myslím vyždímal na dřeň.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Mr.Apache: myslíš, že masturbace krucifixem ani pozvracení nevadí, ale složitější gymnastická ekvilibristika je fujki? (nedřením, jen si nemyslím, že by to vystřihovali při zachování těch zbylých scén).

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

2-Xtreme: Právě, tady jsme u jádra pudla. Já jsem si to taky nemohl z původní verze vybavit, a tak jsem usoudil, že tam spiderwalk není. ALE! Zadal jsem do googlu "spiderwalk in original version The Exorcist" a našlo mi to na youtube právě níže postovanou ukázku. A normálně jsem si vzpomněl, že když jsem Exorcistu viděl úplně poprvé (na rakouské TV - bylo to mimochodem na konci roku 1987 nebo na začátku roku 1988), tak právě tahle scéna tam skutečně byla! Možné vysvětlení je, že na našich televizích prostě kolovala cenzurovaná verze, ze které byl spiderwalk vystřižen.

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnocení, recenze)

Verziu na čT1 s tit. som videl a dokonca to bolo po prvý krát čo som videl Exorcistu, len nepamätám si ten spiderwalk čo si sem linkoval. Može byť, že sú dokonca 2 pôvodné verzie? Lebo vážne si tu scénu neviem vybaviť. Chcelo by to vhsku s nahrávkou z čt1 :)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Reklamní slogan "The Version You've Never Seen" patří samozřejmě DC verzi. Jak jednou někdo výstižně poznamenal, jde nejen o verzi, kterou jste nikdy neviděli, ale také o verzi, kterou jste nikdy ani vidět nechtěli. :-)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

2-Xtreme: Od svého vzniku v roce 1973 až do roku 1989 byl u nás Exorcista (tak jako většina horrorů) zakázán komunisty, a to přesto, že v 80. letech byl v učebnicích pro filmové školy běžně uváděn mezi nejdůležitějšími díly světové kinematografie. Oficiálně se u nás tento film objevil začátkem 90. let, kdy vyšel na VHS s dabingem. Do poloviny 90. let ho dávala (minimálně jednou, ale možná i 2x) ČT v původním znění s titulky. V druhé polovině 90. let běžel Exorcista (samozřejmě s dabingem) cca 2x na Nově a pak (nejspíš také 2x) na Primě.
V roce 2000 se ve světových i našich kinech poprvé objevila DC verze, která o něco později vyšla na DVD. Od té doby se u nás všude šíří pouze DC verze, avšak tuzemské televize, na kterých se Exorcista čas od času objeví, používají původní verzi, bohužel však s novým (značně zmršeným) dabingem. Je jasné, že původní verze filmu byla ve světě do roku 2000 vydána na DVD, a to nejspíš několikrát, ale nesetkal jsem se s tím, že by byla běžně k mání také u nás.

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnocení, recenze)

A pritom aj náš trh s DVD a Bluray propagoval DC filmu so sloganom The Version You've Never Seen. Pritom, ked to bolo s premiérou tak ako píšete, to moc logiku nedáva. SK/CZ divák mal možnosť vidieť DC v kine, na DVD opäť len DC a originál až v roku 2010 na velkom plátne? Neviete ako to bolo so starými DVD? Nebola tam originálna verzia? Pretože od apríla/dubna tohto roku je vonku okrem blúčka s DC aj 2DVD, ktoré má obsahovať obe verzie filmu.
http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=20364&level=286

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

22.12.2020

Studio Blumhouse (Uteč, Neviditelný) se chce vrátit ke slavné filmové sérii Vymítače ďábla a to rovnou s pokračováním. Zatím není jasné, o jak přímé pokračování by mělo jít a zda by nový sequel mohl… (více)

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama