Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Remake britského The Caller (2011) a i když ten jsem neviděl, podle hodnocení ČSFD se jedná o lepší film, než originál. Telefon zvonící 20 let do budoucnosti, dvě ženy, vraždy, snaha změnit budoucnost i minulost, motýlí efekt vždy, když se v minulosti něco stane. Herecky výborné, temné. Chaos vyplývající z faktu, že jedna postava je vrah a psychopat. ■ “Tohle máš za to, že nezvedáš telefon.” ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit několik možností, jak by mohl fungovat časový paradox, ale takhle by to tedy rozhodně být nemohlo. To ovšem nic nemění na tom, že nuda se rozhodně nekonala, napínavé to bylo místy ažaž, a scénář si vystačil s jedním místem a pár lidmi, což jsou prostě parametry dobrého filmu. 70% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Ďalšia kvalita od Netflixu. Telefón funguje skôr ako mysteriózny triler než horor. Aavšk triler originálny,dobre vymyslený, temný, atmosferický, s kvalitným gore a 1 veľmi zaujímavým a podareným zvratom. Jeden z mála podobne ladených ázijských filmov, ktorý sa mi páčil, keďže obvykle ázijské trilery/horory príliš nemusím. PS: Tá pošahaná maniačka volajúca z druhej strany bola zahratá veľmi kvalitne. 75% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Takové (polo)remaky si dám líbit! Pravda, obešel bych se bez toho anglického dabingu, ale zase chápu, že když do toho Netflix dává prašule, chce zabodovat i v USA, kde titulky nikdo číst nechce. Ústřední motiv Telefonu je sice jednoduchý, ale zato velice efektně rozpracovaný. V tomto příběhu se sice necestuje časem, ale budoucnost s minulostí se díky telefonu ovlivňují tak zásadním způsobem, že vlastně probíhají v jeden moment. Rýpalové namítnou...a co časový paradox, co větvení časových přímek, alternativní časové linie? Jakkoliv to zní divně, tak právě časový paradox tvůrci využívají a funguje jim to skvěle. U podobných filmů se mi často spustí při prznění logiky v hlavě alarm.. ale tady nic, paráda. Navíc je to řemeslně skvěle zvládnuté a svoje udělají jak neokoukaní herci, tak prostředí. I když... jedno drobné zafrflání bych mě...když prohlásí dívka, které bych hádal tak 15 let, že je jí 28 a následně se posuneme dějem o dalších 20 let dopředu a ona vypadá skoro pořád stejně... trochu se mi párkrát hádal mozek s očima. Závidím korejským mužům, že jim ženy nestárnou a ženám, že si nemusí za celý život vyměnit fotku v občance . Ale to je společně s dlouhou stopáží jediná drobná výhrada. Jižní Korea chrlí jeden lepší film než druhý a je to i díky Netflixu, který fandům sci-fi a hororů seslalo samo nebe. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně povedený korejský thriller,který se sice pomaleji rozjíždí,ale už asi ve třetině nabere solidní obrátky a vydrží mu to až do konce.Určitě by se tomu dalo leccos vyčíst z hlediska logiky,ale tohle je přesně jeden z těch filmů,kde sem vůbec neměl potřebu řešit,zda to dává nebo nedává smysl.Trochu škoda,že v synopsi je hned vyzrazen jeden ze zásadních "zvratů",protože jedna z postav není od začátku psychopat a sériový vrah a dostane se k tomu až postupně (nebo to aspoň tak působí) a věřím,že kdyby s tím divák od začátku nepočítal,mohlo to být mnohem překvapivější...80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama