Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých lidí se vydává tábořit do hlubokých lesů. Přes varování nedbají a utáboří se uprostřed krásné, ale divoké přírody. Od začátku je však někdo sleduje a je jim v patách. Začínají se dít podivné věci, které vyústí v teror a nepředstavitelnou noční můru... (Flipnic)

Recenze (44)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na hixploitation reznutý slasherom (dokonca aj na 80’tky) veľmi nevýrazné. Neviem, koho toto čím nadchlo, no v posledných dňoch som videl viacero filmov v rámci tohto žánru, pričom tie napriek tomu že medzi horor zaradené neboli, ponúkli ďaleko väčšiu zábavu ako táto hlúpota bez kvality po všetkých stránkach. Ani krv, ani gore, atmosféra jakš tak, herecké výkony z drbškoly, správanie postáv musím tolerovať, lebo to už je vynúteno akceptovateľné mínus v rámci tohto žánru. Slabota .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přežije blbá bloncka nebo debilní blonďák? Lesní slashery mám rád a tohle je příjemná, byť tuctová a předvídatelná osmdesátková naháněčka. Čekal jsem poněkud více nápaditosti, překvapení a originality, avšak nakonec jde pouze o variaci oblíbeného tématu: parta mladých frajerů vyjede tábořit do hor, jsou dvakrát varováni, leč oni si z toho nic nedělají. Na tehdejší dobu skromná nahota a jen trocha krve. Závěr jsem si představoval dosti jinak... Les s řekou a vodopády za plný počet, fajn hudba + Blondie: Heart Of Glass a obstojná kamera. Na jedno podívání dostačující. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Oproti obdobným filmům Deliverance nebo Rituals to působí jako normální více méně nereálná vyvražďovačka bez většího napětí, která má několik docela viditelných logických chyb a často používá zaběhnutej vývoj hororových scén, kvůli kterýmu někdo jako já, ví dopředu, co se přesně stane a ono to bohužel vždycky vyjde ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za sebe musím uznat,že Just Before Dawn pro mě bylo celkem milým překvapením. Ačkoliv se nejedná o slasher, kterej by dokázal překvapit originálním námětem, hereckejma výkonama či přemírou krve a gore efektů (ty tady nejsou prakticky vůbec). I přesto mi tenhle kousek kápl do noty. Myslím si, že Lieberman dokázal z toho mála co měl k dispozici vytěžit maximum. Prostředí lesa je k hororu jako stvořený, atmosféru to mělo taky celkem ucházející a hlavní " Killer " byl docela řízek. A ten jeho smích. No luxus. Určitě nic co by jste chtěli slyšet před smrtí. Jediný co bych filmu vytknul je ten konec. Zakončení filmu mohl Lieberman vyšperkovat víc. Ale i přesto je za mě Just Before Dawn lepší jak některý díly ze série Friday the 13th. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PEKNE TO POKRAČUJE. NIČ INÉ SOM ANI NEČAKAL." __ Na jednej strane vynikajúca atmosféra spájajúca v sebe krásnu divokú prírodu odľahlých hôr s neopakovateľným feelingom 80. rokov a slušným napätím, na druhej strane veľké množstvo logických nedostatkov, ktoré vo svojej podstate kreujú celý príbeh až do samotného záveru. Kompenzáciu okrem odhalených ženských predností - ktoré považujem v tej dobe v žánri za samozrejmosť -vidím vo vynikajúcom stvárnení ,,dvojčat" (ne)hercom Johnom Hunsakerom, ktorý zaostalým retardom snáď naozaj je. Preto aj napriek nedostatkom benevolentne udeľujem 3*, ostatne tu treba hodnotiť iným merítkom. George Kennedy je slabo využitý, hoci nikdy nebol v žánri hororu doma. (124. hodnotenie, 27. komentár k filmu) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Aj napriek svojmu starému ošumelému vzhľadu a dojmu autentickosti, starý kostol z filmu nie je skutočnou stavbou, ale iba filmárskou kulisou. (beso74)
  • Pôvodný scenár počítal so šiestimi kempujúcimi mladými ľuďmi. Ta šiesta mala byť Eileen a mala zahynúť zhodením z útesu. (beso74)
  • Podle scénáře se měl film jmenovat The Last Ritual. (Chatterer)

Reklama

Reklama