Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (89)

plakát

Temný případ - Part 3 (2024) (epizoda) 

Zda se, ze s ctvrtou radou zmenili zanr serialu. Zacina si to tu pohravat s paranormalnimi jevy. A to se mi moc nelibi. Doted slo o ciste detektivni/ krimi serial. Jinak nic proti horrorovym nadprirozenym pribehum nemam. Tahle rada pripomina mestecko Fortitude..

plakát

Ambulance (2022) 

Je to dobre natocena akce. Bay je profik. Ale nesmi se u toho premyslet. Kdyz me napadlo, proc nekdo sanitce neprostreli pneu, zkazil jsem si cely film…

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Problém filmu je, že celou dobu sledujete hrozné zmrdy, jak dělají hrozné zmrďárny. Jediná pozitivní ženská indiánská postava (které je dán nějaký větší prostor) je zase natolik pasivní, že není hybatelem děje - tudíž se na ní divák nenapojí jinak, než že mu jí je líto. A tak nejsilnější emoci, co jsem při sledování měl, byl vztek na ústřední dvojici, kolem které se celý komplot točí. Jinak ale povedená věc a Marty ukazuje, že filmařský elán ani v 80 neztrácí.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Ten kruh s potřebou materiálně vyšší vrstvy kritizovat kapitalismus se asi nikdy nezastaví. Karl Marx, nerozený do zajištěné rodiny nikdy nesáhl na lopatu a kritikou kapitalismu stvořil komunisitckou ideologii o vládě dělnických tříd. A například u filmu máme některé levicové slavné tvůrce se snahou poučovat o tom, že bohatství je zlo, bohatí kapitalisti monstra a všichni bychom si měli všechno dát a navzájem si pomáhat. Hezky se ta idealistická teorie poslouchá, v reálu je to nemožné, viz. základy ekonomie. Jinak povídka má zajímavý konec a zbytečných cca 5 díů. Když jsou někteří tvůrci kritikou i diváky neustále vychvalování, ztrácí sebedramaturgii a sklouznou buď k exhibování, nebo ke kázání. Herecky silní Greenwood, Guginová a Hamill. Snahu všude tlačit LGBT na sílu už nekomentuju.

plakát

Instalatéři z Bílého domu - Vloupání v Beverly Hills (2023) (epizoda) 

Humor mě tu úplně míjel a od poloviny jsem koukal do mobilu.... špionážky mám rád, ale tady to pro mě nefungovalo (možná kombinace historických reálií a skoro až parodicky ztřeštěného humoru pro mě není šťastná kombinace), nemělo to napětí, nic.  Woodyho mám rád, a tady nezklame, ale projekt prostě není pro mě. Do žánru by měli připsat "komedie".

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Vítězství formy nad obsahem. Kamera je tak sugestivní, že se občas člověk cítí, jako by zdrhal i s postavami.  Kameramani se asi vyřádili, ale výsledkem je velice imersivní zážitek. Musím říct, že jsem si tímhle trochu spravil chuť po telenovele Last of us.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Za mě trochu přeceněný seriál. Nenabídne více, než Walking dead ve svých slabších sezónách - pitvající se ve vztahovém oblouku - odtažitý Joel, Elie -> Náhradní otec Joel, Ellie - což jsme viděli milionkrát jinde.  Samotný charakter Ellie mi pak byl celkem nesympatický, což se nezměnilo ani ke konci. Děj se vejde do čtyř dílů. Zbytek vata. Má emocionální zainteresovanost takřka nulová. Pedro je ale můj oblíbenec od Her o Trůny, takže především kvůli němu 3 hvězdy.

plakát

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023) (epizoda) 

Hru jsem nehrál, takže k látce přistupuju s čistým stolem. Zatím mi to připadá, jako pozdější série Walking dead (dřívější série WD fungovaly lépe, než tohle). Je tam dost vaty, a charakter Ellie je mi dost nesympatický. Nějak prostě neumím uvěřit tomu, že holka, co vyrostla v postapo světě plným vražedných Houbolidí, bude takhle "easygoing" a lehkomyslná. Ale možná je to jenom mnou. Věnuje se to především budování vztahu hlavních protagonistů a tomu, co mě fakt zajímá, tedy fungování Houbolidí, se seriál skoro nevěnuje.  Sledovat budu dál, páč jsem fanoušek žánru... snad to poleze nahoru.

plakát

Rod Draka - Pán přílivů (2022) (epizoda) 

Mráz po zádech při poslední cestě krále na trůn. Silná scéna. Poslední řev draka. Seriál mě baví čím dál víc a  GRRMův koncept alternativní středověké ságy, okořeněné lehkými prvky fantasy,  dodržuje seriál věrně. Jinak mě unavují ti zdejší "škemralové o pozornost", co  plavou "proti proudu" a hodí odpad a přitom sledují každý díl seriálu a k tomu dehonestují spokojené diváky (asi bych to neměl psát, protože tím jim pomáhám získávat tu pozornost, o kterou škemrají, ale nemůžu si pomoci - třeba budu zítra moudřejší a tenhle dodatek smáznu).

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

Tak to vytáhli z hoven... a vrátili to na úroveň prvních čtyř sérií GOT. Snad to udrží. Přeju to jim i nám :-) Jediné, čeho bych se vyvaroval je přílišně se věnovat proroctví na odkaz na velkou válku s bílými chodci, protože původní seriál z fatální hrozby (která bude asi v knihách) udělal jen vedlejší  padouchy, kteří byli během jednoho dílu pokoseni. Tudíž proroctví o možném konci Západozemí ztrácí váhu.