Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (133)

plakát

Zmizení (2013) 

Fakt žeru filmy, které jsou ze začátku rozvleklé a na konci se všechno rychle semele a šlus. Sakra, tak jak našli toho Alexe? Proč labyrint? Co se tedy dělo s děvčaty celou dobu? Proč to pachatelé dělali? Herci byli z mého pohledu bída, od začátku nesympatičtí, neuvěřitelní a Gyllenhaal mě vyloženě štval, nějak zestárnul chlapec, a jeho podání poldy bylo strašně rozčilující. Asi jsem zmlsaná z různých krimi seriálů, ale toto byl fakt vrchol. Vyslýchání a la já o koze ty o voze, na policistu absolutně nepřípustné chování, nulová zainteresovanost. Sakra tak nemá být polda, když ho to nebaví.. :! A jasně, musí všechno zvládnout sám, na co volat pomoc a posily, že. Jackman mě taky štval, jasně, udělějme si z někoho oběť a šikanujme ho bez ohledu na cokoli.. hlavně si na někom vylít zlost. No jinak se mi líbil závěr, aspoň tedy to, co nám odhalili mě překvapilo a docela to do sebe zapadlo.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

To je moje srdeční záležitost. Mezi Allie a Noahem to strašně jiskří, troufám si říct, že výběr herců byla trefa do černého a s žádnými jinými by to takhle nefungovalo. Ona byla sice na můj vkus až příliš vysmátá a uječená, on byl sebevědomý a děsně sexy. Ten film je prostě zobrazením dokonalého vztahu, jak si ho snad každá romantická holka představuje. A ještě ten brečící konec tomu dodává korunu.

plakát

Léto s liškou (2007) 

Tenhle film bych možná ocenila v předškolním věku. Takhle mi přišel děsně naivní, holka otravná, forma vyprávění... kdyby to byl nějaký krátkometrážní film, tak nemám nic proti. Ale dívat se na to více než hodinu jsem nevydržela. Líbila se mi akorát ta lištička a příroda kolem. :)

plakát

Super Size Me (2004) 

Tenhle dokument je typicky americký, u nás snad tak masová konzumace fast foodů ještě není rozšířená, takže se našinec nestačí divit. Mě nejvíc šokovala strava ve školních jídelnách, která je tvořena zejména jídly typu fast food. Když člověk nemá zdravou alternativu stravy, tak lehce sklouzne ke konzumaci pohodlného, avšak nezdravého. Dokument poukazuje na to, že je to vlastně začarovaý kruh, pro firmy je prodej nezdravého jídla byznys, jehož důsledkem je obezita, ve které si zase libují výrobci léků na hubnutí a plastičtí chirurgové. Já jen doufám, že se Spurlock po dokumentu zase dal dohromady, protože tak extrémní experiment snad normální člověk vydrží maximálně týden.

plakát

Vévodkyně (2008) 

Další historický film, který mě nenudil. V hlavní roli odvážná žena, nejsou tam žádné bitvy nebo válečné konfilkty, které mě nebaví. Akorát co mi vadilo, že tam nebyl znát ten časový rozsah. Hrdinka byla i po třech dětech stále mladá a štíhlá, na to, že film zachycoval x let to vůbec nebylo patrné.

plakát

Králova přízeň (2008) 

Historie není můj koníček, ale na dobrý historický film se podívám ráda. Tenhle mě bavil, na obě dívky v hlavních rolích se pěkně dívalo a trochu jsem se zase poučila o historii, která v tomto případě byla velmi zajímavá.

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Ze začátku průměrný pomalu se odehrávající film se sympatickou hlavní hrdinkou, na konci dráma, které mě donutilo plně sledovat a zamyslet se nad tou nemocí.

plakát

Sněžní přátelé (2008) 

Tohle bylo sladké! Děsně. Rozhodně doporučuju, určitě bych to pustila i dětem. Štěnda jsou k sežrání, navíc mají docela naivně vtipné hlášky, které nikoho neurazí. I lidské obsazení a jejich příbeh se dá snést, když opominu přehnanou postavu jednoho mushera, který na závodech škodí komu může.

plakát

Ti druzí (2001) 

Ano, zase něco podle mého gusta. Přítel mi sice usnul po pěti minutách, ale já se nemohla odtrhnout od obrazovky a musela jsem film vidět do konce. Bylo to napínavé, Kidmanka super a zápletka taky, dokonce se dala odhadnout. A naštěstí to není klasický horor se spoustou krve a mrtvých, takže žádný strach. Taky mi to připomnělo Šestý smysl.

plakát

Láska na druhý pokus (2004) 

Chtěla jsem romantickou oddechovku a tenhle film svůj účel splnil. Podívat se, odreagovat, zapomenout. Utkvěla mi v paměti radikální změna chování hlavního hrdiny a herečka Jennifer Love Hewitt, ta se mi líbila.