Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to takový klasická 2, nepřináší nic nového. Danzel Washington hraje opět stejného tvrďáka. Teď se ale role vymění, protože jdou po změn po něm. Na konci si je samozřejmě vychutná. Spiknou se proti němu vlastní lidi. On teda musí dělat to, co umí nejlíp. Ani pasti moc originální nebyly. Líbila se mi scéna v autě. Jinak nic zvláštního. "Co jste zač?" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Akční scény srovnatelně dobré s jedničkou, ale ten zbytek již mírně pokulhává. Vyzdvyhl bych především rvačku agentky proti batůžkářkům a Denzela Washingtona s partou nevychovanců, zbytek však jen taková klasika, která byť neurazí je úplně zapomenutelná. Nebylo to sice špatné, ale tornádo ve finále dosti přehnané a uveřitelnost závěru spíše kazilo. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když Denzel zapne svůj "alpha predator killer instinct", je to docela cool a likvidace padouchů jsou příjemně satisfakční. Zbytek je senilní revenge slátanina bez jediného nápadu. Terminátor v důchodu je vždy o krok napřed, odhalí i neodhalitelné a v mezičase stíhá číst Prousta, napravovat problematické menšiny a pomáhat popleteným seniorům. Bodejť by nestíhal, když se záporáci chovají zhruba jako my, když jsme si v sedmi letech hráli na vojáky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférou niekde inde, než prvý diel, čo Fuquovi kvitujem, pretože mi E2 v tomto smere asi sadol viac. Chýba však už akýkoľvek nadhľad a divák by mal po konci fimu pocítiť súznenie s menšinami, pretože tvorcovia asi predpokladali, že pred návštevou kina toho schopný nikto nebol a keď z neho bude vychádzať, tak sa asi zázračne zmení spoločnosť. Vlastne všetky odbočky sú pre ústredný dej úplne zbytočné, vrátane kamarátstva s maliarom. Otrepaná vnútro-inštitútno-korupčná zápletka je síce otrepaná, ale na druhú stranu prekvapí tým, ako celú vec všetci berú racionálne a nikoho vlastne nič neprekvapilo. Bum-bum však bude aj tak, len tu nikto nič neberie extra osobne, proste rozkazy zhora. Finále poteší, ale skôr prostredím než priebehom. Bill Pulman asi nakrúcal súbežne niekde inde, je tu len v zopár scénach a taktiež je pre dej zhola zbytočný. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ono by to nebylo tak špatné nebýt toho naprosto "nečekaného" a "velice originálního" rozhodnutí ohledně záporáka. To je prostě scénáristická lenost v praxi, postokurvapadesátý opsat tuhle změnu charakteru (tady ještě o to horší, že ta postava se jako klaďas chová i v momentech, kdy nemusí) a myslet, že jsme na to vyzráli - poďte, kucí, high-five, bomby, dvě tři packy, jsme pašáci. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve státě Massachusetts (USA) a v Istanbulu v Turecku. (ČSFD)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly puška M-110, M-4, MAC-10 a pistole Glock 19. (K98)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno