Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Videa (39)

Trailer

Recenze (767)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Ten kdo hledá nepředstavitelnou dávku mystéria, záhad, nevysvětlitelna a tajemství, tak ten musí zajisté vidět Akta - X. Protože nic lepšího na světě není. Mulder a Scullyova jsou legendami ve strašení lidí. Už jenom samotné jejich působení v seriálu. Pokaždé když došlo na odhalování pravdy, do toho ještě ta šíleně nervydrancující hudba, zamrznul jsem do gauče a bál vystščit nohy ven. Je to asi nejvíc sci - fi, horor a mysteriózní v jednom. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niet pochýb o tom, že tento seriál bol odjakživa, mojim kultovým. V pamäti mi rezonuje najmä jeden príbeh. "The X files - HOME". Jedného dňa v malom mestečku Homu nájdu mŕtvolu malého dieťaťa. Miestny šerif Andy Taylor je z nálezu, rovnako ako okolitá populácia zhrozený. O pomoc pri vyšetrovaní požiada FBI. K prípadu je vyslaná osvedčená dvojica Mulder a Scullyová. Podarí sa im spoločne vypátrať vraha novorodenca? Pre fanúšika hororového subžánru hixploitation, jednoznačne najlepšia časť zo všetkých. Vrelo doporučujem. Ja som si dnes "krásne" zaspomínal. Nikdy nezabudnem ako v televíznej relácii "otázky pre riaditeľa", nespokojní občania bombardovali "najvyššieho" pohoršujúcimi listami - čože to za časť odvysielali po ôsmej hodine. Verte-neverte. Seriál následne presunuli po 22:00. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dnes už lehce časem vyčpělý sci-fi seriál, který v devadesátých letech spolu se mladším Outer limits přitahoval milovníky tohoto žánru pravidelně k obrazovkám. Některé díly byly slabší, u některých se tajil dech... Nedávno jsem viděl díl s ploštěncem a už to zkrátka nebylo ono jako tenkrát poprvé... Pamatuji si to ráno tenkrát na střední, kdy jsme si všichni sdělovali zážitky... Naše oblíbené studentské jídlo šunkový závitek v aspiku jsme díky ploštěnci na týden vynechali :-) ! Podruhé je to zkrátka vždy slabší, protože odpadá moment překvapení a pak také divák od toho roku 1993 lecčemuž přivykl, lecos viděl a ve filmech i lecos zažil. Zhrubli jsme, jsme otrlejší a očekáváme pořád něco nového. Přesto nemohu jinak než dát 4 hvězdy. * * * * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starý díly jsou klasa. Pak se to přeci jenom časem začalo opakovat, jak to bývá zvykem u delších seriálů. Ke konci už to tolik grády nemělo, ale minimálně za ústřední dvojici, úvodní hudební motiv, celkovou atmosféru a originalitu prvních sérií a částí si to příslušnost v mojí topce rozhodně zaslouží. Patří to k seriálům na kterých jsem vyrůstal a na to se prostě jenom tak nezapomíná. Pravda je tam někde venku.80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak můžu vyvrátit lži opatřený úředním razítkem?" Normálně i paranormálně jsem na straně konspiračního Muldera a neochvějně věřím tomu, že pravda je někde venku. Takže kdykoli v mém okolí zaslechnu znělku Akt X, tak fascinovaně usednu k obrazovce, nechám se unést mimozemšťany, nechám je dělat na sobě pokusy a pak nadávám na mocné tohoto světa, že brání Mulderovi se Scullyovou, aby to vyšetřili. Já jim totiž fandím, protože ONI tady prostě jsou a někdo by jim měl už konečně zatrhnout tu intergalaktickou pařbu. ()

Galerie (2 724)

Zajímavosti (345)

  • Malý Fox (Marcus Turner) má během flashbacku z roku 1973 na sobě dres hráče Nets Bernarda Kinga. Ten byl ale draftován až v roce 1977. (Kubaaa97)
  • Když Scullyová (Gillian Anderson) poprvé vstoupí do Mulderovy (David Duchovny) kanceláře a dívá se na zeď, můžeme si všimnout, že plakát „I Want to Believe“ lze vidět celý. V dalším záběru, kdy Scullyová prochází kolem plakátu, je již částečně skrytý za papíry, které jsou před ním naskládané. (Kubaaa97)

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama