Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • Česko Black Christmas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poklidně univerzitní městečko Bedford se jako každý rok připravuje na Vánoce. Žádná ze studentek na dívčí koleji netuší, že se do jejich soukromí vkradl démonický cizinec. Vše začíná obscénními telefonáty, avšak brzy nastávají teror a hrůza, nešetřící žádnou z dívek. Jejich osud se ocitá v rukou psychopata... Film, který byl natočen o čtyři roky dříve než legendární Halloween, je všeobecně považován za kultovní film své kategorie a neměl by uniknout vyznavačům hororového žánru. (Popron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V podstate rozumiem vysokým i nízkym hodnoteniam, ale bez dlhého zvažovania sa pridávam k druhej skupine. Pokiaľ sledujete horor vo večerných hodinách úplne sám a napriek tomu vás ani raz nevystraší, niečo musí byť zle. Za celých 98-minút dôjde k niekoľkým menej výrazným vraždám a do toho zopárkrát zazvoní telefón s perverzným volajúcim. Napriek tomu si myslím, že svojho času mohli Čierne Vianoce pôsobiť omnoho desivejšie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hororová libůstka na malém prostoru jednoho dívčího internátu, která nikam nespěchá. Já si ono pomalé tempo, které může leckterým vadit, i díky sympatickému hereckému obsazení docela vychutnal. Napětí, které díky stálé přítomnosti skrytého zla prostupuje celým snímkem, výborně graduje v pravidelných intervalech vražedných útoků a ve finále nabere maximálních obrátek, a tak to má být, tak to mám rád. Černé Vánoce v rámci svého žánru mohou působit velmi minimalisticky a umírněně, pro někoho možná až nudně. Z mého pohledu se ale jedná o překvapivě inteligentní vybíjenou s parádní atmosférou. A jsem zvědavý na remake. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Škoda, že první polovina filmu naprosto postrádá napětí a jakékoliv lákadlo, které by dokázalo udržet pozornost diváka. Závěr už to bohužel nezachrání a vlastně ani nemá čím, jelikož zápletka je silně předvídatelná. Spíše než horor mi Black Chrismas připadalo jako trochu temnější krimi. Alespoň, že John Saxon v roli detektiva velmi potěšil. Očekával jsem víc než jen tento snadno zapomenutelný průměr. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Veľký dom, ktorý je útočiskom vraha, veselý sesterský vianočný večierok a niekoľko farebných dekorácií a zasneženej krajiny spolu tvoria tento preslávený slasher ešte z doby, z ktorej neskôr vzišiel pozoruhodnejší a viac lákavejší Carpenterov Halloween. Táto klasika ma síce lákala už predtým, no ja som dal radšej prednosť Carpenterovmu preslávenému Halloweenu, a urobil som dobre. Black Christmas ma spočiatku zaujal, lenže od cca 30 minúte ma to začalo strašne nudiť a bol som presvedčený otom, kto po celý ten čas vraždí, ale neskôr som zbadal nemalú pravda, z ktorej sa vykukľala zaujímavá pointa s nečakaným koncom, ktorá sa podľa mňa vydarila. Ale to je asi všetko, film sa ani náhodou nepodobá na horor, ale skôr na detektívnu záležitosť a občasným pátraním po vrahovi. Ten vrah nielenže není ukázaný, ale má aj skrytú identitu, takže ho nemôžete identifikovať. Keby som film pozeral v podnapitom stave, dal by som tomu celých 5 hviezdičiek, ale ja som ho pozrel v triezvom stave. U mňa si film nezaslúži veľa bodov, atmosféri som sa dočkal no ale ani to nestačilo, takto len na 60 percent. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý vyvražďovák. Slušná atmosféra (i když ne tak tísnivá jako u Halloweenu nebo Pátku 13, ale u těch telefonátů jsem měl docela husinu.) a docela dobré napětí, zajímavý způsoby vražd, naprosto dementní policie ("felatio":-)) a ten otevřený konec byl super (kdyby mi teď zazvonil telefon tak se asi poseru:-)) Konec nechal hodně otázek a urřitě by i dobře připravil půdu pro sequel, ale na druhou stranu jsem rád, že k sequelu nedošlo a nemáme tady Black Christmas 1 - 10. A navíc je tu ještě jedno velké pozitivum - hlavní hrdinka není blondýna :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Roy Moore se připsaní scénáře nechal údajně inspirovat sérií vražd, které se odehrávaly v kanadském Montrealu v provincii Quebec kolem vánočních svátků. (Stocki)
  • Vrah je díky tvůrcům anonymní. Divák se o něm něco dozví až v remaku z roku 2006. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama