Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků III

  • Austrálie Howling III (více)

Obsahy(1)

Z pustin znovu přicházejí vlkodlaci a hledají další oběti. Pouze profesor Beckmyer dokáže pochopit utrpění těchto tvorů, když provádí ve své laboratoři na zajatém vlkodlakovi experimenty. Ale vláda se s tím nemůže smířit a je odhodlána Satanova vyslance zlikvidovat za každou cenu. (Guild Home Video)

Recenze (41)

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám etický problém označiť to za jeden zo 101 najhorších hororov, aké som v živote videl. Je to úplné dno. Od masiek cez hercov po réžiu a scenár. Scenár je preplnený šialenosťami. Napr. vlkožena utečie od vlkospoločenstva tak, že sa vlkomužovi vytrhne z náručia a začne bežať rýchlosťou dve metre za desať sekúnd. Namiesto toho, aby ju proste ježišikristenanebi chytil, kričí na ňu, aby stála. Ona ale prekvapivo utečie a rafinovane sa pred svorkou ukryje tak, že sa pokúsi stať hereckou hviezdu v (!!!) a oni ju následne idú hľadať do Sydney v prezlečení za mníšky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Voják ve stanu sleduje s narůstajícím strachem na stanovém plátně siluetu vlkodlaka promenujícího se táborem. Natáhne se pro bazuku a v momentě kdy vlkodlak vtrhne do stanu, mu vystřelí rovnou do tlamy a následná exploze je oba roztrhá... Tahle scéna mě nepokrytě nadchla a za ni dávám tu jednu hvězdičku, zbytek filmu, který se mimo internet honosí podtitulem Marsupials (Vačnatci), je ale odpadní. Moje první a poslední setkání se sérií HOWLING. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Howling 3 je od stejného režisera jako dvojka této série. A opět je to kuriozita jako hrom. Tentokrát tu máme seriozní příběh. Cha seriozní. Je totiž dokázána skutečná existence vlkodlaků a lidstvo vede spory zda mají likantropové právo na život mezi námi obyčejnýmy smrtelníky. Ano budou následovat diskuse hlav pomazaných a etudy ze života hodných spořádaných vlkodlaků. Zní to hrozně, že? A taky to hrozné je. Něco ve stylu brakových pokračování Planety opic. Jenže pak tu jsou určité světlé body. Jednoznačně velice zajímavé masky vlkodlaků a velmi nápadité jejich útoky na lidi. Já určitě jen tak lehce nezapomenu na uškvařenou, mumifikovanou mršinu jednoho z likantropů, která najednou obživne a s chutí jde na věc. A pak aby to nebylo málo se režisér k socialnímu dramatu a hororu rozhodl žádat ještě komedii a parodii. Scény kdy se z jedné vlkodlačice stává herečka a ona dokonce dostává Oscara jsou taky nářezové. Nemluvě o linii vyprávění popisující výchovu mládátka vlkodlaka ve vaku své matky. No sečteno podtrženo Howling 3 je slušná kuriozita, stejně jako druhý díl série, a povinnost pro fanoušky hororů ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Koupím ti sony walkmana, pokud se budeš chovat slušně." Dvojka Howling, natáčená v Československu, byla docela bizarní úlet, ale poté, co se Philippe Mora se svými vlkodlaky přesunul do Austrálie, otočil prudce kormidlem a z trojky udělal lehce mentorskou agitační dobrodružnou paranormální romanci s příměsí exotiky, okořeněnou špetkou humoru. Velmi potěšujícícm faktem je zapojení australských reálií i mytologie, včetně vakovlka. Odklon od klasických vlkodlaků k v podstatě paranormálkně mezidruhovému křížení nevnímám nijkak negativně, naopak, přišlo mi to vcelku originální a zajímavé. Kapitolou samou o sobě jsou masky, které jsou svým způsobem směšné, ale stejně tak úžasné. Pro našince je film zajímavý hlavně obsazením emigrantky Dáši Bláhové do jedné z výrazných rolí, které se zhostila poměrně sympaticky. V osmdesátých letech vzniklo hodně levných podivností, tohle patří k těm zajímavějším a vydařenějším, dneska by si tohle troufl už málokdo. Je sympatické, že byť nijak zvlášť převratné, první tři díly série si tu laťku zájmu a kvality drží ve stejné lajně. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už je i na mě moc. Marně hledám, co bylo na tomhle imbecilním hororu povedené. Phillipe Mora nikdy nepatřil k zajímavým režisérům, ale u jeho flákot se dalo, při troše dobré hororové vůle, přece jen pobavit. Jenže tohle bylo tak strašné, až mně není jasné, proč jsem tomu dal šanci. Chudák Dagmar Bláhová musela v emigraci brát i takové podřadné role. Když to tak vezmu, ještě jsem neviděl pořádný horor o vlkodlacích, ale tenhle suveréně okupuje nejspodnější patra na tohle téma. 0% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle románové trilogie "Howling" z let 1979 až 1985 Garyho Brandnera. (Terva)
  • Nedlouho po začátku filmu, kdy hlavní postavy leží ne posteli, je možné všimnout si plakátu ke snímku V dosahu bestie (1982), který rovněž režíroval Philippe Mora. (Campbell)

Reklama

Reklama