Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

liskam 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je průměrný, takový zdlouhavý a nicneříkající...ale když se člověk prokouše za polovinu,začíná se propadat do nepříjemné paranoidní atmosféry která získává s ubíhajícími minutamy na rychlosti. Ve většině filmů jsou špioni nařachaný svalovci kreří jsou nesmrtelní,tenhle snímek vám špiony ukáže z jiné ""lidské"" stránky (podle mně mnohem realnější). Navíc mě dostal herecký výkon Jeremyho Nothama....je to prostě chameleon..!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Total Recall, tak trochu to a tak trochu hento. Zapletka nie je prilis originalna a rozpocet bol dost nizky, takze sa prakticky nedockame ziadnej akcie, ale napriek tomu je to neskutocne stylovo natocene. Vynimocne mi nevadil ani digivrtulnik. Film ma po cely cas uchvatnu atmosferu, ktora ma ani po x-tom pozreti neprestava bavit. Skvely je aj jednoduchy hudobny motiv. Najviac ma ale fascinuje Jeremy Northam v hlavnej ulohe zmäteneho hrdinu, ktory nakoniec na vsetko prijde a pointa je dokonale romanticka. Chemia medzi nim a nadhernou Lucy Liu funguje na 100%. A v malej ulohe agenta v trezore zaziari aj reziserov oblubenec David Hewlett. Objektivne by to bolo mozno len za 4*. Je to proste bezchybna nizkorozpoctova zanrovka v ktorej neviete, co sa stane o 5 minut, ale mne ten film dokonale sadol, takze davam bez problemov 5*. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Perfektní sci-fi, pro některé možná předvídatelné, pro mě ultra zábavné a napínavé, kreativní. Ani minutu jsem se nenudil. Po dokonalé Kostce Natali potvrzuje, že na to prostě má a ukazuje, že je schopen kromě dokonalého navození atmosféry a pohrávání si s divákem odvyprávět i příběh. Mrzí mě, že zatím nemohu sehnat Nothnig a zároveň se těším na Splice. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl kdysi, tak se mi to ohromně líbilo. Pak ale nastal velkej boom filmovejch zvratů a člověk se z nich stal ke všemu strašně předvídatelnej. A tak na druhé skouknutí po 15 letech (kdy jsem všechno už zapomněl), jsem předvídal až moc. Nic proti scénáři - většinu času zajímavě ubíhá a baví... a pak přijde docela stupidní konec, kdy si říkáte, proč to potřeboval na disku a nezničil to hned. Jinak je to sice levné, ale účinné - respekt, že za malé peníze se dá natočit solidní sci-fi (nečekejte ale žádné velké sci-fi scény, tohle je tak málo sci-fi, že jsem ze začátku ani nevěděl, že to bude sci-fi). Jeremy Northam mě touto rolí oslovil a je škoda, že ho není víc vidět. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Konspirace. Korporace. Kopie. Konfigurace (chybná). Především vnitřně nepoctivý film, jenž předstírá inteligentní alternativu ke zkorumpovanému světu (lhostejno, zda ona zkaženost je domnělá či skutečná), přičemž sám nenažraně přijímá jeho pravidla (IMHO). No, tak je to hezky natočené... No a co... Jedna hvězdička s pachutí odpadu. Fuj. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)
  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama