Reklama

Reklama

Španělská princezna

(seriál)
  • USA The Spanish Princess (více)
Trailer 1
USA, (2019–2020), 15 h 15 min (Minutáž: 54–60 min)

Předloha:

Philippa Gregory (kniha)

Hrají:

Charlotte Hope, Elliot Cowan, Stuart McNeil, Ruairi O'Connor, Richard Pepper, Alan McKenna, Bradley Birkholz, Olly Rix, Laura Carmichael, Jack Baggs (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osmidílné historické drama Španělská princezna pojednává o Kateřině Aragonské, krásné mladé španělské princezně, které je již od dětství zaslíben anglický trůn. Přijíždí proto do pošmourné, deštěm bičované Anglie se svým pompézním a rozmanitým královským dvorem včetně dvorní dámy Liny, pocházející ze subsaharské Afriky. Stane se princeznou z Walesu, ale po náhlé smrti prince Artura, za něhož se provdala, vše nasvědčuje tomu, že je pro ni trůn navždy ztracen. Kateřina však tvrdí, že její manželství nikdy nebylo naplněno, takže je stále pannou. Začne se zajímat o nového dědice, charismatického a umíněného prince Jindřicha, který bude jednoho dne vládnout jako král Jindřich VIII. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele SoulAsAGem k tomuto seriálu (3)

Španělská princezna (2019) 

I když hodnocení jednotlivých sérií ukazuje opak, pro mě jednoznačně lepší byla 1. Zde se setkáváme s mladou Catalinou Aragonskou, budoucí královnou Anglie, jako s mladou sebevědomou, ženou, která dostojí svého poslání stůj co stůj. Rod Tudorovců je velmi chladný a nemilosrdný, co mladá Catalina zjišťuje velmi rychle, stejně tak, že zde je to králova matka Lady Margaret, která všechno řídí pevnou rukou. První série má mnohé co nabídnout, zajímavé postavy, láska Cataliny s Henrym, politika, intriky a zrady. Když byla naživu ještě stará královna matka (Lady Margaret), strašně jsem si přála, aby už ta babizna zaklepala bačkorama, nicméně musím přiznat, že po její smrti serial rapidně klesnul na kvalitě. Byla velmi důležitou postavou, která dost držela mou pozornost a v průběhu seriálu ve mě vyvolávala různorodé emoce, takže to celé mělo šťávu. Henry VIII byl jako mladý princ pozoruhodný, ale jako král na mě působil velmi nepřesvědčivě a nejsem si jistá jeho obsazením v seriálu, nakolik ve skutečnosti král Henry VIII vládl pevnou rukou, byl přísný, nemilosrdný a doslova si dělal co chce, když se později dokázal pasovat na nejvyšší hlavu církve. Tyto jeho vlastnosti a povahové rysy v seriálu chybí. Trochu si pohrávám i s myšlenkou, že příběh Cataliny Aragonské mohl být vyprávěn až do jejího konce, jsem toho názoru, že jsme pd tvůrců mohli dostat ještě samotnou anulaci sňatku s Henrym a sňatek s Annou Boleynovou, který dokonce udělal z princezny Marie bastarda a následná smrt samotné Cataliny, která mohla být i příčinou smrti dalšího Henryho nenarozeného syna? ()

Série 1 (2019) (S01) 

Prvotní nadšení začalo upadat krátce po Arthurově smrti. Přestože víme, že si Catalina nakonec vezme Henryho V|||, musíme absolvovat maraton zvratů a strastiplné cesty,než se tak stane. I když ve skutečnosti si myslím, že to tak dramatické nebylo. Smrtí Catalininy matky se sice vše zkomplikovalo, ale zde se to tvůrci snažili tak zdramatizovat, že seriál začal připomínat argentinskou telenovelu. Musím říci, že princ Henry V||| působí velmi sympaticky a jen těžko si představit, čím se teprve stane. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Bohužel ani druhá série nenaplnila má očekávání, děj se na můj vkus vlekl. Když byla naživu ještě stará královna matka (Lady Margaret), strašně jsem si přála, aby už ta babizna zaklepala bačkorama, nicméně musím přiznat, že po její smrti serial rapidně klesnul na kvalitě. Byla velmi důležitou postavou, která dost držela mou pozornost a v průběhu seriálu ve mě vyvolávala různorodé emoce, takže to celé mělo šťávu. Naopak král Henry VIII byl jako mladý princ pozoruhodný, ale jako král na mě působil velmi nepřesvědčivě a nejsem si jistá jeho obsazením v seriálu, nakolik král Henry VIII vládl pevnou rukou, ale byl přísný a doslova si dělal co chce, když se později dokázal pasovat na nejvyšší hlavu církve. Trochu si pohrávám s myšlenkou, že příběh Cataliny Aragonské mohl být vyprávěn až do jejího konce, jsem toho názoru, že jsme pd tvůrců mohli dostat ještě samotnou anulaci a sňatek s Annou Boleynovou, který dokonce udělal z princezny Marie bastarda. ()

Reklama

Reklama